Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

29.10.2013

Jes virheet!

Veikkolassa Tiia S:n agilitytreenit. Rata oli kivan haastava, paperilla se näytti vielä vaikeammalta, muttei sitten tehdessä. Mutta viime kertaa nähden, tuli helpommin itse pientä mokaa.

Halusin tehdä alkuun lähtötreeniä - video, samalla tavoin kuin kisoissa. Otin hypyn 4/20 siihen mukaan ja menin kutsumaan 2 hypyn kohdalle (eli 3 hyppyä). Käskin sivulle, ja kävelin kutsumis kohtaan. En välittänyt vaikka nousi seisomaan, kun ei ole kisoissa mahdollista käyttää niin paljon aikaa lähtöön, että se pysyisi istumassa sen matkan. Jo 5v lähdön hinkkausta ehkä kertoo, että voisi koittaa eri tapoja.. Käskin istumaan sieltä kohtaa mistä sen meinasin kutsua. Piti kerran huomauttaa, kun ei istunut. Toisella käskyllä istui. Rima tuli ronskisti alas, videolta menee ihan sitä päin. Tässä totesin sille, että hupsista mites nyt noin. Toistolla rima pysyi ja kasasi paremmin hypyn.
- treeneissä on ollut paljon yhden hypyn rinnalle menoa, pitää siis keksiä sinne tuollaisia 2-3 esteen lähtöjä ja niissä komennan istumaan vasta kutsuessa. Ja tietenkin palkkaa myös niistä kun pysyy siellä istumassa pallolle. Mutta sillä, että tiputtaa lähtöriman haluisin, että se treeneissä oppii ettei se käy. Siksi ainakin eka lähtöön jättäminen niin, että teen kuin kisoissa.

1-3 hyppy ja toiselle hypylle jaakotus, se käänsi kivasti koiraa + tässä käsky ja päästö putkeen. Pari toistoa, ja kaikilla sujui. Jee, kaikille tää ei ollut niin helppo.

4-6 hypylle valssi ennakoivasti, muuri ja 6 hyppy, ekalla kertaa tein siihen sylkkärin, jossa kädet vähän sekaisin. :D Se toimi aika kivasti.
Toistoilla koitin valssilla, mitä myös mietin. En vaan ekalla kertaa lähtenyt ja sisäistänyt, että tietenkin muurillakin, pitää ennakoida valssi sillä askeleella. Olin liian myöhässä ekalla kertaa. Eikä se videolta näyttänyt että tokallakaan ruhtinaallisesti aikaa olisi.

7 Keinua tehtiin edellisen pätkän lisäksi ja sitten 6 hypyltä. Tuli herkästi pois, ilman pysähdystä. Koskien kuitenkin, puukeinu käyttäytyy myös eri tavalla kuin metalli. Saimpahan näissäkin puututtua ja tuli kiva vauhti. Saisi kyllä mennä nopeemmin sen alastulolle. Kerran varasti ilman tule- sanaa.

5./21 muuri ja 9/17 puomi, 12 okseri 
Hyppy 8 oli aika vaikea, kun linja jo muutenkin vähän huono puomille. Menin eka liikaa tekemään lähelle estettä ja rintamasuunta kohti hyppyä. Piti tehdä vähän ennen hyppyä, vartalo osoittaen metriä ennen takaakierron kohtaa. Ja nopeasti kääntyä, ei ajelehtia liian lähelle hyppyä.

Puomi 9 oli tosi hienot kontaktit, niistä myös palkkaa. Putkeen ohjaus vain pakkovalssilla putken vieressä. Takaakierto 11 ehti hyvin, vaikka kuvassa se pelotti. Halli on sen verran pienikin. ;)

Okseria jäätiin pohtimaan, ekan kerran rämäytti takarimalle. Hyppäsi liian kaukaa. Sitten toistoissa saattoi vähän kolauttaa takarimaa tai just ja just yli. Saatiin videolle tätä, Tiia ei osaa sanoa mitään mitä tähän tehdä. Pitkään ollaan sen kanssa painittu eikä mee suuntaan tai toiseen. Toistotkin Ruuti aloittaa pienen himmaamisen n. 3m ennen. Jumitkaan ne ei voi tehdä, kun monta osteopaatti kertaa ollut välissä.
Pitäis varmaan Vapulle ottaa aika ja vaan tähän ongelmaan. Itse oon enemmän tottunut siihen, ettei se osaa. Nyt oli muutamia tosi hyviäkin treenejä omalla kentällä ja sit tällaista..

Hyppy 13 olin ajatellut jaakottaa, mutta vein vedolla ja lähdin siihen liian myöhään. Ruutilla tuli rima alas kun lähtee kääntymään perässä. Keskityin niin okseriinkin.

15-18 Putken jälkeen persjättö. Puomille kuljetukseen valssi, suoristi kulmaa puomille. Putkeen vientiin päätinkin ottaa vain vedolla ja "takaaleikata". En siis kieputa ja mene puomin ja putken väliin. Siinä helposti koira olisi joutunut odottelemaan, että ehdin sinne ja toiseksi, itse on suorimman reitin tiellä.

19-21 takaakierrossa ei ongelmaa. Ohjasin niin, että vein ulkokautta taakse, saksalainen ja kieputus muurille. Näin muurille tullaan paremmassa linjassa. Ekalla kertaa otin liian huonosti haltuun saksalaisessa ja vähän tuli extralenkkiä. Toistolla, olin liian myöhässä kun jäi pohtimaan, että apua miten mun piti vaihtaa puolta. Kolmannella, olin poissa riman toisella puolella kun koira laskeutui. Ja muistin ohjata muurin jatkon. On kyllä vaikeeta, muistaa kolme kriittistä ohjausta! Rataantutustumisessa, ois varmaan pitäny tehdä juostenkin.
- sen takia varmaan Niinun ja muiden radat on vaikeempia muistaa kun on 2-3 vaikeeta juttua sarjoina jotka muistaa..

Lopussa ei ollutkaan ongelmaa, otin lähinnä putken ja palkkasin.

Treenaa:
- lähdössä eka kerta kisamaisesti, koira saa nousta seisomaan, mutta käsketään ennen kutsumista istumaan. 2-3 esteen lähtöjä. Toistoilla voi tulla palkkaa istumisesta ja vaatia, ettei ainakaan yhtään liiku. (tänään toistolla pieni hiipiminen)
- okseri, ehkä hyppytekniikka apua, Vappu?
- itselle 3 kinkkisen esteen ohjauskuviot putkeen.
- keinu että pysähtyy

Ja koska koneessa ei toimi enään SD kortit (kameran muistikortti) niin, en voi ladata vielä videoita. Porukoilla toisella koneella tai jos löydän porukoilta, sen piuhan jolla saan tosta toisesta kamerasta (jossa erilainen piuha kuin D90!). Kiitos Tainalle videoinnista!
Hauskin katsoa, mikä hirveä mölyapina se on lähtiessä ratapätkälle ja radallakin välillä ääni. Ja haukkuu mua kun korjaan sen tippunutta lähtörimaa. Tollainen se oli ennen missä tahansa kentän laidalla, jos näki agilitya.

- VIDEO koko radasta korjauksineen
- alussa on lähdöstä video

Huomenna tuuraillaan vielä Niinun treeneissä ja sitten to on Ruutin osteopaatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!