Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

14.11.2013

Haukilahti tokot

Hain Rampenkin mukaan ja tokoiltiin Tian, Keikon & Keesin kanssa. Kenttä oli ihan uusi meille. 

Paikalla istuminen 2min: Keikoa palkattiin välissä, mutta otin kokopituisena. Hyvin meni.
Paikka makuu: käytiin vuorotellen nyökkäämässä. Hyvin maahan. Käytiin auton takana ja palattiin. Ruuti nousi sivulle vähän vajaasti istumaan. 

Ruuti oli niin innoissaan kun näki, että tein ruudun. Se meinas paikka makuussakin juosta sen lähetysmerkille. 

Halusin testata punaista merkkiä, tehtiin sitä ruudun suuntaisesti ja etäisyys ruutuun ehkä 7-10m. Ruuti ei olis malttanu mennä merkille, kun halusi vain ruutuun. Joskus voisi tehdä ohjatun lähelle ruutua niin että merkille juostaan suht lähellä ruutua. 

Seuraus, Ruu: Virettä oli liikaa, ja sain huomauttaa alkuun kahdesti äänestä. Sitten kokonaisuutena meni aika hiljaa, kun päästiin alkuun. Sivuaskelissa oli kaikissa vähän vinossa tai edessä, paitsi oikeaan askeleet aika ok. Merkkiä kohden seuraus edistyksellä. Tehtiin lähelle aitaa kääntyminen, joutui ottaa pari askelta nurtsilta, Ruu jäi vähän jälkeen. Kontakti sentään pysyi aika hyvin, mutta muuten oli liian energinen koira. Tietty ois pitänyt jankata asentoa suoraksi, mutta sitten taas vois äännellä. Tehtiin nyt palkatta.

Ruutu, Ruu: Merkki ok, ruutuun juoksi kovaa. Haki vain oikeaa laitaa ruudusta ja sitten juoksi punaiselle merkille. Muutamia käskyjä, että löytyi oikea paikka. Palkkasin ruutuun. Ruudun teossa oli häiriönä, jalkkismaali, jonka läpi näki koiran. Sitten kokonaan ehkä ruutuun juoksu ja vapautus (hyvä paikka, pyörähtämällä) ja sitten käskin takaisin ruutuun ja maahan. Kävelyssä maali toi vähän haastetta. Puhui kävelyssä vähän Tialle ja heilautin kättä, josta Ruu lähti ruudusta. Palautin ja nyt heilutin tahalleen mun kättä, ennen kutsumista. Sitten seuraamaan kutsu ja ihan hyvin tuli. Rasmus tuli muuten myös luokse, kun kutsuin Ruutin ruudusta. :D

Tunnari, Ruu: hyvin kasasi itsensä tai melkein. Rivissä kapulat, Tia jäi noin 2m päähän seisomaan. Ruu kävi läpi riviä, tarkasti kahta kapulaa ja nappasi oman. Lähti kuljettamaan sitä Tialle ja pudotti kuitenkin tunnari rivin päätyyn ja jatkoi etsimistä. Etsittyään toi oman mulle. Hyvä, kun se käveli riviä tarkastellen ja potki niitä samalla. :D Sitten kun pääsi sivulle, alaleuka väpätti ja sekuntin pätkiä välillä piti tunnaria. Sitten tiputti. Treenattiin vielä pitämistä, joskus se on kokeessakin tiputtanut. En tosin varmaan koskaan oo treenannut sivulla tunnarin pitoa. Tossa oli just temmellysmeininkiä.

Toinen toisto, nyt toi paremmin oman. Suht nopeasti kuitenkin merkkasi tänään omat. Vaikka kädet oli aika kuivat. Molemmilla toistoilla uusi oma. 

Rasmuksen kanssa:
seuraus: hieno kontakti sivulla, kun odotettiin lupaa liikkeeseen lähtöön! Ihana Rasse. Seuraus hyvää, se lukee niin pienestä vasempaan käännöksen niin siitä tuli väljä, kun Rasmus varmaan kääntyi pienestä päänkäännöstä. Rasmukselle ällötyksenä se, että piti käydä nurtsin kautta täyskäännös. Peruutus hieno ja sivuaskeleet. 

ruutu: hienosti Ras osasi, ruudussa sallin etunurkan. Oli se ainakin seisoessa sisällä. ;)

Zeta, Ruu: Juuri kun pääsin sanomaan, miten se viimeks teki ihan kaamean zetan ja väärät asennot. Pitää kai haukkua, kun nyt se teki kaikki asennot oikein, jes! Järjestys seiso, maahan, istu. Seisomisessa ennakoi, seuraamaan lähdöt. Sitähän me viimeks treenattiin. ;D Tehtiin lopuksi vain niin, että kävelen ohi ja palkkaan. 

Luoksetulo, Ruu: Yksi palkka seisomaan stopista. Hyvä vauhti ja ok pysähdys. Vaikkei se lukkojarrutusta teekään. Taas huomattiin, että koira ehti pysähtyä kun avustaja heittää palkan. 

Alussa kaksi kauhukakaraa, ryntäs haukkumaan pihaan ajaneen auton. Rassella ja Ruutilla on toi porukoilla ainakin tapana ja silloin menee korvat. Onneksi tyyppiä ei haitannut. Yksin Ruuti vielä tottelisi, mutta yhdistettynä Ras, joka herkemmin haukkuukin tuollaiset. Uusi paikka oli hyvä Ruutille, kun sillä on ollut lähiaikoina treeneissä seuruussa vire aika matalalla, tai sopivana ettei ääntelyongelmaa oo tullut esiin. Tai sitten se muisti viime kokeen, kun oltiin Keikon kanssa samassa, missä se piti hirveetä ääntä. :D

Kiitos treeniseurasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!