Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

1.11.2013

Timpuri-tokoa ja osteopaatti

Tokoiltiin Inkan ja bc Sätkän kanssa Timpurinkujan eli Purinalta Kannelmäen puolella olevalla kentällä. Siellä kiva valaistus. Välillä ripautteli aavistuksen vettä, onneksi ei enempää yltynyt. Ruutin laitoin ruudun tekoajaksi puuaidan taakse, ei vaikutusta ruutuun menoon. Merkiltä tuli tosin hajujälki sinne.

Paikalla istuminen 2min: välissä kehut. Hyvin sujui.
Paikka makuu x min: Tosi nopea maahan! Siitä palkka. Lonkalle tietty aina menee. Palkkasin maahan, en tehnyt istumista. 

ruutu: vein merkille, ettei tulis niin kovaa käännöstä. Koko treenin oli namipalkat, ettei tule revittelyä. Yksi lähetys kisamatkalta ruutuun, pysähtyi taas kuten aina etureunaan ja pyörähtää kauemmas. Naksuteltiin läheltä suoraan taakse/keskelle menoa ja sain huomauttaa kahdesti tulemaan pois, kun tuli pari vinkumista. Sitten koitettiin 25m matkalta ja alkuun huono, kutsuin pois ja kehut vain. Toistolla huusin just ennen ruutua, uudestaan "neliöön", nyt meni suoraan oikeaan kohtaan jes.

zeta: Osaa sitten olla itselle vaikeeta! Päätin järkäksi maahan, seiso, istu. Maahan ok ja nopea. Seisomisen istui, mutta sanoin liian korkealta. Osaa olla tarkkaa! Toistolla oikein. Istumisen äänensävyyn, muistin keskittyä. Huomautin, kun istumisesta piti tulla seuraamaan ja Ruu ei ollut kuulolla. Toisto ok. Niin usein tää sujuu, kun teen yksin ja sitten käskytettynä keskityn niin paljon käskytykseen ja oikeaan järkkään, niin että unohdan ajatella äänen painoa..

---

ohjattu: Halusin ottaa, jonkun virettä nostattavan ennen tunnaria. Niin tehtiin zetan merkeiltä ohjattu, haettiin oikea josta oli ruutuun matkaa 15-20m. Ekalla toistolla, Ruu juoksi ruutuun ja mietti, sitten haki kapulan. Toisella lähti kohti ruutua ja kääntyi sitten kapulalle. Loppuun vielä niin, että heitin kapulan. Otin merkin ja lällyhelppo oikea. Koitin helpoittaa Ruutia testaamalla "oikea hae" ja "oikea tuo" ei tainnut paljoa apua olla. Nyt näytin reilusti käsimerkin, mutta voi olla, että tässä tapauksessa pienempi kulma olisi ollut parempi..

tunnari: tehtiin rivi ja oma keskellä. Paljon enemmän kapuloita kuin kokeessa. Ruu aloitti hienosti rivin päädystä ja oman kohdalla, näki pientä eroa. Kuitenkin tarkisti rivin loppuun ja sitten lähti käymään osaa uudestaan läpi. Luottais vaan siihen pieneen aavistukseen. ;) No varmaan joskus sitä varmuutta tulee. Nyt tais laukatakin pätkät ja 3s hieroin uutta kapulaa.

kaukot: Voi elämä, saatiin monta toistoa etsiä niitä aivoja. Ruuti oli päättänyt, että kaukoissa seisotaan ja kyllä mä tiedän. Mä olin päättänyt, että istutaan. Ekalla kerralla kun jätin vihjeellä kauko, nousi istumaan. Tätä tekee joskus ja useammin oon lähtenyt sanomatta mitään.. Ehkä hyvä muistutus itselle kokeeseen.
          Sitten alkoikin tappelu, että jos mä vähänkin liikutan kättä ennen kuin suullinen käsky tulee, se ei tarkoita seisomista. Istui jos ehdin sanoa istu ja näytin kädellä ja kerran kun nopeesti huitaisin käden ja sanoin istu. Sitten kun oli seisomaan noussut, hienosti vaihtoi asentoja. Hyvä tollaisen treenin jälkeen mennä la kokeeseen. No kun ne aivot löytyi niin sitten sujui. Ne löytyi vasta kun paristi painotin Ruutille, että ei noin. Ekat mun ei noin, valitukset oli liian laimeita kun vaan jatkoi. Sai palkkaa, jokaisesta mun käskemästä ja hyvästä siirrosta.

Treenaa:
- kaukot
- ohjattu häiriöt ruutu-nouto erottelu
- ruutu, suoraan oikea paikka
- zeta oma pää ;) eli sei-istu äänensävyt

Kiitos treeniseurasta! Viime kerta olikin Sätkän ollessa tosi pieni! Ruuti piti alun etäisyyttä ja lopussa sitä ois innostanut leikkiäkin, mutta se ilo kiellettiin ettei heti pilaa osteopaattia.
_ _ _ _

Osteopaatilla käytiin aamupäivällä Hehkussa Caritan katsottavana. Ruuti oli satuttanut vasemman takajalkansa ja se oli tuonut jumia oikeaan etujalkaan. Aika pitkään meni avata se ja kyseli onko näkynyt hyppytyylissä tai arjessa. En mä osaa niin katsoa, ei mikään ihme kun jonkin renkaan ja okserin rimaa tai lähtörimaa tullut alas. Ja niille yleensä rämäyttää. Voi Ruuti. Käännöksissä ja muussa pitää katsoa, ettei tule liian jyrkkiä ja töksähteleviä. Ja ei märällä nurtsilla kovaa, sanoinkin että agilityhallissa.

On se Ruuti vaan jännä. Bussista tuli hirveellä kiireellä, osteopaatille kävelymatkan meni rauhallista ravia häntä alhaalla eli rennompana. Harvinaista! Sitten kun päästään ovesta sisään, menisi heti maahan. On niin rauhallinen. Sitten pitää jaksaa vielä siirtyä Caritan rapsutuksista hoitohuoneeseen. Siellä se heti meni makuulle viltille. Ei se missään ole niin rauhallinen. Joka kerta on niin hämmästyttävä nähdä toi muutos. Sanoin siitä, ettei pari vuotta sitten meinannut pysyä hierojalla paikallaan ja näissä hoidoissa silmät vaan luppasee ja makaa. Niin, silloin on voinut olla syvempiä jumeja, mihin hierominen on sattunut.

Välillä Ruuti sätkähtää kun, jokin hermo vapautuu. Muutamia kertoja, kun on pahempi paikka, se nostaa päätä ja katsoo Caritaan, siihen kun vastaa "joo tiedän, että on kipeä" niin laittaa pään takaisin alas. Kun pitää kääntää kylkeä, Ruu ei jaksaisi millään nousta seisomaan. Normaalia? ;)  Hyvä, juttu ettei niskasta löytynyt mitään. Ruutin vatsasta löytyi yksi punkkikin! Hinta oli vähän noussut 6e:lla.
Hoidon lopuksi, Ruuti sai rapsutuksia Caritalta, pusuja molemmin puolin ja Ruutin kerjäysilme, missä sille ei voi sanoa ei. Tassua saa, jos rapsuttaa väärästä paikkaa. Ruru taitaa olla yksi lempioppilaista ja niin selvä side ja yhteisymmärrys on. Ois aika mahtavaa oppia tuollaisia taitoja! Ehkä sitä tarvii jo lähtötilanteessa, jotain enemmän. Seuraava aika tuli 3vk päähän, ettei mene taas samaan kuntoon.
______________

Kuvia rakeisia pimeydestä johtuen, mutta kivempi kuin ei mitään.


SätkäKarvaturrikka

Minun nenä

Suoraan merkillä = olikin lavastettu :D Tosin kerran tarjos aika suorankin!

Ja pari kännykkäotosta:
Itsetehty ruutu-nauha, painavat D-lenkit kulmissa, piti vähän pidentää toisella nauhalla, kun tuli laskuvirhe ;) (kulut noin 7-8e)

Söpö Rasmus, se tulee aina porukoilla nukkumaan mun vanhaan huoneeseen oma-aloitteisesti, nukkui ennen aina yöt mun huoneessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!