Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

31.3.2011

Agilitytreenit

Mian koulutuksessa, Mia tulee onneksi kouluttamaan meitä vielä 7.4 ja 20.4. (ja tietty mua ja Riikkaa kevätkauden treeneihin jokatoinen viikko). Eli ensi ke ja sitten taas viikko omatoimitreeniä. Alkuun oli taas kontaktirata ja sitten ohjaustreeni.

Ruuti sai tehdä muutamat hypyt ja A:n. Alkuun hyppäsi kahdesti A:n kontaktin. Olin vähän edellä eikä kestänyt vedätystä. Hyppäsi speedbumpia ennen, joka oli kontaktipinnan rajassa. Kun vähän rytmitin onnistui, toi oli uusi juttu että tuli kokonaan yli. Ruuti sai leikkiä ja sitten pidin pannasta kiinni, ettei pääse haukkumaan mulle tai juoksemaan muualle.

Lähdössä ei saanut myös liikuttaa mitään tai sitten korjaus, ja jos ei vieläkään niin veto pannasta/niskasta ylös. Tassun pieni siirtokaan ei ole sallittu. Pitäisi siihen kasvattaa, että nostan kättä tai "alan ohjaamaan äänettömästi" josta ei myöskään saa tulla. Ja niin ettei se tule aina pysähdyksen jälkeen. Kun kävelen niin kutsun, samoin kontakteilla. Ja se voi tulla myös kohden kävellessä lupa kontaktille.

Ja palatakseni kontakteihin A:n jälkeen Ruuti pääsi tekemään puomia ja keinua jälkiliinassa, ettei vaan pääse läpi. Koska Ruutille korjaukset ja muut on palkka eikä se tiedä tehneensä väärin. Tai sitten voisin nostaa sen kontaktille väärästä (läpi tulosta). Keinulle tehtiin samaa ja kutsu keinulle kun kävelin ja vapaus myös. Ja KÄSKY ja vasta sen jälkeen liike. Nytkäytän palkan aina eteen tai ainakin vartaloa ennen tai samaan aikaan kun palkka tulee. Ehdollistuu siis enemmän siihen liikkeeseen kuin suulliseen käskyyn. Pysähtyi (liinakin pysäytti) ja odotin että meni 2on2off asentoon ja sitten palkka.


Ohjausharjoituksessa, meillä tuli hylky putkeen. Kun oltiin menossa hypylle 5. Oikeasti putki ja hyppy ei ollut niin kaukana ja putki tyrkytti hypyn väärälle puolelle. Kuitenkin bc:t nappasivat suoranputken (myös Jatta) nopeasti jos liikaa aikaili vetäessään. Hyppy 7 venyi, mutta kääntyi oikealta puolelta hypyn, muutamilla meni väärinpäin kun ei kääntynyt (kuvassa helpompi). Putken 9 oikea pää löytyi ja 10 hypylle tein valssin. Muistaakseni ihan suht hyvin, mutta pitää treenata tollasia. Toistolla meni kerran putken 4 väärään päätyyn, käskytin vain eteen ja ehkä putki oli siirtynyt tai lopetin ohjauksen liian aikaisin ja vedin ohjaajan puolen päätyyn.

Lämmittelylenkillä sain paristi käskeä Ruutin "pois" tai häätää. Ja sitten käveli mun takana nätisti Vinskin ja Maxin kanssa. Suurimman osan käveli häntä ylhäällä muttei murissut yhtään. Kerran murahti Maxille, josta sai muistutukset. Jäähdyttelylenkillä taisi mennä paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!