Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

6.11.2013

Toko kärpästä?

Tokon motivaation kasvattamiseen auttaa
1. kaikki virheet mitä löytyy
2. se totuus, että ne liikkeet paranee vain treenaamalla useammin
3. katsomalla kaikkia koulutuksia ja haastetreenejä mitä voisi tehdä muiden blogeista
4. järjestämällä kevään tokokursseja AST:lle
5. katsomalla tulevia kokeita

Mentiin kauppareissu lenkin yhteydessä poikaystävän kanssa poikkeamaan Kilonpuiston kentällä, jee avustaja. Ennen lenkkiä iloitsin auringosta, mutta klo 15 jälkeen se menee niin korkealle, että on puiden latvoissa. Ruuti ei ollut tänään niin laiska, kun viimeksi lähikentällä tehdessä.

seuraus: Sain kerrankin aloitettua treenit tällä! Ruuti yllättäen pystyi heti ekana liikkeenä seuraamaan, se on niin tahdosta kiinni! Pyysin häiritsemään heittämällä vähän meidän eteen ohjatunkapulan, noin 10-20m välinä. Tehtiin pidempiä suoria, käännöksiä ja vain tavallista kävelyä.  Kaksi välipalkkaa lelulle. Ekan lelu palkkauksen jälkeen pari vinkumista, huomautus ja hiljeni. Olis pakko käyttää lelua, niin saisi virettä että kestää seurauksen. Vietynä niin läpi, ettei ala äännellä. Ehkä narulelu, mistä voi itse irroittaa otteen..

zeta: seiso, maahan, istu. Eka tein merkkinä, halusin nähdä että tottelee "katso" sanaa eli kontakti muhun ja sitten pitää kontaktia merkkien ohituksissa, hyvin sujui. Käsky- sanat keskiväleissä liikkurilta. Kaikki asennot oikein, naksautin kerran kun tuli seuraamaan. Vikalla pätkällä palkka. Pitää muistaa palkata myös ekalla tai tokalla sivulla seuraamisesta! Jäävistäkin vois joskus palkata vaikka avustajalta lentävään takapalkkaan. Keskityn vaan siihen, että suorittaa oikein, mutta tietenkin pysähtymisen nopeuttakin vois vahvistaa.

ohjattu: olin vienyt aiemmin haettavan vasemman ja liikkuri käveli sen ohi, laittoi keskimmäisen kapulan paikalleen ja noissa mun "2-laadun" ohjatuista on kadonnut yksi kapula niin siellä oli merkki kallellaan. :D Ei ollut ongelmaa hakea vasenta. Vasemmalla puolella oli myös muita merkkejä. Vapautus heti nostosta.
Tässä vois muistaa sijoittaa avustajan merkin viereen tai lähelle matkaa haettavalle kapulalle. Tai avustaja heittää juuri ennen merkille käskyä, väärän kapulan, väärälle puolelle.

luoksetulo: Sivulta maahanmenossa sallin vain ne nopeat. Alkanut taas hidastua, ei tuijota niin merkkejä, että syöksyis maahan.. Treenattiin seisomaan pysähtymistä. Ekalla kertaa Ruu kääntyi pysähdyksestä oikealle, mihin se yleensä ennakoi. Tokalla kertaa ärsytti kun pysähtin, kun se ennakoi sitä! Näki ehkä lelun tai jotain.. Sitten läpijuoksu ja Ruutille ei meinannut kelvata mun oranssi jalallinen pallo. Se halus sinisen stoppipalkkana olevan pallon. :D No pakkoleikittiin kuitenkin oranssilla. Sitten vielä yksi luoksari ja nyt ei ennakoinut ja kääntyi oikeaan suuntaan eli vasemmalle. Vois kerrata myös takapalkalla luoksetulon, jossa pitää seisahtaa, vaikka se yleensä ehtiikin..

tunnari: luin yhdestä blogista tunnarista, jossa kutsuttiin koira eka kapuloiden yli luoksetulona ja sitten käskettiin kapuloille. Eli kuuntelutreeniä. Ajattelin koittaa samaa. :D Ekalla kertaa, Ruu meinas jäädä tunnareille ja jouduin käskemään toiste. Palkka ja sitten lähetys tunnareille, etäisyys noin 7m. Mietti jonkin verran eri kapuloita ja toi kerran väärän! Selvästi hyvä huijaus. Toistolla löytyi oma. Näissä oli myös isommat välit kuin yleensä ja paljon tunnareita. Kun ruu toi väärän, se ei ollut nuuskinut oman suunnalta.

Toistolla tein saman, nyt tuli kiltisti luokse tunnareiden yli. Sitten etsimään, nyt etäisyyttä ehkä sen 10m. Nyt palautui hyvin oma, tosin käytin samaa kuin ekalla toistolla. Yhden sellaisenkin variaation luin, että merkiltä tunnareille.

paikka istuminen: melkein unohtui! Halusin vain treeniä, missä poikaystävä sanoo, seiso, maahan, seiso, maahan, välillä pitäen taukoa ja vaihdellen sanoja. Alkuun noin 10m päässä, eikä katso silloin Ruutiin. Kahden maahan käskyn jälkeen, kun olin piilossa Ruu totteli. Huomautus ja menin piiloon, yksi maahan- käsky ja tulin palkkaamaan piilosta. Sitten vaadin kestää kaksi maahan-käskyä. Ei olla koskaan treenattu, niin ei Ruu alkuun voinut tietää mitä saa tehdä. Tämän pohjalla ajatus, jos kisoissa on toinen kehä, missä kuuluu näitä käskyjä niin ettei saa mennä maahan. Kaiken kaikkiaan Ruu tais kahdesti mennä maahan kun olin piilossa.
Tästä vielä vaikeempana versiona katsoin videota, jossa ohjaajat on näkyvillä lähempänä ja avustaja koittaa houkutella namilla tai lelulla koiria maahan. :D Eli käänteistä houkuttelua.

Treenaa:
- zeta, takapalkkaa
- seuraus: myös nopeuden vaihteluita ja pysähdyksiä
- luoksetulo: koko stopin vaatiminen, vaikka avustaja lähellä.
- tunnari: luokset. kapuloiden yli + lähetys, merkki + lähetys
- paikka istu: häiriökäskyt maahan
- kauko i-m

Iltatokot lähikentällä

kaukot: Maahanmenosta palkka. Istu ja maahan, eipäs mennyt maahan vaan seisomaan. Ne sekoittaa joskus, koska harvemmin sama asento peräkkäin, kuuntelua! Tarjosi vielä kerran väärin, josta huomautus. Sitten teki mitä käskin. s-i oli musta ekalla kertaa vähän vajaa. i-s-i oli taas liikkumaton.

tunnari: ihan tavallinen tunnari ja kapulat oli nyt noin 10cm väleillä. Mulla oli tavallista kuivemmat kädet kun hieroin kapulan. Laitoin fiksusti kotona jo kapuloihin, eri numerot niin voin ottaa minkä vaan omaksi ja muistaa numeron. Aika paljon tarkastelua ekalla kerralla ja sitten tuli oma. Vähän epävarman näköinen koira. Toistolla vähän varmemmin ja palkkasin suoraan namilla.
Pitäisi keksiä jotain ruokahäiriötäkin, kun kisoissa keksinyt etsiä niitä. Toki voisin tehdä aksatreeneissä tunnaria sivussa! Kunhan en taas hajota sitä. Viimeksi huuomasi, kun palkkasin nameilla niin meinas etsiäkin niitä. Heti kun silmä vältti. Ja ehkä häiriötreeniä laittamalla luita joukkoon ;) mitä ei voi niin nopeasti hotkasta ja "voittaa". Toinen aika kova häiriö olisi myös tehdä aamulla tunnari ennen ruokaa (ruoka pöydällä).

Treenien lopuksi vähän palloa


Kännykällä:
Uusi kevythäkki (nuorena ruu hajotti vanhan),
oon niin yllättynyt kun kisoissa se makaa suurimmaks osaks
 häkissä ja kotona on mennyt vapaaehtoisesti sinne sisälle!
Oon haaveillut hienoista ohjatun kapuloista!
Kannelmäen ja Itiksen Prismasta löytyy
vaal.pun spray-maalia ja sillä ois tarkoitus laipat maalata. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!