Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

26.5.2013

Hauhau terveiset Sahaajankadulta

Päivän ohjelmana oli tokokokeet Sahaajankadulla, olikin sama tuomari ja liikkuri. Onnistuin korjaamaan eiliset virheet ja tehtiin "tekniikka puhtaasti", mutta mutta ruuti halusi vähän aukoa päätään myös. Sää oli aika tuulinen, muuten aika täydellinen. Tuntui, että tuomari eli Timo Pussinen oli vähän tiukempi tänään..

Paikka istu 8: Ruutia rupes kutittamaan just kun tultiin piilosta. Tänään oli tokoketju, eilen ei. Viereinen koira vähän piippasi välillä.

Paikka makuu 9: katseli pois päin kun käskin ja pienellä viiveellä lösähti maihin. Sivulle hyvä.

kaukot 8: vähän oli sivuttais suunnassa ollut liikettä tai vinoutta, muuten ok. Muistin oikealla käskyllä jättää maihinkin.

tunnari 6: ruuti nuuski jotain hajuja ja sitten toi oman. Eli näköhään oisin voinu heti nuuskimisesta sanoa uuden käskyn.. Kesti aika pitkään, jotain sijaistoimintoa kai.. Taisi haukahtaa vielä ennen tunnariakin..

metsku 0: sellasilla kerroksilla tuli sivulle ja 3-5 haukahdusta laskeuduttua hypyltä. Heitin lyhyemmän heiton, mutta kuitenkin kerkes. Palautus ok. Perkeleen haukut! Jos oisin tienny niin oisin voinut kutsua sen pois heti haukuista..

ohjattu 6: tässä tais tulla haukahduksia juostessa kapulalle + tais vähän nuuskia eka kapulan sivusta.

-- kolmas kehä

zeta 6: ei ollut seurauksessa niin kuulolla kun annoin istu käskyn. Mun käännös venyi pitkäksi ennen seuraavaa suoraa ja siksi ruuti oli maassakin vinossa. Ehkä tämä syynä myös jossain muissa kokeissa kun mä kävelen vinoon. :0 Maahan siis nopea ja ok ja seisominen myös.

seuraus 0: tuli liikaa ääntelyä. Yksi haukahdus ja kai sitten ininää.. Vähän jossain kohdin jätätti. Ilman ääntelyä mukaan ottaen ihan ok.

luoksetulo 8: vähän laiskempi kuin eilen, mutta vauhti tais olla aika samaa. Vs muihin bortsuihin, ehkä vauhdiltaan hitaampi.

ruutu 8: muuten ok, mutta haukku kai yksi ruutuun mennessä. Tai sitten ei yhtään. Jäi vähän etureunaan en musita korjasiko itse kauemmaksi tai käskytinkö mä..

Yhteensä 192p ja 3-tulos alareunasta. 

Äh miten voi olla erikoira kahtena eri päivänä. Tästä jäi niin huonot fiilikset, että sivuutin vain kokeen läpikäymistä näin kirjoittaen. Tein samalla tavoin kun eilen, Ras oli välillä mulla ja Ruutin kanssa vähän ennen kehään menoa. Kauempana heiteltiin palloa, jotta virtaa menisi pois. Jännitin kyllä taas, mutten osaa sanoa, jännitinkö sitten vähemmän la? Pohdin sitten, että kaksi viime koetta oli tutuilla kentillä, missä ollaan treenattukin. Oisko niillä kuitenkin vaikutusta? Vaikkei normaalisti treenatessa ole.. tai ehkä on. Pitäiskö ottaa siis tavaksi, käydä treenaamassa 1-2 kertaa ennen koetta kentällä.. Ruuti heti kun tultiin paikalle kerkes kun puhuin toisen kanssa haukahtaa, se oli siis heti alkuun hirveä. Tehtiin myös pyörähdyksiä, missä komennus jos äänteli ja teki niitä hiljaakin.
Kehässä koitin seurattaa, mutta kuitenkin vuoti haukahdusta. Ei halunnut olla tuolla niin nätisti sivulla. Koitin myös, että sai mennä vapaammin ei sivulla, siinä hiljaa mutta kun pitää sivulle ottaa tai lähemmäksi saattoi haukahtaa. Eikä tuollaisia siirtymisiä paljoa yhtään ollut. Tai oliko toiset kokeet samana vkl liikaa, varmaankin. Tai pitäiskö osata ottaa ne treenin kannalta, jotenkin, että olisin saanut kokeesta hyötyä haukkumis/ääntelyongelmaan. Keskeyttää heti liikkeet jos ääntä, tosin silloin en kehtais tehdä kaikkia liikkeitä. Toisesta kehästä ei palkkaa herunut, oli niin odottamassa sitä kehän jälkeen ja vein suoraan autoon. Turha ainakaan kuvitella saavansa palkkaa siitä vireestä. Kuitenkin, kehän ulkopuolella se ei piippaa tai hauku kesken liikkeiden. Teen tosin seurauspätkiä tai jääviä. Pitäiskö tehdä myös noutoja tai muuta.. Tai tosi pitkää seurausta. Ja vaikka 2 putkeen.. Tai jos tuttu olisi niin tekis käskytettynä vähän..
Sen myös tiedän, että jos kehien välillä Ruu haukahtaa niin en pysty puuttumaan siihen niin, että ruutilla jäis epämielyttävä fiilis tai tietäisi, ettei saa haukkua. En voi siellä sanoa ei..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!