Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

19.8.2013

Puolarmetsä tokot Miilun ja Rasmuksen kera

Mentiin illaksi tokoilemaan vielä Tiinan ja Miilun kanssa. Rasmuskin pääsi mukaan.

Paikka istu: Hyvä molemmilla pojilla.

Paikka makuu: otettiin käskytettynä maahan. Joskus voi ottaa valekäskyjä ikäänkuin olisi pitkän rivin vika maahanmenevä koirakko.

Ruutille kehätreeniä
- kehään tuloja 2kpl, toinen heti parempi. Ihmetteli kun Tiina osoitti merkin viereen paikkaa ja kun piti seurata mua sinne, kun herra tiesi jo.
- luoksetulo läpijuoksu, lie laitoin vähän tötsiä vinoon, mutta Ruu sai päähänsä juosta niin että kiersi toisen luoksetulon merkeistä (vähän ruutua kohden) ja siitä sitten käänsi suunnan taas muhun. :D
- avo kaukot, ihan siistit.
- seurausta hidasta ja juoksua pääasiassa, käännöksissä välillä petrattavaa. Uudestaan treenatessa, ehkä ohjaaja teki ne paremmin mutta niin koirakin. Vasempaan käännökset vähän huonompia ja kisoissa välillä oikeaan jää jälkeen. Täyskäännöksessä pitää tiedostaa mun vasen olkapää, ettei se unohdu lisäavuksi. Muistin välillä korjata päätä ylöspäin. :D on hankalaa!
- joka välissä hypytykset vasten ja sitten "tule" ja siirrytään seuraavaan lähtöpaikkaan. Kivasti Ruu kulki mukana. Tiina teki hyvin niin, että lähetään täältä, eikun lähetäänkin tästä 2m päästä. Niin tulee kokeissakin joskus mentyä väärään kohtaan, josta käsketään taas toiseen.

Rasmus ruutu, hienosti! Vähän laitaan, mutta kiva vauhti merkille.
Ras, seuraus: lyhyempi pätkä ja hyvin sujui.
Ras, luoksetulo: hyvät stopit niin harvoin tekeväksi.
Alussa Ras hämääntyi kun liikkuroidessa sanoin kolmesti "käsky" niin Rasse säntäsi mun luokse, että tässä olen!

Ruutille liikkeitä
ohjattu: hyvin vasen, arvottiin kapula. Otin sivulletuontina.
tunnari: ympyrä ja nyt toi heti oman, jes! (aamulla kun ei ekalla sujunut), unohdin virittelynkin

kaukot: Tehtiin kisamatkalta, ekalla kertaa käskin "down" eli jäävien käsky ja ruu nousi istumaan. Piti muistaa käskeä "maahan". Hyvä huomio oli, että "down" on luoksetulon maahan käsky (+jäävät, zeta).
Vähän liikkumista seiso-istu ja seiso-maahan siirroissa. Ehkä 5cm. Vinkkinä sellainen, että avustaja pitelee koiraa takajalkojen päältä, ja jos koira ei liikuta niitä siirrossa palkka. Aluksi läheltä, sitten kauempaa. Ruuti sai koittaa läheltä, pari onnistui. Lähinnä seiso istu vaihtoon. Yksi sellainenkin, että koittaa tahalleen venyttää etukenoon ja siitä koiran pitää korjata taakse. Yhden vaihdon ruu teki toisen kuin mitä käskin, käsittääkseni tiukemman tuomarin nolla..

Kiitos tokoseurasta! Oli kivaa pitkästä aikaa treenailla ja saada vinkkejä. :)

Treenaa:
- zeta (aamulta)
- luoksetulo stoppi (unohtui tehdä, siihen ehdotus oli pallon heitto koiran jalkoihin? tai kaksi samanarvoista lelua ja välillä eteenvapautus.. )
- kaukot
- seuraus käännökset juoksu ja hidas, sekä "liike seis, käännös vasempaan ja juoksuun mars".


Ruuti pari vuotiaana Champanja- pullonsa kanssa

ja parin tunnin päästä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!