Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

14.11.2013

Tekniikkaa: 2on2off @ Puomi, juoksari @ A + hyppyeste

Aamulla oli ihana keli niin mentiin AST:n kentälle vielä treenaamaan!

Puomin 2on2off, video 0: Aika hurahtaa niin nopeasti ja kun ei laske toistoja niin niitä kertyikin 13kpl. Ekoista "metrin toistoista" 3/5 oli nopeita. Kokoalastulolla taisi olla 3 vähän hitaampaa. Videolta nyt kun pohdiskelin niin olisi pitänyt ottaa vaan metrin etäisyydeltä. Skippasin jotenkin puomin keskikohdankin aika nopeasti. Ehkä katsoin vaan loppuasentoa kosketusta, oikeestaan niin teinkin kun olin selkä puomiin päin. Tykkäisin, että laukkais kovempaa alas. Joten noita lyhyeltä matkalta nopee asentoon, voisi jatkaa ja paljon pienemmin kasvattaa etäisyyttä.
Ihmettelin tässä myös, kun Ruuti kahdella kertaa kompuroi puomilla kääntymisessä oikealle (vasempaan ei kertaakaan ongelmia). Mutta taas luoksetulossa, se tykkäis kääntyä aina oikealle. Ei tue sitä, että toinen kylki olis heikompi.
Tehtiin alastuloa nami+ naksutin maassa olevalla alastulolla, siinä parempi vauhti. Samoin toisella puomilla ja tällä samalla puomilla eri päädyssä. Kiinnitin huomiota siihen, että suoritus hidastuu aina kun juoksen rinnalla tai lähdetään samaa aikaa. Paikallaan juoksu ja juoksu+pysähdys+kutsu sujuu. Siitä väliä pitää harjoitella, että juoksenkin pikku pätkän.


A:n juoksari, video 1, video 2: Idana oli eka vahvistaa suoraan menossa kontaktia, saada se selvemmäksi sekä käännöksiä. Suoraan mennessä saatiin hienoja kontakteja, myös leijeröiden okserin, käännöksissä myös tosi hienoja (sis. pari stiplua). Treeneihin eroa tässä oli se, että kannustan juoksemaan kovaa A:lle. Pitäisi tehdä useammin. Käännökset ajattelin kertoa vain sillä, että rytmitän juoksun tai leijeröin ja valssi. Olin ihan yllättynyt miten hyvin ne meni! Hypyt, joilla ei ollut muuta ideaa kuin läpikulku oli mininä. Sattuipa huonosti videolle keinu juuri sen kontakti pinnan eteen, jonka näki hyvin. Vaikea arvioida, että mihin asti on kontaktia. Naksautin kyllä vain ne osuneet. Videolta suoraan tehdyissä 8 toistoa, joista 1 yli ja yksi raja. Käännöksissä 7 toistoa, joista 2 yli (2. ja  3. toisto). Laskin, että kaikenkaikkiaan 75% onnistui. Kisoissa on nyt onneks sujunut kopkop.
Katselin tuota askellusta, mennessä ottaa kaksi ponnistusta ja alastulolla myös 2, mutta yhdellä kertaa koski vain etujalat ylemmässä. Käännökseen, ottaa alastulolle 3 askelta. Merkkailin videolle I-kirjaimella mihin molemmat jalat suurin piirtein osui.
Video 2 (sama kuin yllä), sisältää 6 toistoa käännöksiä, joista yksi loikka. Eli päivän treeneistä 70 prossaa käännöksistä oikein. Laitoin nyt videolle väärin, että tuosta videosta onnistui silloin siis korkeampi prosentti määrä.

Muuri oli korkeimmillaan A:n edessä, tehtiin se 2-3 kertaa ihan tavallisesti tosin, silloin ei ongelmaa. Oli älyttömän painava raahata palat vs eilen Piskipajalla!

Okseri, video 3, ensi medinä. Alkuun oli luukuttamassa kohti A:ta eikä merkkiäkään varomisesta. Sitten nostelin, laskin ja vaihtelin onko ne suht tasakorkeus tai suuri väli. Tuntui, että jos niissä on tosi iso korkeus ero, se vaikeuttaa. Parissa kertaa vähän himmaili, mutta vikoissa toistoissa saatiin se pois.
Osasinkin rajata hyvin videon, nyt ei näy jos se himmaa. Paitsi näkee sen hyppy tyylistä, noi korkea pomput on hakenut ponnistuskohtaa. Pahin kun oli ylärima maxi 55cm + alarima alin medi.


Hypyllä kääntyminen, video 4: Alkuun mä ohjasin huonosti takaakiertoon ja monesti sujahti hypyn suoraan. Oli vaikea käyttää toista hyppyä kun se osoitti A:lle ja Ruu meinas singota sinne. Tiettyä kautta lenkitti, ja ois halunnut ottaa vielä toisenkin hypyn ennen takaakiertoa. Tuli ainakin "ansaestettäkin". Testailin, missä kohtaa voin heittää lelun ja piti muistaa omaliikkuminen. Kerran heitin liian aikasin, ei haittaa. Sitten paremmilla ajoituksia. Muutamassa hyppäs suoraan, ei hyvällä kaarella. Tehtiin yhdessä pätkässä mini+medi korkeutta sitten tauko ja vielä matalaa maxi korkeutta. Itsenäisessä treenissä, vire ei ole niin korkea ja kun tietää, ettei tehdä rataa niin jäi kiltisti aina lelulle.
Videolta katsottuna tulee  ensin monia toistoja, joissa kääntyy keskivertoisesti. Videon kohdistus taas vähän hakusessa. :D Kaksi vikaa medi rimalla tosi hyvät.
En oo kiinnittänyt huomiota, että ponnistaa hypyn jalan takaa. Mitenköhän muiden koirat..?
Maxeilla se ponnistaa n. 20-30cm hypyn jalan edestä. Kun auttais, jos tekis vähän lenkkiä enemmän hypyn taakse eikä ponnista siivekkeen vierestä. Medi ja maxi riman vikoilla toistoilla kokosi parhaiten. Videota kuunnellessa tajusin, ettei ole kauhean iso ero, huonommalla ja noilla parhaimmilla. Tai sitten en itsekään osannut katsoa niitä niin hyvin. Vois olla vähemmän leikkiä ja enemmän paremmalla. Sentään molemmat treenikerrat loppui hyviin. Leikkasin pois kaikki muut paitsi kahden väärinpäin hypätyn hypyn. Yhdessä ohjaan väärin ja toisessa tekee persjätön omine lupineen. Kahdella vikalla toistolla A mukaan, siinä hyvät kontaktit.

Huh mikä työ editoida, nyt nukkumaan! Vielä kun pitää katsoa ne välillä paristi tai hidastettuna. Ja verrata, ohjaanko ite eritavalla, toistuuko sama asia.

Treenaa:
- A:lle toistoja, käännöksissä suurinosa oikein
- puomia lyhyempi matka ja laukalla alas, vaikein kun itse kuljen rinnalla
- okseri hankalin suurin korkeus ero, helpompaa ja vaikeempaa
- hypyn kääntymistä, parhaan ja keskiverron erottelu, lisää vaan näitä. Pitää verrata mistä kohtaa muut ponnistaa.

Se on jännä, kun tuntuu että motivaatiota on vaan helpoin käyttää johonkin yhteen. Kun tulee treeni-innostus ei kiinnostais niin vapaa-ajalla koulun tapahtumat tai muut. Ja jos on sitten niitä liikaa, niin ei jaksais panostaa treenaamaan kuin säännöllisiin agiliteihin. Jos voisi jakaa sitä innostusta jokaiseen vähän. Myös treeni-innostukseen vähyyteen liittyy kiire, silloin haluu mielummin olla kyselemättä treeniseuraa. Mun pitäis saada suunnattua oppariin tätä! Se on kyllä pakko se aamu pyhittää lukemiselle, kun päivällä tulee sitten kaikkea muuta, kivoin valoisin aika ois kuitenkin aamu.

Kotiin ajaessa, ihan lähitiellä näin taas vapaana kävelytiellä yhen käppänän. Onneksi oli hurtan huomioliivi niin huomasin. Näkyi katsovan vain seisten autoa niin ajoin ohi. Mielestäni kerran näin naisen, joka kyseli, että onko näkynyt. Ja pari viikkoa sitten ajoin tietäpitkin ja mies on leveän suojatien toisella laidalla ja ihmettelin mitä seisoo, kunnes ajoin ohi niin näin toisella puolella käppänän. Mies ois hyvin ehtinyt vaihtaa puolta käppänän puolelle tietä. Hyvä, ettei tullut alle. Silloin ei ollut mitään mistä huomata koiraa, oiskohan nyt uusi idea pitää heijastinliiviä niin voi pitää huoletta irti! Tänään ei näkynyt ketään kenen se voisi olla. Kai lähtee jostain omakotitalosta.. Hyvä, että mentiin autolla, Ruu ei olis tykännyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!