Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

2.12.2013

Friisilä lumitokoa

Tullut taas vähän taukoa tokoilusta ja innostus laskenut. Vähän kiireisempääkin niin ei ole aika riittänyt. Mentiin tänään Friisilään tokoilemaan Tähtiniityn koulun valaistulle kentälle. Luntakin alkoi sopivasti satamaan! Ehkä puoli senttiä. ;) Seurana oli perro ihminen, jolla alo-tasoinen ja agikoira toinen. Tehtiin vuorotellen ja koitin selittää, mitä voisi apuna käskyttää.

Paikalla istu 2min: perro makasi vieressä. Näin koripallo seinän välistä, hyvin oli.

- perro teki välissä

Seuraus: pyysin lähinnä häiriökäskyjä ja tein omiani. Ruuti vilkaisi montaa frisbeetä maassa. Sitten maahan-käsky, kun tultiin kohden liikkuria, vähän hämmästyneenä vaan katsoi. Palkkasin perusasennosta, sivuaskelista. Eka juoksusta pysähdys vähän väljä, toinen parempi. Hitaassa istui oikealle käännöksessä.

Ohjattu: vein ensin kapulat, pyysin kiertämään ne sen jälkeen kun otin Ruutin sivulle ja huutamaan sitten kahdesti käsky (merkille lähtöön, ja merkiltä kapuloille). Haki hyvin vasemman, vaikka vähän vinosti merkillä.

tunnari: ehkä 10 kapulaa rivissä, kapulat metrin merkin takana. Ruu vilkaisi merkkiä ja juoksi kuitenkin kapuloille. Taas sattui löytämään yhden namin kesken tunnarin! Oma tuli ja tarkastin sen kapulan merkistä.

Itsenäisesti:
- merkkiä ensin kädellä vipaten ja sitten läheltä ilman. Että juoksis taakse suorempaan.
- zeta: seisomiseen, eka liian korkea käsky -> istui. Toistolla ok. Siinä tarkin äänensävystä. Istu ok ja maahan.
- kaukot: vähän liikaa virtaa. Ekalla kertaa nousi istumaan kun kävelin pois! Viimeksi teki saman (ja joskus aiemminkin). Nyt sanoin maahan ja lähdin, joskus on noussut kun lähden ja sanon "kauko" eli nyt molemmilla. Toistolla pysyi. Virittelyssä sanoin "kauko". Alkuun kaksi ennakointia, sitten ilman. Palkkasin pitkältä matkalta yksittäisistä. Maa-seiso oli taas niin venynyttä. Välillä kävelin ympäri seisomaan nostestettua ja vapautin takana ollessa.

Ruuti oli kivan innokas. Pari yksittäistä hiljaista äännähdystä, vinkumista tuli seurauksessa, joista suhahdin ja hiljeni. Kaukoihin ja zetaan asti oli ihan pätevä koira, niitä siis treeniin.

Skanska - nosturin jouluvalot (huono kuva)

Meillä on vähän lunta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!