Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

19.10.2013

Hiuksen karvan päässä!

Tänään kisattiin Kirkkonummella KKK:n kisoissa agilitya. Pitkästä aikaa mulla oli jännitys koko aamun kisoista. Tuomarina oli Pernilla Tallberg, nollia siellä rataantutustumisessa käskettiin tehdä, muttei aivan tullut. 

 • Ekalla radalla oli toinen este takaakiertona, siitä putkeen. Lähdössä sain paristi käskeä istumaan ja kutsuessa, käskin istumaan. Laskin käden ja seisoin ja sanoni tule. Hypyn jälkeen lähdin ohjaamaan. 
 • Kaksi hyppyä. Ekalta hypyltä oli tyrkyllä puomi. Vippasin hypylle ja tein takaaleikkauksen niiden jälkeen keinulle. Ei kuitenkaan hidastanut keinua ja lentokeinu sieltä tuli. Niin vaikea tajuta korjata sitä ja lähteä pois! Miten sen saisi päähän. Tosi monet koirat teki lentokeinun. 
 • Putkeen ja puomille, puomilla koski tai teki juoksukontaktin, muttei pysähtynyt. grr. Käskin takaisin alastulolle ja seurautin pois. 
 • Radan jälkeen ei tullut namia. Käytiin ulkona tekemässä keinu, siitä palkka. Muuten en huomioinut yhtään Ruutia. Rasmuksen kanssa vähän rallytokoa jäähkälenkillä.
 • HYL, keskeytys


 • Toinen rata alkoi eteenmeno suoralla. Lähdössä menin lähelle toista estettä rengasta ja kutsuin kävelystä Ruutin. Ilman kättä ja vain tule. Hypyn jälkeen lähdin juoksemaan. Rengas, A ja suora putki. Siitä poimimaan seuraavan hypyn yli ja kepeille, takaaleikkasin siinä. Niin moni otti hylyn, kun koira ampui kepeiltä väärään putken päähän, kun mentiin "2 päätyyn". Hyvin tuli vedolla, siitä mentiin rinnalla olevaan toiseen putkeen.
 • Sitten oli hypylle välistäveto, työntö seuraavalle hypylle ja sitten ilman välistä vetoa seuraava hyppy, serpentiinin tavoin. Ohjasin hiljaa nämä hypyt, rimojen pelossa. Siitä takaaleikkaus suoraan putkeen. Putkesta tultiin loppusuoralle, joka on kuvana alhaalla. 
 • Keinulla tein rytmin muutoksen, juuri ennen. En ollut sitten varma oliko lento vai ei. Muuri ja hyppy, oli hyvä sivuttaisetäisyys, tokavikalle esteelle sai suorimman linjan. Mielessä oli vain, että hyppää tokavikan väärinpäin, mutta oiskin tehnyt hyvän takaakierron. Mun olisi kai pitänyt jarruttaa aiemmin, kun Ruu meinas mennä maalihypylle, mutta tuli oikein. Tästä kielto. Olin ajatellut tehdä niistosokkarina, olisi pitänyt, ehkä koittaa vain poimia hypyn takaa.. Läheltä piti!
 •  Eli 5vp kiellosta, 5 sija, etenemä tolla suoraviivaisella 5,3. Sisältäen kiellon.
 •  Puomia ei ollut radalla, ehkä sekin vaikuttaa. AST:n Elli kuvasi meidän radan, ehkä saan sen näytille. Rataantutustumisessa oli hyvä fiilis ja vähän harmitti ekalla radalla kun en saanut testata kaikkia kivoja takaaleikkaus kohtia. 
 • VIDEO


Tehtiin vielä ulkona puomi, 2xhyppy ja keinu. Ekalla kertaa ei pysähtynyt, siitä soo soo. Sitten kaksi hyvää. Syötiin namia kontaktilla.

Viime nollasta on vuosi, juuri Kirkkonummella tuli. Tässä on nyt 3/4 kisaa haettu palkintoja. Ja viisi kisaa tokan luvan jälkeen saatu 5vp.

Rasmus oli katsomassa väleissä kisoja ja kuolaili kahden klimpin verran aina. Tehtiin sen kanssa putki, kepit ja kaksi rimat maassa olevaa hyppyä. Haukkui innosta. :)
Nyt nukuttaa!
Aamuruuan laittoa
Kaivellessa porukoilla kaappeja löysin mun lapsuuden lempi
 Roope collien, toi oli mun toinen tuollainen pehmolelu.
Sen nenää on vähän korjattu ja turkki takkuinen. 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!