Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

7.2.2014

Viikon tokotreenit ja sisustusta

Tokotreenit ma @ Leppävaaran urheilupuisto
Tyhjä parkkisrivi löytyi ja valokin parempi, kuin reunaparkkiksilla. Reilu ruutumatka mahtui. Tokoiltiin Josefinan ja Mauri tollerin kanssa. Alkuun oli ongelmia löytää isosta urheilupuistosta. Äiti tuli lenkittämään Rasmusta samoihin aikoihin (sovitusti) ja Ras sai tehdä myös vähän. Keli loistava, kun nollassa!

Paikalla istuminen: Ras keskellä, Ruu reunassa. Välipalkka. Aika arvioitiin ilman laitteita.

Ras, seuraus/rally-tokoa: vähän rallyn täyskäännös pyörähdyksiä, eteentuloja sivulta/seurauksesta, saksalaista täyskäännöstä käskystä (vapaana), koira sivulta maahan ja kierto, koira eteen 1,2,3 askelta peruutusta.. Yhdessä nurkassa sain huomauttaa kontaktista ja vähän väljeni täyskäännöksessä oikeaan (koira ulkopuolella).

Ras, ruutu: tehtiin läheltä, löytyi eka laita ja sitten toistolla keskellä takana.

Ruutille:
merkkiä, naksulla ja namilla. Jonkin verran vinkumista ja meinasi pysähtyä merkin sivuun. Sain palkattua osan suorana merkin takana. Osaakin aina olla niin vaikea! Ras oppi niin helposti. Onneksi pysäytyskäskyllä pysähtyy, muttei ihan suoraan.

ruutu: ensin ei ollut katsonut tai nähnyt missä oli, vaikka virittelyssä vilkaisi. Meinas mennä keskivälillä lumipenkkaan, ehkä uusi käsky? Toisto ok. Ohhoh harvinaisia treeneissä.

ohjattu: haettava vasen oli ihan ruudun nurkassa, hyvin haki. Keskimmäisen kapulan luona myös merkki.
tauko

seuraus: Liikesiirtymillä, eka oli aika hirveä. Seuraus liike vähän lyhyempi, aika kivasti ja palkkasin sivuaskeleet. Hämäsin namittomalla imutuskädellä, kun piti astua ja sitten etsin palkan. Täyskäännökset ja pysähdykset aika hyviä. Ehkä kerran väljeni.

Liikesiirtymiä: mini seurausta 7m tai seisomisen jäävä. Siirtymät 10-15m. Siirtymissä palkkaa, käskyä "tule" saa usein toistaa tai rytmittää kävelyä. Voisi ehkä tehdä niinkin, että kelpuuttaa vain hyvät siirtymiset, siirtyen takaspäin jos huonosti. Loppua kohden tarjosi ihan kontaktia. Liian harvoin tehdään!

tunnari: Tehtiin tähänkin siirtymä. ympyrässä, ekalla varmisteli. Toisto uudella kapulalla, nyt ilman varmistelua heti oma! jee. Sai jackpotin eli monia nameja siitä.

Treenaa:

- liikesiirtymät, pitkilläkin matkoilla ja treenin ohella, mennessä liikkeisiin
- sivuaskelissa namia
- tunnarissa heti oman nostoa, toisto jos ei nouse heti?


Ti aamutokot, Shantin & aussieneitien kera @ Malminkartanon parkkis

Paikka istu 2min: Otin kännykällä aikaa ja tuntui kyllä pitkältä! Ei ongelmaa.

Seuraus: tehtiin täyskäännöksiä, pysähdyksiä, sivuaskeleet ja hidasta. Ihan omatoimisesti ja paljon palkkaa.

Kaukot: Eka hirveä s-i ja s-m. Jonkun ennakoi. Tuli sitten paremmat ja vaikea oli tosin sieltä 10-15m:stä katsoa.

Merkki: naksuttelin paikkaa. nyt niin, että metrin päässä käskin kiertämään mun seläntakaa ja ehdin mennä seisomaan ihan merkin eteen. Silloin Ruu ei tarjonnut merkin sivuun menemistä. Naksuttelin muutamaan kohtaa paikkaa, heittäen namin aina taakse, että piti korjata. Sitten kasvattaen matkaa 10m, niin että kutsuin lähempänä merkkiä. Saatiin jo vähän napakampaa käännöstä ja suoraan oloa merkin takana! Sain tehtyä niin selkeästi ettei tullut sitä vinkumista.
Yllätyin kyllä, Ruuti osas tehdä merkin ilman stop käskyä ja suorana! Tää on just tätä, montako vuotta tätäkin on tehty. ;)

Zeta: istu, seiso, maahan. Istumisessa liikutti toista etutassua, sitten uusiksi. Ruu luuli, että teki asennon väärin kun korjasin ja tarjosi seisomista. Sitten saatiin onnistunut. Seisomassa hyvin. Maahanmenokin. Ihan ok seuraus väleillä.

tunnari, liikkuroituna: rivi ja toinen oikealta oma. Oli menossa haistamaan oikean puoleista ja haistoi oman ja nappasi heti oman. Vau! Eka toisto ja varmistelematta oma. Kannatti siis viimeksi jättää treeni siihen, että varmistelematta toi oman.

luoksetulo, liikkuroituna: Ekalla toistolla, appari heitti pallon seisomisessa. Sitten kisamainen itsenäisesti. Jätin pallon takapalkaksi. Aavistuksen vino (oikealle) seisomisessa ja maahan ok. Jalkojen välistä ja pallolle juoksu.

Treenaa:
- luoksetulo seisomisen palkka vasemmalle
- tunnaria pidemmältä matkalta 15m? Jätä aina siihen kun varmistelematta tuo oman.
- merkin naksuttelua
- kaukot..


Pe kisamaiset tokot @ Agimesta, Juvanmalmi

EVL:ssä meidän kanssa Claudia & pyrtsi Flamma. Avossa Josefina & tolleri Mauri sekä alossa Elli & tolleri Nekku (joita oltiinkin nähty, kun Ruuti joku 1v!).

Kehä 1
Paikka istumista (10) ennen tein luoksepäästävyyden alo-koiralle. Ei siis saanut ihan kisamaista jättöä. Oli istuneet hyvin.

Paikka makuu 10, ei ongelmaa. Tai ainakaan ei sanottu. :D

Kehä 2
seuraus 8: kontakti tippui välillä, vaikea oli kun mentiin kohti puomia hidasta kävelyä ja käännyttiin. Ruu jatkoi matkaa ja käskin takaisin sivulle. Ihan alussa muutamat askeleet ininää. Sivuaskeleet yllättävän hiljaa! Ainakin vasempaan. Jos olisi tollaista kisoissa niin kiva! Ehkä 7 olisin antanut.

ruutu 9½: Merkki aavistuksen hidas, meni kyllä laukkaa, vähän epävarmasti. Ruutuun kovempi vauhti, siellä seiso ja sitten maahan. Seuraamaan ihan kivasti. Ruutuun mennessä vilkaisi kyllä agiesteet laidalla, mutta jatkoi matkaa.

tunnari 7-8: juoksi kapuloille nenä aika maassa ja ainakin lopun ravissa tai koko matkan? Tarkisteli aika paljon kapuloita, kunnes toi.

Hyppynouto 10, heitin tarkoituksella lyhyen, ehkä vähän liian. Haki nopeasti ja hiljaa.

Kehä 3
unohdin laittaa kameran päälle niin laitoin sen kehästä piipahtaen. :D

ohjattu 9: Merkki ok, vähän vino. Haettiin vasen, jossa oli häiriönä agiesteet laidassa. Hyvin haki. Reipas vauhti ja hiljaa.

kaukot 0: (tai Claudia antoi 9) ekalla kertaa Ruu nousi istumaan heti kun käännyin. Siitä tulee nolla, tehtiin kerran niin Timo Punssisen kokeessa. Katsoin äsken sääntöjä, siellä ei kyllä mainita nollauksessa, tosin Rassellekin kävi kerran luoksetulossa kun nousi istumaan, kun ohjaaja kävelemässä käskypaikkaan.
Toistolla (Claudian 9) Ruu makasi nätisti. Päätinkin aloittaa seisomisella, ettei ennakointi vahvistu. Kaikki muut oli hyviä paitsi seiso-istu. Testasin sitä kotonakin kauampaa ja hyi mitä siirtymiä Ruu teki, läheltä teki täydellisesti. Eli muistuttelua pitkältä matkalta!

zeta 6: Lähti seuraamaan ilman kontaktia. Istumisen kohta meni vähän pitkälle. Seisomisen sanoin liian korkealta, joten istui. Näitä mun mokia ja kun koiralle niin tarkkaa. Haisteli maassa ollessa, siitä komensin. (Flammakin nuuski) Claudia antoi 5 numeron, mutta väärällä asennolla se on 7 - haistelut. :)

luoksetulo 8: Valui vähän, seisomisessa vino (katsoi Claudiaa). Sentään teki molemmat asennot, nyt kiinnitin huomiota että vaikka sanoin top, vähän korkeelta niin totteli!

Yhteensä toi olis: 241½p eli EVL 2, kaukot onnistuen taas 277,5p.
Tosi vaikea kyllä nopeasti kirjata kommentteja ja päättää numero! Laitoinkin välillä liukuvan. Tollasia pikkumokia sattuu. Kuten jos koe olisi ollut, ärsyttävintä olisi ollut nolla kaukojen ennakoinnista.
Suoritus tuli videolle, ehkä laitan näytille tai jonkun osan tai en..

Vielä lopuksi halusin testata sopivassa kohtaa olevan A:n. Heitin pallon vierimään kun koski esteeseen. Ehkä 5 hyvää ja 1 yli. Heitin yhden pomppivan heiton lyhyenä niin ei ihme, että tuli yli. Vähän pidemmälle juoksi näin. Jes näitä lisää!

Myös pari sisustuskuvaa. Yhteen kaappiin oli laitettu kaksipuolisella teipillä kiinni tuollainen peili. To innostuin repimään sen irti sieltä ja ohjatun kapuloiden spraymaalia oli vielä jäljellä. Tsadaa! Oon ajatellutkin, että olis kiva peili eteisessä.Hieman vääntynyt panorama


Keksin vielä laittaa tollaista lahjaksi saatua paperiliinaa. :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!