Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

22.10.2013

Nappiin mennyt hyppis

Tänään oli Veikkolassa Tiia Söderholmin treenit. Oli taas niin kiva rata! Alkuun unohdin tutustumisessa tokalla kerralla yhden pätkän välistä, mutta sitten rata alkoi mennä päähän. Joillain oli vaikeuksia  tutustumisenkin jälkeen. Näistä jäi taas tosi hyvä fiilis ja nyt olin tyytyväinen itseeni ja ohjaukseen (vs. viimeksi). Sellaista nämä on, hyviä ja huonoja treenejä. Hyviä ja huonoja kisoja. 

  • Ja Vau, lähtö oli loistava! Ajattelin ekalla kertaa, että jätän istumaan ja ihan sama nouseeko. Kuitenkin korjaan sen ennen kutsumista. Ja eikä mitä! Ruuti istui siellä. Piti mennä leikkimään lelulla palkaksi. Ajattelin, jos se ei ihan tajunnut että pääsee radalle. Mutta toisellakin kertaa se ISTUI! Oho. Ehkä eilinen lähtötreeni auttoi. Uusi suunnitelma on siis, ettei haittaa jos se nousee seisomaan tai pari hiippailua, mutta kuitenkin pitää istua ennen kuin pääsee radalle. 
  • Hyppy 1 ja 2, kutsuin niiden välistä selkäkohti hyppyä 2. Siitä valssilla hyppy 2, hypylle 3 valssi, ehti hyvin viemään takaakiertoon hypylle 5. Tässä mun linjaus oli huono, koira ei nähnyt takaakierron siivekettä. Muutenkin oli kiva, kun tässä oli meille vaikeita juttuja kun Ruuti hakee esteitä, ansaesteen ohitus (kaksi hyppyä rinnakkain ja mennäänkin takaa).  Takaa kierroista tuli parempia hypylle 5. 
  • Siitä hyppy 6, pakkovalssiin ehti hyvin ja sain paremmin tehtyä vekkiä seuraavaan pätkään. Pakkovalssista ajattelin taas vähän, että saattaa tulla kiire. Mikäs kiire siinä olis tullut, kun lähti vain ajoissa, sen sijaan miettiä milloin pitää lähteä, että ehdin. Halusin, testata vielä kohdan saksalaisella, se sujui ekalla kertaa. Toistolla olin liian ajoissa, Ruu hätäili ja rysäytti päin siivekettä. Tämä oli eka rima. Taisi tippua toistollakin saksalaisessa, ei meidän varma ohjaus. 
  • Ekalla kertaa onnistui hypyn 8 takaakierto. Toistolla nostin liikaa kättä ja Ruu meni viereisenkin hypyn. Ekalla kertaa jätin myös vahingossa liikakin tilaa. Vaikein oli muistaa, että hypylle 9 pitää vähän korjata linjaa. Parhaiten tähän sopi jatkoksi takaaleikkaus hypylle 10 ja putkeen. Leijeröin hypyt. 
  • Kutsu renkaalle, hyppy ja sitten kieputus. Tein sen valssimaisesti, Ruu hyppäs ihan vinoon ja sitten tuli mukaan. Toistoilla, tehtiin siihen niistoa. Kerran meinasin rynniä liian aikasin pois ja kielto. Sitten piti katsoa, että lukitsee hypyn ja nappaa kädellä "pään kääntymään". Olisin voinut toistolla ajoittaa niisto vielä aiemmin. Ehdottomasti varmempi mitä tein alkuun ja mitä en viimeksi tehnyt kisoissa. 
  • Toinen rima tuli vain hypyllä 9 kun testattiin saako siihen toista valssia, ei. Koiralle tuli enemmän lenkkiä. Mä en tollaisiin kohtiin tykkää tehdä persjättöä. jos koiraa pitäisi kääntää. 
  • Kieputukseen palatessa hyppy 15 vain rytmitystä, putkeen 16 omaa jarrutusta ja pieni suhahdus. Kääntyi nätisti aina. Poimia yli hypyn 17 ja oli hyvin aikaa hypylle 18 viedä takaa. Pystyin näyttää ohjauksen sinne ja lähteä, vaikkei Ruu ehtinyt vielä esteen linjan yli mennä. Taitava Ruu! Hyppy 19 pystyin vain linjata ja sinne se meni. En osaa rataantustumisessa ohjata mun virtuaalikoiraa samalla tavalla, aina sen kanssa tulee hirveä kiire valsseissa! Mutta eipä kun ohjasin ennakkoon. Nyt näki miten voin vaatiakin ja kyllä se tekee.
  • Puomilla oli monta hyvää kontaktia, heitin lelun. Tein tahalleen niin, että leijeröin niissä hypyn 10 eli otin sivuttaisetäisyyttä. 
  • Oispa tehnyt mieli koittaa tätä Dracunkin kanssa, ehkä joskus pätkiä. Hyppärin tekemisestä onkin tosi paljon aikaa, kun kakkosissa se tuli alussa ja ollaan aika pitkään kakkosissa jo oltu. Treeneissäkään ei ole ollut hyppäreitä. Tai "hyppäri" mutta tähän lisättiin toi puomi extrana toiveesta. Peloiteltiin, että sais juosta paljon, muttei ollut niin paha kuin jotkut radat. Ehkä eilinen treeni auttoi, että oli takaraivossa ohjaus. Ehkä mun ongelma on ollut se kun agilityt on ollut niin harvoin. 
  • Mietin eka videolle pyytämistä, mutta sitten ajattelin ettei kuitenkaan saada tehtyä niin hyvin, mutta ois siinä sittenkin ollut hienojakin pätkiä. Saispa tuollaisen sujuvuuden niihin kisoihin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!