Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

10.4.2013

Niinun agilityssa ja muuta kuulumista

Tänään oli haastava rata ja oli kiva huomata, että osattiin sitä paremmin kuin mitä odotin! Mullahan tässä oli vaan treenattavaa ajoitusten kanssa, kun meni nappiin, samoin tänne huudot niin sujui. Rata oli aika hektinen ja sai olla tarkkana kokoajan. Viime treeneissä 2vk sitten, rata oli taas omiaan meille, missä saa luukuttaa ja antaa mennä.

Alkuun halusin koittaa niistolla muuri - hyppy ja käännös putkeen. Ekalla kertaa ei jarruttanut venähti, sit koitin vaatii enemmän ja ruuti hyppäs osittain päälle. Sitten kerran lelulla. No pakko vaan todeta, että niistot ei ole meidän juttu ja niitä ei tarvitse osata. Tein sitten valssilla, senkin mokasin ekalla kertaa ja tokalla tein sen oikeaan paikkaankin.

Lähtö on ihan hirveä kun ei toi pysy, se hiipparoi siellä, mutta ei ennen lupaa tule pois. Seistessä se hiipii, istumaan jättäessä nousee yleensä seisomaan ja saattaa mennä askeleen. En ole jaksanut näissä treeneissä puuttua ja vaikka puuttuisin, sama tappelu on seuraavissa treeneissä. Jaksoin sen 3v ainakin tapella. Pitäis alkaa palkkaamaan lelulla tai muulla pysymisestä. Tai käskeä ruuti aina peruuttamaan ja sitten vasta pääsee.. pitäis treenata eka yksin tota ja koittaa jotain radikaalia. Hyvä puoli, ettei se ilman lupaa estettä tule, mutta huono, että voi mokata ponnistuksen.

Välistä vedoissa, ekat oli vähän kököt, sentään sujui! suoralla olin vähän myöhässä takaaleikkaus välistä vetoihin ja työnnössä olin jäljessä, että Ruuti kerkes pyörähtää. Ruuti kerkes ennen suoraa katsella vähän A:ta kun en tajunnut niin ottaa haltuun/kutsua. Piti lähteä sitten vaan rohkeammin ja ekat välistävedotkin meni paremmin. Sylkkärillä seuraavalle hypylle, sitten haltuunotossa kumarruin ja Ruuti meni extra esteen muurin, empähän tajunnut! Kun sain haltuun, takaakierto hypylle, saksalaismaisesti ja takaakierto. Tässä toisilla toistoilla mun valssi ajautui väärään ja Ruuti pääsi kerran kepeille ja sitten se meni jatkossakin sinne.. oli vaan pakko palkata kun pujotteli ne ja mä olin niin kaukana takana.

Seuraavaksi oli kepit, 2 hyppyä, putkeen 2 pääty, kolme hyppyä joilla käännyttiin, putken jälkeinen aika viistosti tultavan hypyn rima tippui. Sitten oli sen vauhdin jälkeen pituuden käännös, tein takaaleikkauksen ja valui kahdella kertaa aika yhtäpaljon. Treeniä!
Päästiin radalla kuitenkin reilut 20 estettä, ihan hyvin noinkin vaikeasta radasta. Kun jäin katsomaan muita niin näkihän sitä, että muillakin tulee virheitä. Ajattelen vaan kokoajan, että kyllä ne treenit kohta alkaa sujua niin, että pääsee melkein nollana, niinhän se Rasmuksenkin kanssa oli. Ja vertaan siihen, että ollaan me paremminkin osattu, mutta rata on ollut silloin erilainen. Mutta kyllä ne taitavemmatkin tekee pätkissä. Muistin palkata myös onnistuneisiin kohtiin, ei siihen kun tulee virhe (paitsi pari kohtaa, jos tuli aiemmin). Oisimpa tajunnut ottaa videolle niin olisi nähnyt. Ei se niin paha kuin nyt tuntuu. Haluis vaan osata vielä paremmin. Ollaanhan me niin vähän tehtykin ja jos Ruuti pysyis kunnossa. Katsoin kisakalenteria ja onhan tässä nyt jo 2kk tauko kisoistakin! Viime kesänä, tuli kans silloin saikun takia ja tänä vuonna on vain 5 kisaa käyty.

Kevään/kesän treenit on tiedossa AST:lla treenataan keskiviikko iltaisin Shantin ryhmässä, siellä on siistejä koiria myös ja Shanti osaa kouluttaa sekä tekee haastavia treenejäkin. Varmaan, silloin tehdään välillä puolet matalilla rimoilla tai jotkut treenit, jos se helpottaisi Ruutin kestämistä=jumeja. Näkeepähän pikku agility alun jälkeen toukokuussa osteopaatilla, mikä on tuomio.

Treenit
+ rimat (vaan muurin palikat + ehkä 2*rima)
+ kepit
+ välistävedot (paremmin meni kuin oletin, treeni ei koskaan pahitteeksi)
+ saksalainen
- Pituuden käännös takaaleikkauksesta
- valssien ajoitus ja monen ohjauksen summa ajoituksineen
- häiriöesteet
-> lähinnä omat ajoitukset, olin joko vähän myöhässä tai unohdin ottaa haltuun
Onneksi tässä on nyt kahtena viikkona agility, kun ostin yhden vuoron.

En kerennyt tehdä, mutta A, käännös hyppy takaa, pituus käännös, kepit avokulmasta..

Harmittaa sekin, että piti ottaa vielä hallitreeniä toinen kuukausi taonkin jälkeen. Mutta olen ollut iltaisin niin väsynyt, enkä ole jaksanut mennä treenaamaan kuin ehkä kerran. Aika on mennyt niin nopeastikin. Perjantaihin asti ois vielä aikaa.. Väsyttää vain iltaisin siihen aikaan tai sitten on ollut jo toiset treenit/menoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!