Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

16.11.2013

Dracun kanssa ekat viralliset agikisat!

Uskaltauduin Dracun kanssa kisaamaan kolmosiin tänään Ojankoon. Sain käytettyä BAT:n kisoissa myös Smartumeja pois. Me oltiin alkupäässä noin seitsemäs lähtijä niin ei tarvinnut pitkään jännittää. Kisoihin valmistauduin katsomalla edellispäivänä Shantin ja Dracun aiempia kisastartteja ja olihan meillä noin 6 treeniä takana.

Hyppyradalla rimat oli 65cm, en niin huomannut, että Dracu lähti hiipimään ja lähtörimahan tuli. Sama kuin Ruutilla usein. Tokana esteenä oli ikävä okserin kääntyminen, sen Dracu meni hienosti. Vähän jännitti miten kääntyy pituudelta onneks hyvin. Sitten takaaleikkaus, vähän koiraa haltuun putkeen. Katsoin, että se menee jo kepeille. Jompi kumpi rima kolahti, muttei tippunut. Kepille hienosti. Muuri, putkeen. Vähän loivemmasta kulmasta välistä vetoa. Hypylle ennen pussia irtosi hyvin. Pussista rengas tuli äkkiä, kai liian myöhään käsky ja ei ehtinyt ponnistaa tai sitten vain roiskasi sen. Vikat hypyt ok. Hyvä fiilis jäi! 10vp, 30.13s, ia 37s ja -6,87s. Voittajalla -26s.  Ohjaajan puolesta puhtaasti ;)

Video hyppyradasta (10vp)

Ekalla agilityradalla oli kauhea alun pyöritys ja kaksi takaakiertoa. Testasin vähän saman tyyppisiä juttuja lämppäesteillä. Mutta sitten radalla, en osannut yhtään ohjata! Tais tulla Ruuti ohjausta, joka lähtee jo linjauksesta kiertämään takaa. Vaikka tiesin, että pitää tulla käsi + jalka! Päätin kuitenkin alun ohjaus häsellysten jälkeen vetää loppuradan läpi, niin näkee kontaktit jne. A:sta eteenpäin loppuhan sujui.

Käytiin ihan lopussa tekemässä lähtöä palkaten. Radan alkua ekaan takaakiertoon + valssia ja palkka. Sitten toinen pätkä putkesta 2 hyppyä, sitten takaa ja koiran poimiminen yli esteen. Nyt pää leikkaa tyhjää ohjauksen nimellä, saksalainen? Entinen twist ainakin. :D Oisimpa saanu samanlaisen ohjauksen kisaradallekin. ;) Tuloslapussa oli aikakin 40,51s ja ihanne 46s (vaikkakin hyl).

Video agirata hyl (ohjaaja häseltää)

Vika agilityrata, vähän kivempi ja vauhdikkaampi. Nyt olin tarkkana takaakierrossa, 3 hyppy tuli yllättäen ja muistan, että ajattelin vaan että onneks haki sen. Videolla näkyy, että turhaan pitkään jään ihastelemaan! Puomille takaaleikkaus, takaaleikkauksella putkeen vienti. Lisäksi reiden taputus, ei olis välttämättä tarvinnut sitä. Liikaa taas eksyn saattamaan putken luokse ja sit olin myöhässä! Se sitten kostautui, etten ehtinyt kertoa muurin kännöstä ja katsoin, että menee jo ansaputkeen. Tuli kuitenkin, olin niin lähellä keinua niin en tiennyt meneekö sille vai ei. Meni ja mä jäin seisomaan niin dracu ehti tulla jo poiskin. :D Hyppäsi sen verran korkeelta uudestaan toistolla keinulle, että hyl.
Kepit ok, välistä veto ja serpentiinimäisesti seuraavat hyvin. A:lta vapautin ennen 2on2offia ja sitten luukutus suora. Vähän kropalla linjasin kohti putkea, mutta käskytys ehkä eteen(?) niin Dracu valitsi musta pois päin vikat hypyt. Ois sitten vaatinutkin haltuunottoa vähän, vaikka linja oli kohti putkea pituudelta. Ruuti taas sinkoisi putkeen tuollaisessa kohtaa, liikaa oletin. Noita kahta kohtaa lukuunottamatta, muuten kivasti!
Aika 34,29s ja ihanne 45s, ehkä keinun mokat kompensoi putken ohituksen.

Video agirata hyl (pikku mokia, parempi kuin edellinen)

Hauskaa oli kisata kolmosissa ja jännää! Vielä kun ohjaukset onnistuu paremmin niin nolliakin voi tulla. Liian varmistelu meininkiä vielä. Kisoissa vaikea, kun ei ole kouluttajaa, joka huutais juokse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!