Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

8.2.2014

2x RTK1

Blogi on sitten seonnut siinä mielessä, että heittänyt sivupalkin ihan lopuksi. Tappelin sen kanssa aamulla, muttei onnistunut. Kaikki asetukset määrittää, että ne olisi sivussa..


Mutta tänään ajeltiin Janakkalaan rally-tokokisoihin, äiti tuli mukaan ja aiemmin oltiin sovittu Tiia V:n kanssa kimppakyydistä. Kiitos seurasta! Luokat oli käänteisessä järjestyksessä.

Ehdittiin vähän katsomaan voittajaluokkaa, siinä valitsin hyvin kuvattavaksi länderi Ransun, joka sattumalta otti ja voitti pistein 99p. Voi sitten myöhemmin katsella, mites se voi-luokka menikään.

VOI- rata, huonompi laatu, klikkaa isommaksi
Esimerkkinä avoimestaluokasta Tiia & bc Riitti, jotka ekassa avoimen kokeessa nappasivat 91 pistettä ja 3. sijan, video.

AVO- rata, vähän epätarkka, klikkaa isommaksi
AVO palkinnot
Sitten viimeisenä alokasluokka, mietin jaksanko enää keskittyä kaikkiin kyltteihin. Onneksi ei ollut ekat kisat, kun tuomari kävi tosi kiireellä ja ohjaajia oli se 40 tutustumisessa. Aiemmissa kisoissa 20+20. Silloin vaikea kuulla tuomarin selitystä tai nähdä.

Rasmus lähti toisena radalle. Kauhea jännitys iski, odottaessa vuoroa! Keski välillä se väheni. Virhe tuli heti ekalla kyltillä, kun pyysin Rasmusta ilman käsiapua eteen (treenattu nyt niin) ja lähti vain kiertämään mua. Sanoin, että uusin ja otin käsiavun. Se oli ainut radan virhe. Muuten se seurasi iloisesti ja varmasti. Hieno Rasse! Pisteitä siis ALO 97p, RTK1 (kolmas hyväksytty alo-koe). Rasmus palkittiin vielä tuomarin suosikkinaRasmuksen video.

Ruutin suoritukseen oli noin 20 koiraa. Käytettiin lenkillä, Ras meni autoon ja Ruuti 10 koiraa ennen halliin hengailemaan. Plussaa Ruutille käyttäytymisestä, ei murissut kenellekään, tosin varonkin ettei muut tuo koiriaan liian lähelle. Rassen kanssa ihana, kun ei tarvitse ennakoida. Vähemmän jännitti. Ruuti nuuski vähän lähdössä, käskin siitä sivulle ja harmistukseksi, valitsin väärän kohdan, liian edessä kun pitäisi olla 45 asteen kulmassa. Nuuskiminen vähän säikäytti niin, en tainnut sitten niin tarkkaan katsoa aloituskohtaa. :/ Muuten suoritus oli virheetön! Seurasi tosi kivalla vireellä, ei äännellyt. Oispa tollaista tokossakin! En puhunut kokoaikaa, välillä kehua tai käsky. Pisteitä ALO 99p, RTK1 ja 3.sija. Ruutin video

Ei ollut turha reissu! Meidän auto kyydin kaikki koirat haki palkintoja ja hyväksytyt tulokset! Rally-toko on kivaa, kun tässä voi pärjätä. ;) Korkeatasoinen koe oli! Yksi kuvaajakin oli paikalla, katson löydänkö kuvia, kuulemma Jank-lainen ehkä rally-toko foorumille linkkaa.

Tulokset
1.  Kaisa-Leena Kotamies  Maccabee High Chaparral  bordercollie  100  1:28:65                
2.  Mari Väänänen  Takkutukan Vespa  mudi  100  1:45:34 
3.  Tiia Hämäläinen  Serica's Bamir  bordercollie  99  1:24:32  RTK1             
4.  Anne Lintilä  Elohopean Pilvipouta  pumi   99  1:40:75                               
5.  Mantila Päivi  Shaking Tail Furioso  australianpaimenkoira  99  1:59:41                                                        
6.  Anne Walden  Beryllos Look My Way  welsh corgi pembroke  98  1:50:03                                                   
7.  Tiia Hämäläinen  Nordwart Upa  novascotiannoutaja  97  1:31:31  RTK1 TS  
... yhteensä 23 koiraa
ALO- rata
Rasmuksella tietty sama
Ihmeteltiin hetki, kun ei kuulut kirjaa 97 pisteen kohdalla.
Ihana Rasmus <3
1. Kaisa & bc Vega 100p, 2. mudi 100p, 3. Ruuti 99p,
Tuomarin suosikki: Ras 97p
Ruuti oli kisan "pikakiituri" nopeimmalla ajalla (tasapistein ollessa merkitsee)

7 kommenttia:

 1. Jee hyvä te :) Rasmus on söpö.

  Kattelin teidän kalenteria, niin jos oot oikeesti lähdössä Rasmuksen kanssa näyttelyihin, me voitais joskus hypätä kyytiin, esim. tonne Pertunmaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo katselin, että niihin pääsis ilmatteeks. :D Joo Pertunmaa olis vielä sopivan päässä. Sysmän lähellä on taas meidän mökki. Pitää katsoa ilmestyykö muita houkuttelevia kokeita. Olis sillä ainakin vielä turkkia, varmaan jossain vaiheessa sitten alkaa tiputtamaan. Ryhmänäyttely olis onneks vähän pienempikin. Sama tuomari Reia Leikola-Waldén niin varmaan peräkkäin. Tai en tiedä mitenköhän Ras menis sun kanssa tai sitten saat neuvoa mua. :D
   Näköjään 17.3 mennessä ja ilmoittautuminen on jo avattu. http://www.pertunmaa12042014.dogshow.fi/index.php

   Poista
  2. Tulis maksamaan bensoja, laskurin mukaan noin 17e per suunta.

   Poista
  3. Joo täytyy tuumailla! Vähän vielä aikataulut auki, mutta onneks kuukausi aikaa ilmota, tohon mennessä on jo selvillä :) Eikä oo paha noi bensatkaan.

   Poista
  4. Joo mietitään. Itse oon reissussa tuolloin 8.-23.3 niin pitäisi ilmoittaa viimeistään 8.3 tuonne. Tosin mulla se on ilmainen, jos satun peruuttamaan. ;)

   Poista
 2. Onnittelut luokkanoususta! Meillä on ajatuksena korkata rallykisat nyt keväällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen kyllä. Ihan kiva rento laji. Jos ennen virallistumista niin mielestäni koularit laskettiin, mutta kyseisen luokan, mihin on kisannut tulokset pitää kisata uudelleen. Esim valion pitää uusia hyväksytyt ja jos kisoisin avossa 1 hyväksytyn, se pitäisi kisata uusiksi. Eli kannattaa miettiä, ehtiikö hakea koularin tai sitten aloittaa vasta virallistuttua. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!