Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

4.11.2013

SBCAK:n tokokoe, agi epikset ja Apu- kuvakisa finaaliin!

Lauantaina oli SBCAK:n tokokoe. Tokoinnostus on, jotenkin lyhyempi kestoista ja häiritsee heti jos on paljon muutakin ajateltavaa. Kuten stressi muutosta ja sitten saatiin asuntotarjous! No siihen kerran viikkoon oltiin saatu treenattua, mutta vähemmän mitä aiemmalla koeputkella. Rasmuksen kanssa treenattiin tosi monta kertaa viikkoon. Tuomarina Pirkko Bellaoui ja Carina Savander-Ranne.

Äiti oli mukana ja saatiin videoille meidän suoritukset. Hirvein yllätys oli kun menin paikalle ja me mentiin ekana! Ja kisoissa oli vielä kaksi kehää, ensimmäiseen tultiin ekalla kertaa ulkoota. Ekana oli vaikea, kun ei tiennyt milloin ne haluaa kehään ja sekin latisti Ruutin virettä. En osaa yhtään lukea, milloin pitäisi nostattaa ja milloin on taas liikaa virettä (tai ehkä sen huomaa). Nytkin se haukkui autossa kun tultiin pihaan, mutta sitten häntä nousi harvemmin yli selkälinjan = kertoo, että vire on hyvä.

Kehä 1: Pirkko

 • Paikka istu 2min, 0: Mennessä paikalla oloihin, Ruu meinas haahuillen kävellä, ja kerran vähän komensin. En kuitenkaan liian hyvin. Sivulletulon korjasin kerran ja käskin katsomaan. Ehkä liian vähän virettelyä, mutta Ruu oli mennyt heti maahan. Lähdin luottavaisin mielinkin sivulta kun kaikki treenit on sujunut. Vieressä oli tosin kehä, missä ruudussa ja luoksetulossa mentiin maahan, pitää sellaistakin treenata! Toinen mitä luulen, niin että Ruuti ei ollenkaan kuunnellut käskyjä ja meni sitten maahan.
 • Paikka makuu 4min, 9: Kommenttina oli vähän hidas maahanmeno ja ylös. 

Kehä 2, Carina

 • Seuraaminen 5: Osasin jo arvata, että siitä ei hyvä tule kun koe alkaa seuraamisella! Se ei vaan suju silloin, kun muut liikkeet nostaa enemmän virettä. Videolta kun katsoin, niin voisin kyllä kävellä nopeemmin. Hirveimmältä se tuntui liikkeenä ja varmaan koirakin vaistoaa sen. Videolla ei nyt näytä niin hirveeltä, mutta kun piti hirveetä väliäkin! Ehkä näihin liikkeisiin ois voinu uskaltaa jättää lelun kehänulkopuolelle takapalkaksi, mutta joskus se tuo sitten hätiköintiä Ruutille. 
 • Luoksetulo 5: Maahan vois heittäytyä, joskus tekee niin. Liikkurin käskystä nytkähti. Tuli ok vauhtia luokse. Seisomisessa meni maahan, oli muutakin hälyä ja ei sitten kuunnellut. Seuraava maahan. Sivulle suoraan. Ruuti on tainnut kerran tehdä saman just kokeessa ja me oltiin treenattu vain seisomista. 
 • Ruutu 7,5: Merkin stop käsky tuli liian myöhään, Ruu ehti jo pysähtyä. Oma vika. Ruutuun haki hienosti heti takareunan, jee! Vois mennä reippaammin, mutta parempi näin. Maassa nuuski maata! Seuraamaan tulos lopussa Ruu mokasi perusasennon.

Kehä 3, Pirkko:

 • Zeta M-S-I 8,5: Teki kaikki vaihdot oikein. Seurauksessa vire vähän matala kun häntä eka alhaalla. Lopussa Ruu mokaa perusasennon ja kiertää mun ympäri ja tekee perusasennon taakse! Muutenhan se menikin liian hyvin.
 • tunnari 5: Ruuti meni laiskasti. Nenä melkein nuuski maata, matkan kapuloille. Ruu merkkasi selvästi oman ja jatkoi tarkistelua. Sen ohessa se ehti nuuskia kaksi kohtaa ja söi jonkun namin. Aika oli rajalla mennä täyteen (30sek). Olisi pitänyt käskeä heti vihaiseen sävyyn oma, kun aloitti ton pelleilyn! Muutenkin on innostunut imuroimaan kaikkea agikentiltä, joka on sille kiellettyä. 
 • kaukot 9: Muuten hienot (järkkä alkoi seisomisella), mutta s-i jäi vähän vajaaksi. Tietty istu-maahan-istu vois mennä yhdellä pompulla. 
 • ohjattu nouto 8,5: Ohjatussa saatiin vasen, vaihteeksi! Tässä muistin sanoa stop ajoissa. Ruuti haki tasaiseen vauhtiin kapulan ja hyvin sivulle. Äännähdys/kset tuli kun lähti kapulalle! ehkä nopeutta vain lisää. 
 • Hyppynouto 9: Muuten hieno, paitsi äännähdys tuli kun lähti kapulalle. Heitin metskun turhan pitkälle, enemmän riskiä että ehtii äännellä. Hitsi miten saada nämä pois kun ei tee treeneissä. :/ 
 • Yhteensä EVL3, 212p, 17/23, VIDEO
Aika hienoa nähdä muiden osaavien koirien kanssa meidän nimi. Koe olisi voinut mennä kyllä monilta osin paremmin, ärsyttäviä mokia. Yllätyin tuloksesta. Ruutia tais kaikki hälinä vähän häiritä. Mua ei tällä kertaa paljoa jännittänyt, koska istumisen nolla vei jo mahikset. Muuten teki aika kivan varmasti töitä! Ekaa kertaa kun ei ole nollaa muualla liikkeissä. Tosin nolla per koe jatkuu. :D


SBCAK mestaruus TOKO 2.11.2013 ERIKOISVOITTAJA-luokka: 

1. Nina Manner ja borcol Tending Hotspur: 293p EVL1 KP SBCAK 1.
2. Anu Rantanen ja borcol Tending Impressive: 287,5p EVL1 KP SBCAK 2.
3. Therese Åberg ja borcol Tending Highflyer: 282p EVL1
4. Susan Miiro ja borcol Tending Lunar: 280,5p EVL1 SBCAK 3.
5. Tiltu Antikainen ja borcol Candyman: 275,5p EVL1
6. Hanna Närhi ja borcol Tending Dayfly: 273,5p EVL1
7. Miinu Mäkelä ja borcol Covateco Kayla: 266p EVL1
8. Katariina Kainulainen ja borcol Tending Kickstart: 260p EVL1
9. Nina Nihtilä ja mudi Black Wizard's Basic Element: 259,5p EVL1
10. Sabina Lähteenmäki ja borcol Briskness Jack Daniel's: 259,5p EVL1
11. Iida Kasslin ja borcol Cabaroo Vegas Vic: 256,5p EVL
12. Sabina Finne ja cocspa Benchmark Hello Lucia: 251,5p EVL2
13. Tarja Ruokolainen ja borcol Despina Groa: 250,5p EVL2
14. Heidi Pesonen ja borcol Tending Outshine: 245,5p EVL2
15. Sirke Viitanen ja borcol Tending Icon: 243p EVL2
16. Marianne Asikainen ja borcol Tronic Pandora: 216p EVL3
17. Tiia Hämäläinen ja borcol Serica's Bamir: 212p EVL3
18. Maria Vuorenmaa ja borcol Tronic Prider: 196p EVL3
19. Eva-Lotta Halonen ja borcol Sanmar Pop: 197,5p EVL3
20. Tiina Hyvärinen ja auskel Kiipelin Kevytkenkä: 185,5p EVL
21. Sirkka Hautsalo ja borcol Lapintähti Ådrastos: 168,5p EVL
22. Janika Karenmaa ja borcol Something Like Army Brat: 159,5p EVL
23. Satu Timonen ja borcol Paimen Yrtin Tyrni: - p EVL0

Onnea menestyneille!
____________

Tänään su KKK:n agi epiksissä koiria olikin siellä paljon enemmän, kuin oltiin aikatauluun suunniteltu. Mentiin Ruutin kanssa sitten maximölleihin ja aikamoinen odottelu oli maxikisaaviin. Kokonaisuudessaan olin kisoissa 5h (minimölli-maximölli, supermöllit oli jo) Onneksi lämmin kahvila! Tuomarina Tiia Söderholm ja radat oli kivoja.

Mölleissä: - Ratapiirros. Lähdössä, ei totellut istumista, nousi kokoajan ylös. Ja menin suoraan sivulle palauttamaan. Kävelin sinne minne halusin ja kutsuin, voi olla että korjasin vielä uusiksi istumaan? Hyppy, muuri ja putkeen. Tein 2 takaaleikkausta. Kaksi hyppyä ja A, suoraan putkeen, kaksi hyppyä kaarella. Vähän lenkkiä. Sitten putkeen, hyppy ja puomille. Puomilla teki juoksukontaktin, ihan siistin muttei kelpaa ilman lupaa. Tehtiin uusiksi ja nyt pysähtyi. Jes sanalla Ruu lähti kontaktilta tai kehusta ja oli vähän hämmentynyt ja meni yhden hypyn ohi. Ei väliä. Putkeen, pituus ja hyppy. Ei yhtään rimaa alas, tosin 55cm.

Kisaavissa: - Ratapiirros. onneksi radalla oli keinu! 3 esteenä ja tultiin vauhdilla. Lähdössä, jätin Ruutin, korjasin kerran istumaan kun olin sen takana ja sitten lähdin rennosti. Menin 2 esteen taakse ja käskin ilman käsimerkkiä "istu", ei reaktiota. Taon jälkeen tiukempaan sävyyn istu ja pysyikin asennossa. Siitä sana tule/hyppy? ilman käsimerkkiä ja hypyn jälkeen lähdin ohjaamaan. Hitsi varoin molemmat lähdöt, lähtörimaa! Nyt kun olis pitänyt koittaa että se tippuis. Miksi menin kisojen maiseen lankaan.

Keinulla Ruu teki sen pamahduksesta lähtö, halusin kuitenkin, että pysähtyy ja otettiin uusiksi. Nyt pysyi. Hypylle tein valssimaisen ennakoinnin ja vedinkin takaaleikkauksen jatkon käännökseen. Etten oo edessä. A:lla meni aika rajalta kontaktin ja päätin ottaa vielä uudestaan, toisto parempi. Puomilta käännyttiin tiukkaan ja siinä periatteessa ei tullut lupaa tulla pois, jarrutti ja koski nätisti. En jaksanu nipottaa. Kaksi u-putkea vierekkäin meni ihan vedolla, niin että koira putkien puolella. Kepeille hyvin. Putkesta epäröi hypyn ponnistuskohtaa ja se tais tippua. Toistolla puomilla, käskin paljon painokkaammalla äänellä ja nyt teki 2on2off. Takaa, putkeen, pituus ja hyppy. Vikarima tuli alas.. tais siinäkin katsoa ponnistuskohtaa. Oudot noi rimapudotukset! Miettisin jo et onko näössä vikaa, mutta tokokentältä Ruu bongaa aina ruudunkin helposti, heti kun tulee kentälle.

Saatiin siis lähtö ja kontaktitreeniä. Seuraavat kerrat en varo lähtörimaa! Onneksi näitä tajuaa viimeistään kun kirjoittaa ja miettii.

______________

Ruutin kuva valittiin Apu- lehden "Ken on söpöin" finaaliin! Äänestystä aikaa 21.11 asti netissä, nopea juttu.
Kolmelle äänestäjälle arvotaan risteilypaketit! Kaiken kaikkiian kuvia oli lähetetty yli 300. Ruutin kuva löytyy uusimmasta lehdestä. En oo jaksanut, lähettääkään minnekään kuvia.

- Äänestä! Kiitos paljon!

Ruuti Apu- lehden kuvakilpailussa! Uusimmassa lehdessä.
 Äänestystä 21.11 asti, 10 kysymystä! 

Kännykkäotokset Kirkkiksellä:
Sumu ei ollut enään niin voimakas kuin edellis iltana ja heti aamullaRasmus tässä kuussa 10v, harmaita karvoja ei vielä löydy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!