Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

26.11.2013

Veikkolan vauhdikas liitely


Tänään mentiin vikana Veikkolan agitreeneissä, onneksi sillä Ruu söi porukoilla Rasmuksenkin ruuat, joten mentiin tuplaruualla. Tosin sen ruokamäärä olisi silloin vastannut tosi liikkuvaa koiraa. Tuli sitten palkattua namilla radalla, ei jotenkin inspannut taistella lelusta ja vie se vähemmän aikaakin.

Ennen rataa, kun yhdelle koiralle opetettiin keinua, käytiin puomia kurkkaamassa. Tein ensin metrin etäisyydeltä 2on2offia ja kasvattaen etäisyyttä (pelkkä alastulo kuitenkin). Aika kivasti teki ja liikkumisella en huomannut huimaa eroa. Juoksin rinnalla, juoksin aiemmin edelle tai juoksin edessä.

Lähtö on taas aika huono. Kävin korjaamassa asentoa ja meinasi alkuun hiipiä perässä. Istumaan ei olisi mennyt käskystä ja kahdesti painui siitä maahan. Selvästi pitää palkata pallolla. Ruuti menettää korvat, jos ei saa yllätyksenä lelupalkkaa lähdöstä!

2 esteen takaakierto sujui. Ekalla kertaa hypylle 3 huono ennakointi, Ruu hyppää suoraan ja kaatui kun koitti lähteä äkkiä perään. Toistolla ennakoiva valssi, ennen ponnistusta ja liikkeelle. Ohjasin hypyn 4 putken puolelta. Keinulle lopetettiin alkuun kaikki pätkät ja sai palkkaa.

Puomille asti ei ongelmaa keinulta, itse sai juosta. Puomilla aika hyvät kontaktit. Nyt jälkeen päin kun miettii niin tyhmä laittaa Ruutia jatkon toistoissa alastulolle, kun tekee sen hitaasti ja kyyläten, koska tietää, että haluan ohjaamaan jatkoa. Jos jättäisi vain käskyllä maahan..

Ekalla kertaa hypylle 9 liian tiukka kääntö. Tein sen huomaamatta, melkein ennakoivana valssina niin, että otin askeleen ihan kohti ponnistus paikkaa ja vartalon kohti koiraa. Vähän enemmän puoli valssi on riittävä. Aluksi tein liian tiukkaan valssin ja Ruu tiputti riman 10, koska koski siivekkeisiin. Sitten osasin jättää sillekin tilaa.

Putkeen ja ekalla kertaa lähdin myöhässä niin tein vain "takaaleikkauksen". Nopeampi kun hypyn edessä jaakotus. Keinulle, toisella kertaa meinasin aina huutaa "puomi, eiku touch" :D Pitäis opetella vaikka vain se touch, sitä käytin välillä. Pätkissä ei ollut ongelmaa hypylle 14 menossa (monille putki oli), mutta toistolla Ruu meni pujotteluun siitä. Kun koiran sai hypylle 15, ei enään ongelmaa. Myöhemmin sitten radalla, kun ajauduin liikaa keinulla eteen niin meni putkeen, enkä sanonut mitään tässä.

Putkesta kepeille, ekalla kertaa takaaleikattuna. Jätti 2 väliä kesken ja meni putkeen. Putki oli 1,5m päässä. Sitten onnistunut, mutta ennen namia Ruu ehti mennä putkeen. Sitten ehdin suoraan palkata keppien jälkeen. Seuraavalla toistolla sujui loppu ohjauksen kera.

Sitten kokonaista rataa, tai ainakin pyrkimyksenä. Lähössä sain taas komentaa, ekalla kertaa virhe hypyllä 5 kun liikaa kiirehdin ja rima tippui. Keinu oli vaikea, ei olis millään halunnut jäädä 2on2off, niinhän mä radalla se usein vapautan. Nyt kun olis ollut videoilla, niin olis näkynyt oma erilainen liikkuminen vs palkkaan koiran tai tehdään rataa.. Kun silloin kun ajattelin palkata, ei meinannutkaan varastaa! Piti ottaa paristi uusiksi, kunnes sujui.

Puomille kovaa ja vähän varasti ennen lupausta 2on2offista, varmaan kisoissakin niin. :D Vähän tuli kiire seuraavaan ohjaukseen, mutta onnistui. Ennen keinua putkelle jaakotus, sekin hyvä. Keinulla taas tappelua. Meni taas kepeille(?). Sitten tehtiin yksi takaakierto ja palkka, koska aika loppui. Mutta just niitä kisamokia tulee, kun ajattelen että pitää nollana vetää kokorata! Voidaan kuulemma parissa treenissä tehdä lopussa tai alussa tälläisia, muttei voi aina. Tyytyväinen olen, ettei Ruu suorittanut ylimääräisiä esteitä, paitsi nyt toi keinulta lähtö oli vaikea. :D Siinä pitkä etäisyys hypylle.

Treenaa:
- puomi, ei liikaa toistoja
- keinu kisamaisesti ajatellen, mutta palkkaa
- lähdössä lelupalkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!