Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

17.9.2013

Omatoimi agilitya

Oikeat treenit peruuntui ja mentiin kahden treeniryhmäläisen kanssa kentälle. Tehtiin "rata" niin, että vähän sijoitti hyppyjä, keinun radalle ja yhden putken lisää. Sitten keksi niistä radan. Sai keksiä mitä itse halusi. :D Keksin itselleni saksalaista, takaakiertoja, putkijarrua, välistä vetoa,


Ensin tein Ruutin kanssa. Pysyi hyvin lähdössä, tällä kertaa en palkannut siitä. Ekalla kertaa en tainnut päästä saksalaisella toiselle puolelle, sitten pääsin. Putkesta hyppy ja A:lle. Kerkesin A:lla tehdä persjätön (yllätyin, harvemmin teen, ehdin tarpeeksi ajoissa katsoa alastulonkin), koiran vienti takaa oikealta puolelta hyppyä ja putkeen ohjaus. Välistä vedot hypyille, pystyin juosta normaalisti päin. 
Rengas ja puomille, puomilla tuli heti ekalla toistolla vinoon. Hinkattiin kontaktille hakemista, Ruuti ei ois malttanut mennä alastulolle jos olin kauempana, sillä oli kiire seuraaville läheisille esteille. Tehtiin pelkkää alastulolle hyppäämistä, suoraan siinä 2on2off, oikois vinoon. Heitin aina namin sinne, sillä suoristuu vähän. 
Hypylle valssia, kaksi hyppyä, putkeen. Keinun sain kerran korjata, että pysähtyi ja sekoilin oikeassa käskyssä. Ekakin olisi ollut "oikeanlainen". Vienti hypylle, ja meinas mennä puomille, otin liian huonosti haltuun. Sitten hyvin ja tein persjätön hypyn 18 taakse, valssia hypylle 19 ja putkeen, johon putkijarru. Hyvin tuli toiselle hypylle ja Ruu kääntyy kiltisti 2 päätyyn putkeen. Kepit, A, jonka korjasin kerran kun tuli korkeammalta yli (just ja just koskien). Okserinkin hyppäsi oikein! Wau, takarima oli 50cm.

Käytiin toisella kentällä ottamassa puomi, okseri ja putkeen pätkä. Sielläkin okserin takarima 50cm, tajusin vasta myöhemmin, että ois voinut ottaa 65cm:lläkin. Mutta nyt hyppäsi aika oikeesta kohtaa noi! Puomilla palkkasin taas, että meni suoraan. Okserin hyppäsi oikein. Kerran aiemmalla radalla mietti hyppyä 13, muuten ei himmailua. On se Ruuti hitaampi, mutta nyt saatiin taas niin onnistuneet treenit. Eikä yhtään rimaa alas! 

Dracun kanssa ei sitten homma sujunut niin hyvin. Alkuun hyppäs 2 hyppyä suoraan, ei lähtenyt kiertämään takaa. Piti ohjata käsi aika alhaalla ja kesti pidempään saada se esteen taakse, että ehtis saksalaiseen. Sain mä sellaisen myöhemmin väännettyä. Ehkä pakkovalssi tai muu helpompi tai kieputus. Putkeen, hyppy, Dracu valui itsestään jo hypylle, kun Ruutia piti vähän sinne lähettää. A:n kontakti hyvä. Sitten hyppy takaa, eipä onnistunut. Vaikeeta taas päästä oikealla ajoituksella kertomaan putki, kun piti ohjata kunnolla taakse. Sitten oli välistävedot, tosi vaikeeta, joko rima alas tai sitten kerroin liian myöhään ja tuli toisen hypyn ohi (välistä) tai sitten luukutti hypylle. No joku yksi kaksi onnistunutta. Vaikeutti myös kun oli pidemmät estevälit. 
Rengas ja puomille, hieno kontakti! Hyppy ja sitten 2 muuta ennen putkea. Eka en tajunnut, että luukuttaa kohti suoraa putkea, vaikken sinne lähetäkään. Kahden hypyn jälkeen oli menossa kepeille. Kun tajusin, että pitää mennä vain vähän edellä ja kertoa jokainen este ajoissa. Muistuu mieleen ne ajat kuin Ruuti ampui aina sille mikä tuli eteen, ei sitä enään muista! Keinu ok, siitä hyppy ja oli menossa puomille. Kerran käänsin niin tiukkaan, että rima alas. Sitten sain onnistumaan persjätönkin. Putkeltakin kääntyi hyvin toiselle hypylle. Mutta eri asia saada kääntymään hämäys putken suun ohi, kun ei itse ehtinyt niin lähelle. Piti laittaa hypylle selkä putkea päin ja palkkailin kun lähtin ohjaukseen. Niitä pari lähempää kuin mihin ois oikeasti ehtinyt, etäisyys oli pidempi, mitä varmaan oikeasti olisi ollut. Kepit ok, A, hyppy ja livahti putkeen kun en niin jyrännyt kohti okseria. Toistolla ok, mutta ekalla kertaa okserin toka rima alas. A:n alastulolta sitten onnistunut pätkä. 
Jos liian kinkkinen rata niin sitten ei kyllä suju, mutta jos pieniä jippoja ja vauhdikas niin sitten sujuu paremmin. :D 

Päivällä vähän tokoiltiin, Ruutille tuli häiriötä kun tumma ihoinen tuli puhumaan. Meinasi lähteä haukkumaan, mutta sain tukahdettua. Ruuti sai hyvän häiriön, kun sitä epäilytti ja inhotti kun se jäi katsomaan. 
Tehtiin zetan istuminen ja seisominen, ei ongelmaa seisomisessa! Enkä ole ehtinyt sitä ees treenata. Tollainen se on, välillä osaa välillä ei :D 
Kaukoja, takapalkalle: jostais loppu päädyn istumaan nousuun ei lähtenyt mukaan. Muut sujui ihan hyvin ja pari hyvää s-i siirrosta. Ainakin jos seisomisen jälkeen se tulee. 

Dracu sai tehdä seurausta, vähän hidastakin ja sivuaskelia oikeaan. Seisomaan jäämistä niin että kiersin. Kerran edessä targetti ja kerran heitin namin eteen. Istumassakin koiran ympärikiertoa. 
Kaukoja takapalkalle, ihan nenän edestä. Kertailtiin, että ylös tarkoittaa paikallaan pysyvillä jaloilla nousua, tohon toimi paremmin se, että heitin heti kun lähtee nousemaan tai just kun on noussut, namin taakse tai jalkoihin. Ettei ehdi liikkua vaan nousta. Maahan hus käskystä eka peruutti 2m :D Tehtiin namikäsi maahan hus käskyjä, missä ei liikkunut ja sitten onnistui edessä seisten kun heitti heti namin. Saatiin siinä ohessa s-i siirtoja ihan kivoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!