Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

13.11.2013

Aamutokot Kilossa ja agility Veikkolassa

Tokot lähikentällä

Kehääntulo: Virittely "mennäänkö?" ja sitten "tule". Käveli nätisti aloituspaikkaan.
Seuraus: Sain huomauttaa paristi katsekontaktista lähdössä, että pysyisi ekalla askeleella. Pitää kiinnittää jatkossakin huomiota. Kännökset käynnissä hyviä. Juoksussa yhdessä oikeaan jäi jälkeen, kiihdytin vain ja hetken tuli perässä, palkka kun sai kiinni. Kannattaisi vähän stempata niin voi saada palkkaa. Juoksusta pysähdykset oli aika hyviä, nyt osasin rytmittää hyvin pysähdyksen, ettei se tule ihan töksähtäen. Loppu puolella, hienosta kohtaa pallo. Muuten namia.
Muistinpa treenata sivuaskelia, teki ne hiljaa ja perusasennot suorat. Peruutusta myös, sitä vähän enemmän, alkuun jätti väljemmän perusasennon ja seuraa ne muutenkin väljemmin. (tallaan muuten helposti tassuille)

Zeta: ei merkkejä. huhuh kaikki vaihdot oli unohtunut, kisoissa viimeks tehty ne oikein. Teki kaikki ekalla kertaa väärin! Voi ton kanssa. No toistolla tai kolmannella sujui. Katsoin myös, että seuraa hyvin kun pyydän asennosta. Seisomisessa meinas eka tulla vaan väljästi. Niitä hinkattiin. Istuminen taiskin sujua ekalla. Mutta maahanmenossa meni istumaan. Ja seisomisessa taas istumaan. Eli tais olla tänään istutaan päivä.
Tein pallo takapalkkana noita ja sitten vain, vähän kävelyä ja Ruuti hengailee lähellä katsoen palloa ja käsky. Niissä sujui kaikki vaihdot oikein.

kaukot: yksittäisiä vaihtoja 15m. Aloitus istumisella, palkka. Sitten maahan. Molemmat onnistui, niissä ollut ongelmia. m-s tuli taas etukenoon, palkka. En ihan tarkkaan nähnyt m-s-i, suht hyvä. (tartteis avustajan tai tehä vaan lyhyeltä etäisyydeltä, tai katsoa hiekkaan jalkojen tarkat paikat) i-s hyvä.
Kiinnitin huomiota miten hieno istumasta maahan ja sitä piti vahvistaa, heittäytyi ihan. Samoin sivulla maahan käskiessä. Istumaan pitää taas ottaa sellainen askel, ei osaa pompata. Mietin johtuisko sivulta maahanmenon vammaus merkkejen kyyläyksestä. Nyt ei ollut yhtään merkkiä kentällä.

Pitää muistaa ottaa palkattomuuttakin treeneihin, pari helppoa juttua ja välikehut+ siirtymiset. Niitä ei muista yksin koskaan tehdä.

Treenaa:
- zeta: seiso, maahan, seisomisesta seuraamaan
- seuraus: juoksu oikea käännös, juoksupysähdys, peruutus, liikkeelle lähtö kontaktissa
- sivulta maahan: merkkejä kohden ja ilman
- palkattomuutta ja kehärutiineja

______________

Veikkolassa meidän vuoro oli toka vikana niin hyödynsin ajan.

Tunnari: heti ekana ja ekalla kertaa Ruu katseli enemmän koiraa radalla. Meni nuuskien kapuloille, ei kai katsonut edes mihin ne jätettiin. Rivi ja nappasi ekan vastaan tulevan suuhun, tiputti ja jatkoi etsimistä ja toi oman.
Toinen toisto, kapulat oli nyt matolla, ekalla asfaltilla. Nyt ruu meni laukalla kapuloille, liian korkea vire ja nappasi sieltä vähän nuuskittua yhden ja lähi tuomaan, odotin tai sitten käskin irrottamaan ja uudestaan etsimään. Sitten löytyi oma.
Kolmas toisto nyt ei koskenut vääriin ja oma tuli.

Jäävät: Seisomisen istui eka, sitten onnistuneita. Maahanmenonkin olisi istunut, meni maahan vain kun sanoin kovaan ääneen käskyn.

kaukot: siirrot hyviä, niihin keskittyi hyvin. Yksi s-i liikahti vähän toinen takatassu, toisella kertaa ei yhtään. Ei ottanut häiriötä agilitya tekevästä koirasta.

seuraus: seurausta kohti seinää, nyt seuras hyvin.

2on2off: laitoin keinulle kontaktirajan eteen ja menin itse metrin puomin eteen. Teki joka kerta hyvän syöksyn asentoon. Namilla 1-2 palkkaa. Myös vaikeutettuna, että olin enemmän edessä ja sivussa, kun siinä oli ihan lähellä A. Vaikka Ruu katsoi A:ta, kykeni tekemään nopeasti asennon.
_____________________

Itse rataan alkuun tehtiin lähtötreeni halusin ensin ottaa kisamaisen ja kävelin 3 esteen kohdalle. Ruu nousi ylös ja hiipi vähän. Käännyin siellä ja käskin istumaan ja kutsuin. Hyppäsi hyvin lähtöriman. Seuraavilla toistoilla piti istua (korjaus käskyt).

Puomin 2on2offia, alkuun metrin päässä puomin lopusta. Ruutilla panta mistä pitää ja itse metrin puomin edellä.  Eka kerta oli vähän epävarmempi ja hitaampi, silti palkka. Toisto oli jo nopea. Sitten otettiin pikku hiljaa ylemmäs ja koko alastulon mitalta kerran lähti alastulolta kun otin lelun esiin, en ehtinyt tuoda sitä jalkojen luo. Yhden kerran muistutus. että pitää pysähtyä ei tulla niin kovaa. Sitten hyvä.

Vielä pätkä rataa. Lähtö ok ja istuikin. 2 hyppy takaa, putkeen 2 pääty. Vähän haltuun hämäys hypyn ohi ja putkeen, missä oli 2 putken suuta vierekkäin. Putkesta piti vekata vähän muurille (korkeimmillaan) ja Ruu tiputti palikat. Huomautus ja uusiksi, toistolla pysyi. Seuraava hyppy takaa ja Ruu lenkitti siinä käännöstä, uudestaan muuri ja hyppy. Pieni vedätys ja muurin palikat alas. Tiia mainitsi linjasta muurille. Toistolla hyppy takaa, muuri (suoraan) ja palkka. Nyt ei tippunut palikat. Jonkun toiston vielä tiputti ne uudestaan. Joskus viime treeneissä muuri on ollut matalampi, tosin Niinun tuuraus treeneissä oli korkea muuri, jonka meni hyvin.

Tehtiin muutamia toistoja joissa hyppy takaa ja sitten lelu on niin, että pitää tehdä tiukasti käännös. Ekalla kertaa Ruu lähti vaan mukaan ohjaukseen, eikä välittänyt tippuneesta lelusta. Tämä oli yksi asia Janita Leinosen luennolta "Agilitykoiran peruskoulutus" eli koiran pitäisi pystyä jäämään lelulle, vaikka ohjaaja jatkaa matkaa. Muuten tulee helposti vaikeuksia, että koira ei keskity esteeseen kun sen jättää yksin suorittamaan, välillähän se niin menee. Siinä tehtiin treeniäkin, että koira liinassa ja koiran pitää pystyä poimia lelu ja sitten vasta ottaa ohjaaja kiinni.
Tehtiin hypylle palkkausta avustajalla, joka heittää lelun niin että Ruu näkee. Ruuti leikki hyvin Tiian kanssa, tosin sillä päästi irti aina irti- käskystä. Mulla ei tahtoisi. :D Hypyt takaakierrolla siis olisi treenattavia, kun käännytään täyskäännös. Ruuti menee niin nuollen siivekkeen, että hyppäisi sen vaan viistoon. Paremmin silloin jos joutuu pyörittämään ainakin 270 astetta.

Kiitos Annukka videoinnista!

Videot: 
- lähtö (videolta katsottavaa, raivostuttavaa, että 5v on ollut samanlaista. Jos palkkaan lelulla, niin seuraavan toiston pysyy, siksi tekisin mieluusti niin että vaan jätän ja käsken istumaan)
- Puomi 2on2off
- rataa (hitsi jotenkin toi leikkauskohta on aina sekunttia liian aikaisin kuin mistä haluisin, pitää alkaa leikata vähän enemmän kohdan jälkeen)

Eipä nyt niin loistavaa, mutta hyvä joskus hinkata "tekniikkaa". Jotkut tuollaiset kohdat kuten hypyllä kääntyminen on niin Ruutia. Tai maltti ei riitä. Sille sujuu yleensä asiat, joita ei suositella muille. :D Tai kommentti kohtaan on koska se on Ruuti.

Oispa paljon agissakin treenattavaa omalla kentällä!
- puomin alastulo, nopeutta ja koiralle sellainen hulluus päästä sinne
- okseri, tehdä jonkin verran matalempia
- hypyn kääntyminen
- lähtö
- korkea muuri ja käännös
- lelulle jäämistä vois varmaan treenata ihan puiden kierroilla.. vaikkei ne yhtä kivoja ole kuin aksaesteet.

Osa AST:n esteistä siirretään kontteihin nyt sunnuntaina, joskus jotkut vanhat on olleet ulkona. Ehkä pitäisi käydä vielä ennen sitä, vkl on kuitenkin Ruutilla vapaata.

____________

Ostin itselleni paikan Mia Skogsterin Seuraus- seminaaripäivään Veikkolaan 18.1. Eka kun olin nähnyt ja lukenut kuvamainosta ajattelin, että ei. Mutta halua kyllä mielenkiintoista kuulla pk seurauksen metodeja. Siellä on vielä tilaa. Meillä se kisaseuraus on ongelma. :/ Mahdollisesti voi saada koirakkopaikan, sen tietää myöhemmin. Mutta muutenkin siellä on erikoiria ongelmilla esimerkkeinä luennon jälkeen. Tampereen seminaari oli myyty kahdessa päivässä loppuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!