Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

21.2.2014

Askartelua ja lenkkiseuraa kuvineen

Aamulla askartelin, kun huomasin kaapissa käyttämättömän tapetin, mitä joskus tilasin kahta eri näköistä metrin palan. Keksin, että toinen niistä + kontaktimuovi on täydellinen Ruutin kuppien alunen. Yhdistin vielä lopussa ne muovikoteloon.Aamulenkki käytiin Mirkan, bc Taiton, porkkis Hiilen ja lapinkoira Narun kanssa. Kierrettiin Leppävaaran urheilupuiston perälle ja sieltä metsäpolkuja takaisin. Ruuti meinasi alku leikistä lähteä leikkimään Taiton kanssa, pyysin sen kuitenkin pois, kun alusta ei ollut paras juoksemiseen ja tämä päivä pitää ottaa rauhassa vielä osteopaatin jälkeen. Loppu leikistä jyrsikin vähän keppejä ja yhdelle lentokoneelle haukkui.

- Kuvat lenkistä

***
Huonona uutisena huomattiin, että Ruutilla on toiseen kertaan virtsatientulehdus. On se ollut vähän vaisumpi, mutta ajattelin kun sen vatsa oli ke yönä kipeä, että johtui siitä. Viimeksi kun sillä oli tulehdus, yritti monta kertaa peräkkäin vain nostaa jalkaa ja pissata ja mitään ei tullut. Nyt ei ole juonut niin paljoa. Nyt kun oli lunta ja huomasin katsoa niin on siellä taas verta joukossa. (kastroidulle urokselle siis voi tulla virtsatientulehdus ja Ruutilla oli syksyllä) Pitää katsoa pitääkö se huomenna viedä eläinlääkäriin niin saa antibiootit. Pitääkin olla just lauantai!

Nyt on hommattu C-vitamiinijauhetta, sitä annetaan ihan mini määrä. (C-vitamiini auttaa pissatulehduksessa) Oluthiiva hiutaleita, jossa on runsaasti B-vitamiinia, sitä hyppysellinen (tosin se voi lisätä virtsatientulehduksen syntyä, joten ei nyt.. kuulemma kaikki B-vitamiini yhdisteet ei, kai se hiiva tekijänä). Magnesiumkin voi lisätä tulehdusriskiä niin se jäi hankkimatta. Liika proteiinin määrä ruuassa voi myös altistaa tulehdukselle. Tosin, toinen kerta ei ole niin toistuvaa ja epäilen että tuli taas tokotreeneistä. Pitäisi hommata retkipatja millä tehdä ulko paikka istuminen.
Itsellä löytyi luontaistuote karpalokapseleita ja maitohappobakteeria. Piimääkin löytyy. Kuulemma puolukkasurvostakin voisi antaa, mutta luulen ettei maistu samalla tavalla kuin jauhe. Koska kisoja ei ole lähi tulevaisuudessa ja kipulääkettä oli niin annoin sitä pienen annoksen, kun Ruuti oli niin levoton porukoilla. Sen jälkeen alkoi nukkumaan, kun lääke alkoi vaikuttaa. Kotona Ruuti oli vähän pirteämpi ja haukkui autossa kun tultiin kotiin. Huomenna se pääsee porukoille yöksi.


2 kommenttia:

 1. Jestas toi kuppien alunen on nyt söpö! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo mä ihastuin noihin tapetteihin, kun löysin netistä. Laminointikone olisi ollut vähän helpompi, yksi ryyppytuli, muttei onneksi näy kun on kupin alla. :D Kupit korostuu nyt tuolla alustalla.
   On ollut tarkoitus vetää kapselikoneen kylkeen liisterillä myös, mutta se on vielä tekemättä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!