Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

25.2.2014

Pikku tokot ja ell hintavertailua

Vähänkö hienoa, kun moni kemttä ja nurtsit sulanut! Taas treenipaikkoja!

Tehtiin pikkunami tokot, kauden avajaiset lähikentällä Kilonpuistossa. Ihana kun on kuivaa asfalttiakin!  

Seuraus: palkkaa tarjoamisesta, täyskäännöksiä. Hiljaisia sivuaskelia. Hidas ja juoksu unohtui! Tein pitkän suoran pätkän ja kontakti herpaantu. Ja täyskäännös ihan maalin vieressä, alkoi jo hidastaa. 

Zeta: sekoitti eka seisomisen istumiseksi. Sitten hyvin. 

Kaukot: 15m ja aloitin seisomisella. Ruu katsoi ohi kulkevaa koiraa, eikä totellut. Mur. Toisella käskyllä sitten. Ennen totteli aina, toinen kerta kun epäonnistuu noin häiriös. S-i aika hieno, toinen jalka liikahti vähän. Pari siirtoa 2m matkalta, ne ok. 

Luoksetulon stoppi 10m ja nami palkalla. Ihan kiva ja suora. 

Siihen loppui kekseliäisyys mitä tehdä ilman tokokamoja naksuttimella ja nameilla. :D hulluteltiin lenkillä leikkiä, että stoppasin ja lähdin jahtaamaan Ruutia. :D

Kilonpuiston koulu (pitää kurkata pimellä onko valoja). Myös Leppävaaran lukion ja sen lähikentät sulia. 

Iltapäivälenkillä ulkoilutin kameraa. Kuvia huomenna! 

Teimpä hieman vertailuja eläinlääkäri hinnoista
- Ruutin kastraatio 02/13 oli Vantaalla Tassussa 228e (18kg)
- Rokotukset vuodelle -13 otettiin kahdelle koiralle, molemmat 2kpl (rabies + kennelyskä?, tai olikohan nelosrokote..) Noilla ei ole ollut mitään oireita kahdesta rokotteesta samaan aikaan niin halvemalla saa pistämällä molemmat. Silloin vertailutin, että Perkkaalla saisin maksaa jotain 120e. Ja Nuottaniemen Eläinlääkäriasemalla Matinkylässä sain kaksi koiraa noin 90-100e pintaan. 

- Ruutin pissatulehduksessa näyte, viljely ja lääkkeet Perkkaalla syksy 2013, hintaan 120e. 
- Ruutin pissatulehdus näyte, viljely, lääkkeet, ultra ja rauhoitus. Viherlaaksossa Terapet, 50e lauantain päivystyslisää, hintaa yhteensä 309e. 
-> vaikka ultra tuo lisäarvoa, niin kyllä kirpaisee. Edellisellä "halvalla" kerralla koira parani moitteetta. Näissä ei ole vakuutusta mukana (ei ollut sopimusnumeroa matkassa). Päättelisin, että Lähitapiola (Rasmuksella taas Pohjolassa) korvasi 50e syksyn käynnistä (eli itselle jäi maksettavaa 70e, ei paha). Uudempaa ei olla vielä käsitelty. 

- Rasmuksen anaalirauhaset 02/14, vaati rauhoituksen ja antibiootin (ei yleensä tarvitse) hintaan 216e, siitä myös erikseen laitetaan vakuutusyhtiölle. Tapiolalta tuli vakuutusrahat takaisin, 216-60e= 156e takaisin!
- Ruutin kynsi piti leikata syvälle asti ja Ruu rauhoittaa kesällä 2013. Eläinlääkäriasema Westerpet ja hintaan 50e. Oli agiseuralaisen mies. Yllätyin miten edullinen. 

Sisustuslehden hieno idea. Tarvitsisi vaan, ehkä pienemmän koiran. 
Banaanit pakkaseen yön yli. (Askartelukauppa tai muu jäätelötikut)
Sulata suklaa ja kieritä banaanit siinä. Ripottele tai kieritä nomparelleissa.
Pitää testata! Itse laitoin coctailtikut ja banaanit 3-4 osaan.

2 kommenttia:

 1. Mikä Ruutin kynnessä ollut, kun on pitänyt leikata?
  Noita banaanijuttuja pitääkin kokeilla! Kotkan meripäivillä törmäsin suklaapäällysteisiin omena"tikkareihin", mutta mun suussa oleva rautalanka ei oikein arvosta kokonaisen omenan haukkailua. :D Oliskohan sielläkin ollut banskuversioita, mut kepo halus omenan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä yhtenä talvena kahteen otteeseen halkesi kynsi aika syvälle (ulkona juostessaan). Ja toi viimeisin kerta oli kun agitreeneissä kolautti suoraan sen puurimaan ja halkesi sen verran syvälle, että piti rauhoittaa kun oli niin kipeä siistiä. Kerran myös koko kynnen kova osa piti ajella hermoon asti pois, kun tulehtui ja oli likaa. (Rasmus tai vili ei oo koskaan halkaissut/ murtanut syvältä kynttään. Ruuti syönyt myös biotiinia ja sinkkiä niihin välillä talvisin)

   Nyt oon yrittänyt muistaa leikata ne usein ja vähän viistosti, yläreunasta enemmän niin pitäisi lyhentää verisuonta. Oon ottanut avuksi myös valaista ledvalolla toiselta puolelta kynttä niin näkee, missä veri on. Onneksi molemmilla koirilla valkoiset kynnet!

   Joo pitää joskus muistaa tehdä noita. Ja ehkä sun tapauksessa sitten ei pidä yön yli vaan 2-4h. Ettei tule kivi kovia.

   Poista

Kiitos kommentistasi!