Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

19.1.2011

hiihtoa, tokoa ja agia

Ollaan käyty hiihtämässä poikasten kanssa n. 40min kolmesti ja kerran ilman koiria.

Tiistaina TOKOiltiin Emmin ja bc tyttöjen kanssa Vermossa.

Ruutin kanssa

seuraus: Emmi käskytti ja tehtiin myös ruutua päin. Oli aika mallikasta, välillä hiljaista ääntä muttei piippaukseksi asti. palkkasin paristi välissä kun meni nätisti. Yllätyin itsekin, välillä se osaa yllättää ja keskittyä.

luoksetulo: otin kaksi palloa ja toisen jätin takapalkaksi salaa. Ensin läpi juoksu, sitten seisominen takapalkalle ja molemmat stopit, kierto jalkojen välistä ja takapalkalle. Tuli vauhdilla ja nopeat stopit, hieman kääntyy seisomisessa mutta pitää tehdä niin ettei pääsisi aina siitä heti takapalkalle kierron tai maahanmenon kautta.

ruutu: Tehtiin evl-ruutuna ja merkit oli suht hyviä. Ensin tarjosi paikan narun jälkeen, mutta olin hiljaa niin korjasi oikein taaemmaks. otin lyhyemmältä matkalta ja sain heitettyä pallon kun oli oikeassa paikkaa. vielä loppu kävelyllä ja menin sitten syöttämää nameja ruutuun. En muistanut treenata seuraamaan tuloa, sitä voisi ottaa kohteen kierroilla.

jäämiset: istumiset muistissa, mutta mutta ne seisomiset ei muistanu yhtään. Steppasi paikallaan, no pallo takapalkkana oli vähän liikaa kuumentava mutta voisi tehdä namilla palkaten kaikkia.

ohjattu: merkki hieno, enää ei koita mennä suoraa kapuloille. suunnat lähti oikein, pientä epäröintiä kapuloille menossa -> treeniä. totteli oikein suunnat, ei lähtenyt väärään. oli hieman helpotetusti mutta keskikapulalla. Tehtiin ensin vauhtinoutona, sitten ajattelin ottaa eteen, mutta ruuti ei ja juoksi osittain jalkaan ennen kuin kerkesin kokonaan väistää. sitten osasi tulla täysiä eteen :D

tunnari: nuuski oikein, mutta vei emmin eteen ja sitten tiputti kun ei ottanut ja vähän haukkui. kun kehotin tuomaan, toi vasta. vika tehtiin sitten että sanoin käskyn "tuo" kun nosti kapulan. Treeniä liikkuri ensin kauempana ja sitten tulee lähemmäksi.

Treenaa, Ruu:
- luoksetulo stopista eteenpäin -> kääntyminen
- ruudun seuraamaan tulo, paikan vahvistus taakse
- liik. seisomiset
- paik. istumista
- tunnari avustajan kanssa + yksin
- ohjattu: keskikapulolla, kapuloiden lähentämistä pikku hiljaa, namiohjattu tai palloilla

AGIT Juvanmalmi, Miia Laamasen opissa

Tehtiin kahta harjoitusta ja taas oltiin puoltatuntia ennen poikki :D toisella oli putken pimeää kulmaa, okseri ja A. Toisella puomi ja hyppykuvioita.

Puomin kontakteilla sain paristi huomauttaa että pitää jäädä, mutta koski joka kerran selvästi. Kesti vedätyksen, vaikka ajattelin ettei kestäisi helposti. pari kontaktia oli tosi hienoa, kunhan oisi saanut palkattuakin ne :D tehtiin kaikki valsseilla, mikä saatiin viime treeneissä läksyksi, koska ruuti menee ohjauksen läpi takaaleikkauksissa ja muissa.

Vaikeinta oli valssilla hyppy ja toisen takaakierto + putki veti, eli loivassa kulmassa olevat hypyt. Sitten tiukka haltuunotto hypystä ja linjan saamalla saada koira menemään seuraava hyppy oikein, lähti helposti takaata. Hypyt kun on lähellä pitää muistaa joissa kulma viettää hypyn takaakiertoon, muistaa miettiä haltuunotot tai vekitys, Ruuti myös laskeutuu niin pitkälle. Rimat johtuu joko nopeasta vartalon liikkeestä tai huonosta linjasta. Muista ratsastus istunta, ei heilumista kuin heinämies! ei liian äkkinäisiä liikkeitä kun koira rimalla. Vaikeinta oli hypylle tulo viistosta kulmasta, jolloin koira pystyi mennä helposti takaakin.

Toisella radalla vaikein oli pimeän kulman putki toiseen suuntaan mennessä. piti muistaa ottaa haltuun lähetettyä, muuten kiersi joko putken tai toiseen sisäänmenoon. ja piti mennä ottamaan putken keskikohdalta vähintään niin kääntyi oikein. A:lla bumbin paikka oli noin vähän päälle puolen välin. Pari huonoa, mutta myös hyviä. Hyvästä heti palkka ja jos en ole varma ei palkkaa. Kai kohta opin näkemään sen oikean. Varsinkin tässä apu on tullut niin tarpeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!