Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

12.9.2013

Puolarissa tokoa med Tia & Heidi ja pika-aksat

Aamullakin tehtiin zetaa ja seuraamista, silloin teki hyvin.
Ensin vähän Puolarissa tokoa käskytettynä.. kiitos Heidi! Häiriökoirakkona toimi Tia & Keiko.

ohjattu, oikea: hyvin haki ja häiriönä oli myös ruutu. Sivulle palautus.

zeta: voi elämä, istuminen sujui, mutta ei seisominen. Jankattiin sitä sitten. Maahan ok, voisin koittaa muistaa käskeä treeneissä down. Kisoissa kuitenkin varmuuden vuoksi "maahan". Hyvin seurasi ja yhden kerran seurauksesta palkka.

luoksetulo: eka molemmat stopit. Seiso vähän vino, mutta nopea. Maahan käskynä käytin down, jouduin antaa toisen käskyn. Tässäkin maahan- käsky, on varmempi.'

ruutu: vein namialustan ruutuun ja tehtiin näin helpotettuna. Ei nauhoja ruudussa.

-- taukoa

paikka istuminen: 2min ja hyvä
paikka makuu: liikkurointi maahan, käynti piilossa ja istumaan. Ei ongelmaa.

kaukot: seisoskellessa parit palkat s-i. Nyt teki aikas kivasti, olin tosin lähellä.

seuraus: niin, että toinen koira leikkii pallolla tai ottaa luoksetulon. No tänään se ei ollut vaikeaa. Kerran alussa Ruu meinas katsoa muuten tosi hienosti. Toinen pätkä pallokainalossa. Oli yllättävän nättiä ja kontakti häipyi vain kerran! Kunnon hikke.

tunnari: tehtiin kolme toistoa. Ekalla tarkasteli ympyrässä paljon kapuloita ja toi oman. Toistolla, rivi, vähän nappasi väärää, ehkä nostamatta.. en osaa sanoa. Oma tuli kuitenkin. Kolmas kerta rivissä ok, osui heti omalle. Kahdella ekalla kertaa otettiin uusi oma, kuten yleensäkin. Ja taisin kolmannellakin ottaa. Ruuti ei pureskellut yhtään kapulaa tuodessa, jes! Hyvä oli treenata sitäkin, ettei heti löydä omaa tai ole varma..

_____________

Agilitya kouluttamaan ja jäi Ruutille 5min treeniaikakin. Oltiin vuosi kaksi sitten tehty tuota Anu Niemen rataa ja testailtiin sitä.

Lähdössä sain käskeä pariin kertaan takaisin istumaan, mutta ei ollut aikaa palkata lelulla lähdöistä.. Alku hyvä, puomilla Ruu oikoi vähän vinoon kontaktilla ja livisti mun seläntaakse. Käskin kontaktille, sitten muuri ja putkeen, putkelle 5 persjättö ja hypylle 6 myös persjättö. Muurilla kerran hipaisi kapuloita, muttei ne tippunut, toistot hyvin. Rytmitystä ja koiran veto hypylle  8. Takaaleikkauksella putkeen. Hypyn 10 taakse taas persjätöllä koira mukaan ja vienti oikealta puolelta hyppyä taakse. Olisin ajatellut että vasemmalta puolelta, mutta kun näin joidenkin tutustuvan niin, näytti aika suoralta linjalta. Musta ei tulis rata mestaria, kun en saanut esteitä ihan oikeille kohdin.. vaikee nopeasti katsoa. Olin onneksi tehnyt rataa aiemmin ja tiesi mitkä kohdat piti olla miten. Rengas 24 ei myös mahtunut meillä mukaan.

Eli hyppy 11 takaa, putkeen ja toiseen putkeen. Siitä koitin vekkiä hypylle 14 ja peitin liikaa hyppyä ja rima alas. Tosin siinä oli 65cm rima, kuten hypyllä 6. Tehtiin läheltä ja sitten putken kautta se kohta. Hypyltä 15 vedolla A:lle. Kontaktia en muistanut katsella, taisi olla ihan hyvä sivusilmällä. Hyppy takaa, menipä helposti sinne. Vähän vastakkaista kättä ja saksalainen, seuraava hyppy ottaen vastaan ja poispäin käännös/sylkkäri hypylle 19. Hups, tästähän jäi yksi kieputus kohta välistä, meidän radalla siis mentiin hyppy 19, josta lähdettiin pituus 22. :D No se olikin hyvää harjoitusta muutamille, jotka kielsivät jos ohjaaja lähti liian ajoissa pituudelle päin. Ruutilla taas sylkkäri ei ollut niin hyvä, kun hyppäsi kääntymättä hypyn liian tiukalla kulmalla.

Kiputuksen jälkeen, pituus ja kepeille terävä kulma, se ekalla oikein kun malttoi itse olla työntämättä koiraa väärään väliin liikkeellä. Keinu ok, muurille puolivalssi ja koira puomin sijasta putkeen. Hyvin sujui, tein sitten kaksi takaaleikkausta lopun hypyille. Tyytyväinen olin että näin muita katsellen, rataantutustumatta onnistuin vetämään persjätöt yms oikealla ajoituksella! Yleensä se vaatii hiomista. Toi oli myös tosi kiva vauhdikas rata, joka sisältää myös haasteita.

Nopeasti ehdittiin tehdä. Lähinnä virheet tuli:
- kontaktilla kohti nurkkaa, varasti seläntaakse ja tuli alastulolle vinoon.
- 65cm rima vekaten ollessa vähän riman edessä
- sylkkärillä hypylle, jossa käännyttiin täyskäännös ei kääntänyt hyvin (hienosäätö)

Se on ihana fiilis, kun on alkanut löytyä yhteinen sävel treeneissä! Vielä kun sen saisi siirrettyä kisoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!