Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

10.9.2013

Ohjatut tokot ja pohdintaa

Käytiin AST:n tokotreeneissä Puolarissa. Ruuti rakas päätti ja kävi ennen treenejä kierimässä ihmisen kakassa! Onneksi lähellä on jokia, jossa se sai sitten kahlata enimmät sotkut, onneksi ei ollut seuraamis kylki! Haju tosin ei lähtenyt. :D Kotona kohta joutui kolmeen kertaan shampoo käsittelyyn.

Tein odotellessa kaukoja, vesikuppiin namitakapalkaksi (en viitsinyt pyytää pitämään avustajaa takatassuista tota haisunäätää). Tehtiin ensin seisomaan nousuja, kaikki oli oikein hyviä. Matkana 15m. Sitten m-s-i, moni istumaan meno liikkui niistä korjaus maahan ja uudestaan. Saatiin muutamia aika ok suorituksia, edelleen alle puolikas oikeita. Katsoin niin hyvin kuin pystyi, mutta kun alkaa tehdä mahd 5cm liikuttavia vaihtoja pitää alkaa olla avustaja tai peili, että näkee varmasti liikkuuko, tai hiekkakentällä viiva.. 5cm vs 10-20cm erottaa vielä. Nyt olin päättänyt vain noi kaksi vaihdosta mitä hinkataan.

Meidän vuoro oli vikana, ehdittiin kuitenkin ennen pimeää. Muistin suunnitella treeninkin jes! Mentiin koemaisesti "sisään".

metsku: Haki laukalla, ennen nostoa nuuski maata 20cm päästä ja sitten toi oman. Hyvin sivulle. Oisin voinut huutaa huomautuksen tosta nuuskimisesta. Eilenhän tiputti kapulan.

zeta: tehtiin koemaisena, meinasi kytätä merkkejä ja lähti huonosti seuraamaan, ekana istuminen ja ei ollut kuululla ja ei istunut. Tuijotti vain merkkiä. Otin takaisin päin ja sitten istui, kun seurasikin. Käännöksessä vähän merkin tuijottamista. Maahan ok (käsky down). Seuraamaan ei tullut käskyllä, ei taas kuunnellut. Vikalla sivulla seisominen, ok ja piti huomauttaa siitä seuraamaan tulosta, väljää.

seuraus: en ollut aiemmista palkannut kuin kehut ja hypytys. Seuraamista suoraa ja käännös -> palkka. Seurasi hyvällä vireellä. Leikittiin lelulla sitten.

ohjattu: tehtiin ensin oikea, kun se oli vaikeampi. Hyvä merkki. (Ruutu oli vasemmalla puolella merkistä) Ruuti lähti vasemmalle kapulalle päin kun käskin oikealle. Hyi hyi. Huusin stop ja korjasi oikein oikealle kapulalle! On ainakin oppinut ohittaa keskimmäisen! En uskonut, että osaisi metrin kapulasta mennä toiseen päätyyn kapulalle. Tästä kehut. Tehtiin vielä vasen, se ilman ongelmaa, ruutukaan ei häirinnyt. Eka kapula palautus sivulle ja toinen vauhtina.

metsku treeniä: tein yhden noudon ja vauhti palautus.

paikalla istuminen: Muut makasi, hyvin pysyi, ennen 2min nousin seisomaan että Ruuti näki mut. En uskaltanut häiritä muita palkaten keskivälissä.

paikka makuu: yksi halusi uusia niin tehtiin sitten makuu. Käskin muiden jälkeen maahan, koska yhteiskäskytys.

zeta treeniä: tehtiin zetan alkuja niin, että seurasi hyvin ja istumaan käskemisiä, ilman mitään apuja. Palkkasin ekasta käännöksestä. Ruuti sekoittaa zetan merkille menoon ja zetaan.. merkille ois niin kiva juosta. Virittelynä on ollut katso (kontakti sana) tai missä hae(ohjattu)/neliö (ruutu).

Treenaa:
- zetaa merkeillä, palkkaa eka käännös ja ekalla sivulla istu
- ohjattu oikea

Innostuin etsimään nähtyäni vaan kaukana olevia luentoja Psyykkisestä valmentautumisesta, oon aina ohittanut aiheen ei niin tärkeänä. Mutta nyt kiinnostaisi, kuulla miten parantaa omaa kisakestävyyttä. Rasmuksen kanssa kaikki oli niin huoletonta, mutta Ruutin kanssa stressaan enemmän.. Ehkä tiesin ja luotin, että Ruuti osaa. Etsin sitten blogiartikkeleita Vappu Alatalon tai muiden luennoista.

- mielikuvaharjoittelu, kuvittelee suorituksen etukäteen (agissa kontaktit, liikkeen, kutsumisen pois ja varmaan tokossakin liikkeet läpi)
- ajattele jotain onnistumisen kokemusta, voittaminen tai muu ilo
- kokeen tavoitteina ei ole voittaminen, ykköstulos tai muu. vaan yhdessä tekemisen ilo ja nauttia joka liikkeestä. Silloin kun se on kunnossa, tulee hyvä tuloskin.
- kisamaisena treeninä alon liikkeitä kertaa viikkoon tai vähintään kahteen
yms pitää etsiskellä, saa vinkata hyvää artikkeliakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!