Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

3.9.2013

Andalucian matka ilman omaa karvaista


Ruuti jäi äitin hoitoon su 25.8 ja poikaystävän kanssa matkattiin aamulla aikaisin lentokentälle. Suora lento Malagaan, josta otettiin juna Torreblancaan lähes Fuengirolassa sijaitsevalle talolle. Lentokenttä oli asunnolta lähempänä kuin Malagan keskusta. Junissa toimi ilmastoinnit onneksi, muuten kelit olivat päivällä lähemmäs 30-35 astetta ja onneksi pari pilvisempää ja tuulisempaakin. Hikeä kyllä pukkasi tuossa kosteassa ilmastossa ja uitiin päivittäin ennen kaupungille lähtöä. Tehtiin päiväreissuja myös lähikaupunkeihin.

-- KUVAT--
alla olevat kuvat saa isoiksi niitä klikkaamalla

Päivämatkat

MIJAS ma 26.8 (25min Fuengirolasta bussi 1,55e/ suunta)

Mijas oli kapeiden kujien valkoinen kylä, aaseilla ja hevosilla on mahdollisuus kulkea. Härkätaisteluareena katsottiin ulkoa, kirkko ja yhdessä rotkossa oli kallio kiipeilijöitä. Hienoja istutuksia puutarhoissa. Paljon erilaisia putiikkeja. 

Vuoristokylä 400m korkeudella merenpinnasta


Aasi ratsastus 10e ja kärryt 15e


Mijasin kirkko kallion sisässä, kultapenkit


Kukkaruukut talojen seinissä


Koira viihtyi helteellä auringossa
_______________________________________________________

RONDA ti 27.8 (1h 45min bussimatka vuoristossa Fuengirolasta, 8e/suunta)
Ronda on 800m meren yläpuolella ja rotko on 120m syvä. Valkoinen vanhempi kaupunki Maurien aikainen. Käytiin katsomassa kirkko, rotko, härkätaisteluareena ulkopuolelta ja kierreltiin kaupunkia ja katseltiin hienoja maisemia. Kaupunkia varoiteltiin kuumuudesta, mutta meidän tuurilla oli pilvisempi päivä ja keli oli juuri sopiva. Lämmin tuli kavuttua kohti rotkon pohjaa ja takaisin ylös!

Bussi matka Rondalle


Koira skootterissaHanhia ja Rotko

Mahdolliset 500e sakot

Käveltiin kuvan keskikohtaan ottamaan aiempi kuva, ihan rotkon alaskin olisi päässyt.


Keramiikkaa, myös koiria muttei löytynyt oikeaa rotua
________________________________________________________


GRANADA pe 30.8 (1,5h Malagasta 10-13e/suunta, bussit tunnin välein)
Granadan kuuluisin nähtävyys on Alhambra, Maurien linnoitus ja palatsi. Kaupunki sijaitsee Sierra Nevada- vuoren juurella. Aikaa siellä vierailuun ei ollut ja liput olisi pitänyt ottaa etukäteen/opastettu kierros niin katseltiin muureja kauempaa. Katedraali oli valtava, sisällä ei päästy vierailemaan ja sen vieressä Capita Real, kuninkaallinen kappeli. Kuuluisa ilmaisista tapaksista oluen ohessa, mutta käytiin syömässä menu eripaikassa. Sokkeloisia Arabikortteleita ja kauniita taloja. Etäisyyksiltään kaukana toisistaan paikat ja bussit ainoita julkisia, bussiasema sijaitsi myös 3-4km keskustasta. Käytiin katsomassa myös ulkopäin härkätaisteluareena. llmastoltaan ei ollut niin hiostava, mutta asteita oli 27, joka oli ihan riittävä. Eron huomasi palattua Malagaan, heti muuttui "nahkeammaksi", kassi liimautuu käteen ja viuhka tarpeellinen. KatedraaliKuninkaallinen kappeliAlhambra


Joki ja kapeita kujia

Ylämäkeen mentäessä vuoria kohden, tuli Romanien Sacramenton luola-alue, minne ne oltiin häädetty. Itse luolia, ei ehditty nähdä.


Sacramento


Isompi katu


Malagassa ja Fuengirolassa vierailtiin useampaan otteeseen, koska olivat lähellä ja matka taittui junalla helposti.

MALAGA su 25.8 ja to 29.8 (junalippu n. 3,5e suunta, kaikki pysäkit paitsi 2 ja kesti yli 30min)
Malagassa katsottiin kirkko, amfiteatteri, Picasson museo, linna ja härkätaisteluareena pääosassa. Sunnuntaina siellä oli myös jokin paraati, jonkun uskonnon ja iso pääkatu oltiin suljettu. Torstaina lämpöä oli +35 astetta. Muita ostoksia kuin jäätelöä ja kahdesti kahvilla sekä churroja maistellen ei tehty. Picasson museon turistikaupoissa pyörähdettiin.


Härkätaisteluareena Malagassa,
huomaa oikealla tekohärkä pyörillä!
Linnalle kapuamassa +35 asteessa
Gibfalfaro- linnan toisessa osassaKatedraali, ehti juuri mennä kiinniRoomalainen amfiteatteri


Turistikauppoja


Dunkin Coffeen donitsit, esim noi siniset! (otettiin tosin vain kahvit)


FUENGIROLA ti 27.8 ja la 31.8
Fuengirolassa käytiin useampaan otteeseen, kun lähdettiin Mijakseen ja Rondaankin. Vika kokonainen päivä eli lauantai mentiin eläintarhaan (Bioparc/Zoo), joka on saanut hyviä arvosteluja. Teen tästä oman postauksen, oli kiva nähdä kaikkia jänniä eläimiä! 

Markkinat Fuge

Ihania kukkia puistoissa ja paljon suihkulähteitä Koiratrimmaamo


Surffaaja (Torreblanca)TORREBLANCA (asunto) ja LOS BOLICLES (naapuri juna-asema, siitä seuraava Fuge)
Ke 28.8 oli rauhallinen päivä, aamulla käytiin Torremolinoksen markkinoilla, Los Boliclesissa kiinalaisessa (menu 5,55e) ja sitten rannalle. Ke ja to oli isoja aaltoja, joita ihasteltiin illalla. Päivällä rannalla keräsin simpukoita, joita aallot toi rantaveteen (siihen unohtui mun auringonotto :D).Torremolinoksen markkinoiden kahvilan yläpuolella
Pimeällä aaltojaLevykaupan vieressä

Asunnon edessä "Hotel Dragon" mies teki tätä
päivittäin ja illalla valaistu


Los Bolichlesissa koira makasi pahvilaatikossa ja
vedettävässä kärryssä (huonompi nopea kännykkä otos)
Kotiin tuliaisia Picasson maalaus, simpukoita (isoin yli 5cm halkaisijalta!)
sekä suola ja pippuri sirotinTorreblanca, koira hyppäsi aidalle haukkumaan
Iltapala
Se kiinnitti huomiota koiraihmisenä, että koirat olivat pääasiassa kytkettyinä kun vertaa muihin etelän maihin (Ranska, Italia, Portugali). Kaupungit oli tosi siistejä myös. Tosi moneen nähtävyyteen meno maksoi, suurin osa kirkoista ja härkätaisteluareenoista. Yleensä muissa maissakin niihin pääsee pääasiassa ilmaiseksi. Ranta lanattiin sunnuntaina ja muuten päivittäin roskat kerättiin.

KÖÖPENHAMINA (Juna/metro kahdelle 36 DKK, valuutta 7 kertainen, 60e= 425 DKK)
Takastullessa oli vaihtolento Kööpenhamissa, siinä oli aikaa niin mentiin junalla kestustaan (vähän sekavaa!) ja takaisin metrolla. Maissa käytiin syömässä ja katsastettiin yksi kirkko ja kaukaa näki Rosenholmin linnan. Kallis paikka, kruunuja piti vaihtaa ja tosi kylmä! + 15 astetta, aurinko tosin paistoi välillä ja onneksi sade alkoi vasta kun päästiin kentälle.


Kööpenhaminan Tivoli

Pyöriäkin on!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!