Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

14.11.2012

Yllätys yllätys tokoa! Ja kuvia!

Tokoiltiin tiistaina Sailan ja Aidan flätin kanssa, mukavan lähellä kuin "kotikenttä". Rasittavaa kun Ruuti meinasi pitää kokotreenin ajan pientä hiljaista ininää, eikä nyt totellut jos huomautin siitä. Ainakin liikkeiden välissä. Toisaalta voi johtua että palkkana oli vinkupallo joka on kaikkein paras lelu ja nyt treeneissä on ollut toiset lelut. Tarvitaan niin joku käskyttämään tai häiriöksi, kun yksin tuota ei esiinny. (nimim. testattiin tänään)

Olin suunnitellut, että otetaan kisamaisesti neljä liikettä, mutta kuinkas kävikään.

Alkuun paikallamakuuta: halusin treenata sitä maahanmenoa, koska Ruutin ongelma siitä on tällä hetkellä ettei se mene ekalla käskyllä maahan. Ekalla kertaa taas kaksoiskäsky. Annettiin maata vähän aikaa. Sitten tehtiin käskytyksen kanssa maahanmeno, alkuun siis liikkurin höpötykset, kiitos Saila kärsivällisyydestä! :D Sitten koitettiin jos tajuis et "valmis" jälkeen tulis käsky maahan tai että kuuntelis mua. Nyt se oli sitä mieltä, että kuunnellaan mitä se liikkuri puhuu. Ei ole ainakaan ennakointi ongelmia! Ruuti taitaa olla mielessään evl koira :D "en mee tohon lankaan"

Seuraus: No sitä ininää. Tiivistä. Sivuaskelissa en sano enää käskyä jos on hyvin mukana, silloin ei ääntele. Kahdessa kohtaa tais missata perusasennon, kun jäi jotain pällistelemään.

Metalli: Hahaa laitoin ruutin noutamaan isoa Sailan kapulaa (meillä käytössä pieni). Eihän mun pikkuinen bordercollie sitä ainakaan ekaan viiteen toistoon pystynyt tuoda mallikkaasti. Parhaimmillaan kiersi sen kolmesti ympäri, koitti puhua sille ja näytti niin huvittavalta, että oli pokan pitämistä. Jos ei suostunut tulla menin luokse ja käskin kantamaan sen lähtöpisteeseen. Loppulta saatiin sitten onnistunut nouto. Jee voitin taistelun.

Tunnari: tehtiin ympyrään, merkkasi aika nopeasti oman ja toi sen. Tiputti tunnarin eteen luovutuksessa.

Luoksetulo: aika hieno, sen ruuti osaa. Ainakin niin, että itse oon tyytyväinen :D
Ja loppujen lopuksi sitä palkkaa tuli joka väliin..

Kaukot: yllättävän hyviä siirtoja. Alkuun ennakoi nousua ja kun jätin sen niin oli ekalla kertaa seisomassa ja tokalla istumassa..

Se on ollut hauska kun muutamalla lenkillä on ollut lelu mukana. Ruutin 1,5e tuliainen narupallovirosta, puolikas palloa lähti irti ja käsilenkki katkesi, mutta pieni ja toimiva se on noin. :D Niin omituista kun loppulenkistä Ruuti tulee tarjoamaan kontaktia, eihän se muuten tekisi niin! Herra vaan vetelee omia polkujaan normaalisti, jos ei toisin käsketä.

Sain myös pyydettyä muutamia kuvia Ruutin tokoilusta:




komean hännän kera! ;)
Nää Aidanin tunnarit on maukkaampia kuin mun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!