Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

16.2.2014

Sukulaismiitti

Sukulaismiittinki Vuokkosilla. Käytiin sitä ennen pikku lenkillä. Manta ja Penni räyhäsi vähän remmissä Ruutille. Ruuti vastasi haukuin ja pidempään oli niskakarvat pystyssä. Vapaana ollessa Ruu piti etäisyyttä muihin, kukaan ei tullut ärsyttämäänkään kun niillä riitti leikkiseuraa ilmankin. Manta ja Penni oli ehkä ainoita, joita Ruuti nuuskasi. Alussa sain komentaa, ettei lähtenyt mukaan Jokun ja Novan? kähinään. 

Tokoiltiin eka tunti ja sitten agilitya loppuaika. 

Paikka istu: muut otti makuuta ja Ruu rivin päädyssä istui. Häiriönä Heidillä oli sama maahan käsky kuin meillä. Olin piilossa ulkona reilun minuutin. Kävin palkkaamassa ja jäin seisomaan kuin alossa. Sitten aika loppuikin. Ruutin viereen ja nami. 
Pitää muistaa tehdä paikkamakuun loppuosakin jossain vaiheessa.

Luoksetulo: seisomisesta palkka, Ruu juoksi ehkä vähän normaalia hitaammin. Mutta kuitenkin laukka. Appari heitti pallon 

Ruutu: merkki ok. Sanoin väärän käskyn ja Ruu juoksi keinun. Sitten oikea käsky ja hyvin ruutuun. Ruudusta vapautus. 

Seuraus: kivaa seurausta. Sivuaskelissa ääntä. Palkkasin juoksusta. Suhahdin osasta äänestä. 

Sitten keksin radantilalle, ei oikein tiennyt mitä muut haluaa treenata. Mutta olin toivonut kontaktit ainakin sivuille. Tein ruutin kanssa 3 hyppyä ennen puomia, pysähtyi kiltisti. Puomilta ajattelin viedä hypyn takaa, en kieputtamalla vaan toisella tavalla, ruu ehti mennä hypyn toiste päin. 

Putken kautta keinulle. Nyt metallinen keinu. Annoin narupallon kun rähähti maahan ja lopuissa heitin jalkoihin. Tulee ainakin painoa alas ja pieni viive. Vikalla heitto kun rämähti. Vedätin myös. Keinulle myös hyppy-putki yhdistelmästä. 

A:n treenaus molemmista suunnista. Tein 2-3 vierivällä pallolla. Sitten odotin, että koskee ja palkka. Ehkä 2-3 oli tosi selvää. 

Sain testata Ruutin siskon Mantan kanssa 3 hyppyä, puomi, hypylle kieputus ja putkeen. Puomilla pitkä taisto, että tulee oikeaan kohtaan. Kyttäsi putkea ja vaan jumitti. Lähdössä nätisti ja ei tippunut rimoja. Näin myös sen treenailua. Hauska oli kokeilla, vaikea analysoida eroja tai samankaltaisuuksia. Kiihkeämmin ainakin tekee. Ruuti muistutti lähemmäs tota ennen kastraatiota. 

Mantan pennut oli taas vilkkaita, ahneita ja leikki hyvin. Äänen kanssa sai olla tarkkana, piippausta ja Penni koitti komentaa seisoskellessa. Rakenteeltaan sirompia ja nartut noin 47cm ja Nova uros 51cm. Korkeudeltaan aika samaa kuin Ruutin sisarukset. Novalla näkyi vähän paimenkoiramaista hakukaarta. Ei liian kovia tai pehmeitäkään. Turkkia omaan makuun kivasti, ei liikaa. Ruuti tuntui juuri rauhalliselta enolta noiden rinnalla. :D on Ruutikin tosin reilun vuoden iästä muuttunut hirveästi. Ei kuuluunkaan, että olis ollut hihna kiinni sitomatta kentän laidalla! Tai hiljaa. 

Ruuti oli tokon aikaan vaan käskyn alla pikku kentän aidan takana. Tuhmeliini vähän vaihteli paikka missä viihtyi. Normaalisti makaa, mutta nyt myös istui kun ei muuten nähnyt aidan yli. Agissa laitoin kiinni, ihan nätisti silloinkin odotti. Penni oli ainut mitä se olis halunnut kannustaa, kai haukahdukset parissa kohtaa radalla teki. 

Oli kiva tavata ja kiitos järkkääjille! :) alla kuvia. 

KUVAT hallilta, vähän rakeisuutta havaittavissa.

Penni (Secretmoor's Must Be Magic)
Penni
Nova (Secretmoor's Kind of Magic)
Nova
Pira (Secretmoor's Dash of Magic)
Pira

Kännykkäotokset:
Pira, Manta, Penni, Ruuti, Nova eli Mantan lapset ja Ruuti eno
Mantan pentujen isän Edin 2 pentua vasemmalla Nasu ja Joku (toisesta pentueesta). 

Ruutille oli liikaa, kun Nasua yritettiin istuttaa sen viereen ja nami+ vieraskoira oli sen nenässä kiinni. Mantan/Edin pennut ei ainakaan niin tarkkaan vahtinu ruokaa. Ruuti viihtyi vapaana pitäen etäisyyttä muihin, välillä haukkui lunta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!