Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

24.11.2013

Ekat Rally-tokokisat ja 5*agiratoja sis. 3 koiraa

Viikonloppu koostui lauantain ekoista Rally-toko kisoista koirahistoriassa. Mentiin ilman paineita katsomaan mites kisat sujuisi. Kiitos Tainalle rallyn perehdytyksestä, se helpotti kovasti kynnystä lähteä lajiin.
Sunnuntaina menin eka Kirkkiksen agikisoihin, ohjasin myös Tiian Riitti bortsua, oli hauska koittaa, kiitos! Ja niiden jälkeen Purinalla Dracun kanssa hyppyrata. (Hauska kun arjesta, en tunne yhtään T(i)iaa ja koirapiireissä niitä on monta, AST:llä * 3 lukien mut, rally-toko tuomari täsmälleen sama nimi kuin mulla ja sitten Riitin Tiia. :D= Tiia H, Tiia S, Tia A, Tiia H, Tiia V ja varmaan muitakin)

Rally-Toko lauantaina

Rally-toko kisat oli Veikkolassa, partisten järjestämät, tuomari Reeta Jokela. Monilla oli villasukat radalla, voisi käyttääkin! Rasmukselle tuli nro 1 ja Ruutille nro 24. (rataantutustumisissa aina max 20) Rataantutustumisessa käytiin rata ensin läpi tuomarin kanssa ja sitten siihen sai tutustua yksin. Lisäksi perussääntöjä kerrattiin. Aikaa tähän oli 15min. Lähdin vähän aiemmin kuin muut ja Rasmus kiljahteli innosta ja vähän virittelin seuruuttamalla. Tosi paljon koiria oli pienessä tilassa.

Rasmus, rally rata: Tuli radalle iloisena. Lähdössä tuomari kysyy "Oletko valmis?" Vastataan "Joo" ja kun tuomari sanoo "Ole hyvä". (sitä ennen hylkäytyy, kuten agissa ennen pilliä) Rata alkoi 1. hitaalla kävelyllä, sitten 2. normaali vauhti. 3. Askel oikealle, 4. vasen täyskäännös (ehkä vähän huono suoritus paikka), 5. juoksua, 6. normaali vauhti. Noudatin aika hyvin aloitus ja normaali käynti kohtia.

7. Käännös vasen, 8. 270 asteen käännös oikealle (sanoin tässä uuden käskyn ettei herpaannu), 9. vasen 360-käännös, 10. oikea 360-käännös. 360- käännöksissä tuli mieleen, että apua teinhän ne oikein päin!

11. pujottelu, hyvin sujui, muistin kiertää ne oikein. 12. vasen käännös, 13. koira perusasento (istu), maahan ja koiran kierto + sivulle pysähtyminen. 14. Koira eteen ja vasemmalta sivulle ja 15. koira eteen ja oikealta sivulle. Rampella oli vähän vinot eteentulot, ne sallittiin vielä. Kiersi nätisti 15. takaata ja siihen otin pikku käsimerkin.

Maalin jälkeen kuulin, että piti käydä tallaamassa kehän ulkopuolelle ja sitten saa koskea koiraa, ettei tule virhettä. Otin sen varalta tavaksi.
-> Yhteensä 99/100p, aika 1:12:44, "Upea suoritus. Tarkkuutta suorituspaikkaan jatkossa." -1 kokonaisvaikutuksesta. Rasmuksen sijoitus 1/35(?) koiria alunperin 40, joissa oli poissaolijoita.

- Video: Ruutin rally-rata

Ruutin rally radalla vähän alkuun kontakti harhaili alussa. Hitaassa hyvä. Täyskäännöksessä (väärä merkin suorituskohta) piti rytmittää, että kääntyi hyvin. Ja en sitten tajunnut sanoa vain uutta seuraa käskyä! Kuten aiemmin kontakti katosi! Sen jälkeen Ruu petrasi aika hyvin. Itse mokailin juoksu ja normaali vauhti kyltit. Aloitin vähän ennakkoon ja sitten tajusin käännöksessä, että hups piti jo kävellä. Käännös kyltit hyvin, pujottelussa seuraa hyvin, kerran vilkaisee. Nopeasti maahan. Hyvät suorat eteentulot. Mun kierto oikealta, kaksi käskyä, muttei rallyssa haittaa.
Loppua kohden parani ja Ruu ei äännellyt yhtään! Auttaiskohan tokon kisaseurausta, näkee ainakin että "noin häirittynä" osaa seurata ja petraa. Jännittämistä ei voi syyttää, kun jännitin ja hirveetä olla Ruutin kanssa tollaisen koiralauman keskellä ja Ruulla mielessä, että agitreenit tossa hallissa.
-> Yhteensä 96/100p, aika 1:07:93, "siisti ja sujuva suoritus", 4. Kontrollin puute eli vasen täyskäännös. 6. Epätarkasti suoritettu tehtävä -3p eli normaali vauhti (jatkoi pari metriä liian pitkälle juoksua) Ruuti oli nelossijalla yhden tollerin kanssa tasapistein, aika ratkaisee sijoituksen eli on joko 4 tai 5 sija.

Tuli kyllä huomattua miten vaikeeta olis tajuta uusia radalla, muttei näissä olisi ollutkaan mitään sellaista. Vain silloin kun koira tekee väärin (istuu tai väärä asento yms) ja jos ohjaaja kääntyy väärään suuntaan. Hauskaa oli ja kivoja ihmisiä ja muutamia tuttujakin näki. Paljon avoimempi ilmapiiri ja voi puhua vieraille. Hyville suorituksille taputetaan. Molemmat sai siis hyväksytyt tulokset ja noita tarvitaan vielä 2kpl molemmille, että saa RTK1 ja luokka siirron. Lajin virallistuttua toukokuussa, saa jatkaa luokassa mihin pääsi, mutta pitää uusia siellä tulokset. Siksi tavoitteena just koulari ennen sitä. Täytyy kyllä nostaa peukkua 2sijan chihuahualle, joka sai 98p! Harmi etten nähnyt. Sunnuntain agilitykisat 

Kirkkonummella kakkosten kisat.

Riitti, 1 rata, hyl: Lähdössä sain sanoa pari käskyä, että uskalti lähteä. :D 2 rima tulee alas, käänsin tekemällä valssia hypyn eteen. Seuraava hyppy 3 ok (putki ansana), A:lle ja siinä valssasin edessä. Rengas ja hyppy takaa. Tässä Riitti jää katselemaan missä se mamma on!? Suostuu mukaan ja jatketaan rataa. Sitten koitan kannustaa, ettei jää aikaa tuollaiselle. Puomin alastulolla vähän vilkuilee pois radalta ja sitten tulee alas. Kepeille yllätyin kun piti saattaa enemmän, mutta kerkesin pelastaa sisäänmenon. (erot kädellä opettamisella ja 2by2 + verkot). Olin sokea ja en huomannut, että jätti vikan kepin pujottelematta! Vaikka näistä varoitettiin. Takaakiertoon ei lähtenytkään niin pienellä liikkeellä ja "kielto", kun en tiennyt että hylkääntyi jo. Keinu ok. Siitä putkeen. Sitten 2 hyppyä ja putkeen. Pituus ja käännös ok.
Eli 2. rima, keppien vika väli ja takaakierron moka.

Ruuti, 1 rata, 5vp: Ruutin hakemiseen oli yllättävän kiire. Lähdössä pysyi aika nätisti. En uskaltanut ottaa ääntä 2 hypyn kääntöön, rima pysyi ongelmitta. Sitten vähän vekkiä 3 hypylle. Ei ollut toivoa valssille niin tein takaaleikkauksen riskillä A:lle. Hyvin koski näköjään A:n. Rengas ja hypylle, oli tarkoitus kieputtaa. mutta Ruu halus kääntyä eri suuntaan ja sain pelasteltua sen hypyn takaa. Ei onneks hypännyt takaisin yli! Putkeen ja puomilla, siinä ok. (en rehellisesti muista, stoppasinko? :D) Putkeen ja kepit, haki hyvin itse. Hypylle pieni takaakierron ohjaus ja rima pysyi tiukan käännön. Keinulla olin rinnalla ja aika rajalta. Putkeen ja 2 hyppyä. Toiseen niistä vähän kolahti jalka, muttei tippunut. Putkeen ja siinä ajatus oli, apua miten ohjaan varmasti pituuden! Päätin vain viedä ja sitten vetää, pelkäsin vikoja palikoita, mutta osuikin ekaan palikkaan! Hitsi! Siinä meni nolla ja taas tokavikalla esteellä!
-> 5vp, aika 36,25s, -12,75s, nopeus 4,39m/s  ja sijoitus 4. Luokan nopein aika. Vaikka hyppy renkaan jälkeen vei vähän aikaa. Video tulee vähän myöhemmin. Ehkä huomenna? Meidän jo kuuden 5vp rata viimeisen nollan jälkeen. Startteja taas toisesta 2lk nollasta kertynyt 47kpl. Ekan ja tokan nollan välillä 32kpl. Ekaan starttiin luokkanoususta 10 starttia.

Riitti 2 rata, hyl: Nyt Riitti haukkuikin välillä ja lähdössä sain käskeä uudestaan istumaan? Tai ainakin odottamaan. Otin niistona, nyt samassa kulmassa olevan 2. hypyn ja rima pysyi. En ehtinyt persjätölle putken jälkeen ennen keinua niin ohjasin toiselta puolelta. Keinulta lähti ennen vapautusta ja pakka vähän hajosi. Takaaleikkaus hypylle, kääntyi väärään suuntaan ja rima. (tiesinkin ettei "sylkkärit toimi") Tulin helpolle puolelle keppejä ja ne nyt ok. Putkeen ja puomille. Siinä hyvin koski. Putkeen ja siitä pussiin. Hyvin hyppy, okseri ja muurikin. (joskus roiskasee palikat niin annoin rauhan) A:lla koski hyvin, vapautin aiemmin. Hyppy ja putkeen olisi pitänyt olla 2 pääty ja menikin ekaan. Sitten vielä vika hyppy.
Riitti yllätti mut vauhdilla tällä radalla! Piti pistää itelle ihan toinen vaihde päälle. ;) Niin hauskat ulinat sillä, kun odottaa lähtöä. Hain tokan kerran sen suoraan autosta ja Tiia oli parvella piilossa. Niin ei yhtään vilkuillut missä mamma ja sain lähtöön mennessä vähän seuraamaankin! Riitillä rimat tippuu joskus herkästi niin säilyttiin niillä 1kpl/ rata. Tällä radalla huono ohjaus ja ekallakin sitten, kun tällä ohjauksella sujui. Ekalla kertaa ei kiinnostanut namit, kiskoi vaan lähtöön ja minä perässä. Sen jälkeen Ruu tuntui niin pieneltä ja kiltiltä.
Kiitos Tiia lainasta! Oli hauskaa koittaa ja voin toistekin tuurata, jos vähän paremmin menisi.

Ruuti 2 rata, hyl: Lähdössä ei olisi suostunut istua. Kävelin kutsumis kohtaan ja Ruu seisoi ja ehkä vähän hiipi. Käskin istumaan monesti ja piti mennä esteen  taakse sanomaan. Kun istui, päätin että lähetään sitten siitä. Lähetin 2 hypylle, takaaleikkaus hyppy 3 ja putkeen irrotus. Keinulle, joka lentona. Käskyt oli hukassa niin huusin eka alas (Dracu) ja sitten touch. Se meni jo kun sanoin touch. Tehtiin keinu uusiksi ja nyt jäi 2on2off koska olin ihan keinun jäljessä. Nyt tuli mieleen, että oisko ollut paras takaaleikata keinulle, ja vähän hitaammin ohi ja vapautus. Ei tietoa oiskohan pysähtynyt. :D Sitten hölkättiin pois radalta ja hypytin vikan hypyn. Keinulle tuli ihan hirveä vauhti suora ja keinu metallinen. Mun mokaa, etten karjunut aloissa. Voisin jättää pois käskyn keinu, kun olis vaan touch touch. Keinu ei ole liian painokas sana ja kuulostaa aika puomilta. Ulkona puu keinulla pitemmällä vauhdilla pari toistoa ok.

Sitten kotiin haukkaamaan ruokaa ja Purinalle 3lk.

Kisat oli vähän myöhässä ja olipas Purina kylmä. Lähtiessä mittari näyttikin -1 astetta. Otettiin ennen rataa Dracun kanssa lämppäesteitä, jalkojen pujottelua..

Dracu HR hyl: Lähdössä odotti nätisti. Kutsuin sen suullisesti ja oisin voinut aloittaa aiemmin putkeen ohjauksen. Ajatuksessa oli vain, että lähtörima pysyy. Mutta videolta näkyy, että oisin voinut metrin aiemmin aloittaa ilman lähtörima riskiä. Dracu vaan katsoo muhun, eikä putkea. Ruu olis sinne suhahtanut. Jos olisin uskaltanut, olisin mennyt putken päätyyn kutsumaan. Tuli siis putken suun ohi ja ehti hypylle. Korjasin putkeen ja 2 putken jälkeen tuli lenkkiä 3 putkelle. Ei lähtenyt taas lukemaan putkea. Kepeille haki väärin ja toistolla oikein. Sen jälkeen tsemppasin mielen ja vedettiin loppuun. Hyvin lopun hypyille asti, kun hypyltä mihin pohdin valssia ja Shanti vinkkasi takaaleikkausta rima tippui. Muuri ok. Videolta katsoin niin huono rytmitys multa, kun liike pysähtyy -> rima, että voisin vielä takaaleikata. Joku muu rima kolahti, muttei tippunut.  Pituuden käännös myös hyvä.

Video: Dracun hyppäri

Onhan noissa kaikissa hylyissä hyvääkin, mutta pitäis saada pidettyä pakka kasassa koko radan. On se vaan vaikeeta. Onneks Ruutin vitonen toi vähän toivoa tähän. Pitää saada vaan se treenien radan suoritus kisoihin! Unohtaa varmistelut ja muut! Dracun radalla syyllistyin alussa siihen. Hyvää, ettei lähtörimoja! Välillä mietin aina Rasmuksen kanssa menoa ja, että silloin osasin vielä tehdä nolliakin. Se on vaan niin vaikeeta nopeemman koiran kanssa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!