Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

15.2.2014

Ykkönen!

Eilen olin kuumeessa ja lähes sängyssä koko päivän. Illalla sitten päästiin autolla käväsemään ajelulla. Sieltä löytyi Ruutilla vanhan mallinen viininpunainen pomppa, oli juuri oikea koko ja tosi hyväkuntoinen. Eihän meillä takkeja ole. ;)

Halusin uskoa, että pääsen tänään tokokokeisiin. Onneksi Shanti lupas lähteä mukaan ja oli niin mun varavaihtoehto jos en olis ollut kykenevä ajamaan tai ohjaamaan Ruutia. Onneksi ei ollut kuumetta aamulla, vähän flunssainen olo vaan. Koe oli Hausjärvellä, Hyvinkään hallissa ja tuomarina Marja Ala-Nikkola. Sen verran kurkkasin, että Rampen kanssa oltiin kisattu sillä avossa, ekan kerran ihan ok tulos ja toisella nappastu tosi monta kymppiä. Otettiin ihan alkuun ennen koirien lenkkiä paikka istuminen, menin ovesta ulos, mistä sitten myöhemminkin. Koska 2 viime hallikoetta, mennyt istumiset nollalle. En ottanut aikaa, mutta reilu minuutti.

Saatiin numero 8, tykkäisin enemmän olla alkupäässä niin saa nopeammin alta pois. Liikejärkät ja muut sai tosi myöhään tietoon. Pidin Ruutia häkissä hallissa ja otin kun edellinen koira meni kehään sieltä pois. Halli kaikui tosi paljon ja kaksi kehää oli samaan aikaan. Samoin epätavallisen hyvin, kuuli kaikki puheet mitä tuomarit puhui kentän laidallekin.

Paikalla istuminen 2min, 9: Ruuti oli kuin lentoon lähdössä kehään. Juoksi eka tuomarin tarkastuksen ohi ja siitäkin lähtiessä laukalla. Sain kutsuttua siitä sivulle.. Kai se ajatteli vaan, että jee agikenttä! Oli nuuskinut kahteen otteeseen maata. Kuulemma ihan takatassujen luota. Hyvä, ettei mennyt maahan! Hyvän hajuinen agihalli.

Paikalla makuu 7: Ruuti oli tässä nuuskinut taas maata. Ja oli vinossa kun tulin takaisin. Maahan käskiessä tuijotti vain eteen, mutta totteli. Takaisin tullessa, voi olla että astuin vähän karvan päälle niin nousi. (kun ekoja käskettiin ylös. Kun menin liian lähelle ja mietin, kun seisoin toinen jalka edessä ja toinen takana. Korjasin omaa jalkaa ja varmaan meni karvan päälle. Ruuti ei oo koskaan noussut muiden käskystä.. Tai sitten kerta se oli ensimmäinen.

Hyppynouto 9: Heitin lyhyen ja vähän hinon heiton. Lyhyt tarkoituksella, ettei ehdi äännellä pitkään. Tuli jotain inahdusta, muttei ehkä haukahdusta? Tai sitten yksi hau? Vieritti vähän kapulaa, kunnes sai otteen. Outoa.  Taisi samalla haistella, vaikka otti kapulan nopeasti. Nopee ehti tulla mieleen, että apua jos tulee ohi.

Ruutu 10: Virittelyssä katsoi vaan merkin, oli näköjään aiemmin bongannut ruudun. Pelotti, että hakeeko oikean kohdan. Haki onneksi. Seuraamaankin kivasti, aika kovalla vauhdilla. Tuli pieni äännähdys kun meni merkille, muttei haukahdusta, sellainen vinkaisu.

Seuraus 7,5: Tuomari muisti vasta arvostelussa, että ruudussakin tuli se äännähdys, muttei pystynyt enää vaikuttaa niihin pisteisiin. Kaavio alkoi juoksulla. Ruuti seurasi aika kivasti, paljon paremmin kuin yleensä. Mun käännökset oli kuulemma aika U-käännöksiä, hups! Onkohan ne aina kisoissa tai sitten vain nyt jännitin. Niistähän Ruuti ainakin huomais eron. Suositteli vaihtamaan toiseen suuntaan, muttei silloin saa samalla tavalla aktivoitua koiraa ja treeneissähän tekee ne tosi kivasti. Tuli vähän vinkumista paikoittain, siitä miinusta. Olin niin onnellinen noista pisteistä! EVL seuraus 6 putki ohi. ;)
- Videolta: sivuaskelissa vino (vasempaan), hitaan täyskäännös ok. Kävelyn ja juoksun täykkärit huonot.

Luoksetulo 10: Seisomisen stopissa suoraan ja suht nopea. Maahanmenokin ihan kiva. Aika Ruutin perustasoa, paitsi jotkut kokeet seisominen vino. (Viime treeni luoksetulo tais olla se kisamainen, pitäis aina saada tehtyä yks palkaton, kun sen jälkeen suorenee) Pelotti että menee taas molemmat maahan ja keskityin äänensävyyn. Yleensä saadaan kyllä huonommat pisteet, kiva ettei kaikkien bortsujen tarvitse tehdä lukkojarrutusta.

- tauko, tän jälkeen aloin enemmän jännittää vikaa kehää. Ekassa kehässä en niin tajunnut jännittää. Ehkä ne paikallaolot oli silloin se jännittävin.

zeta 9: Tässä tuli seinä liian lähelle ja tuomarin luvalla kaikki sai rikkoa sääntöä, oikeasta suorituspuolesta. Eka mentiin väärin ja sitten loput oikealta puolelta. Järkkä istu, seiso, maahan. Tuli seuraamaan lähdettyä mietittyä, että apua, mikä järkkä olikaan. Ruuti vähän edisti tai jotain niin varmistelin, ekan istumisen pikku rytmin muutoksella, siitä miinusta. Muut asennot hyvin ja seurasikin kivasti. Shanti sanoi, että seisominen oli hieno. Maahanmenoon ehdin ajatella, että jospa menee.
- nuuski vähän maahanmenossa! (kun kiersin ympäri, teki viime kisamaisessakin)

ohjattu 9: arvottiin vasen, jes. Kauhea kun sydän hakkasi, kun odotin että vie kapulat! Ruuti kääntyi aika tiukasti ja vähän mietti keskimmäinen vs vasen. Onneksi otti vasemman. Tällä kertaa, ehkä olisin ehtinyt ennakoidakin, kun osasin tarkkailla. Tuli kuulemma joku viu. En kuullut ollenkaan, oon ehkä niin tottunut siihen ainaiseen haukahdukseen.

tunnari 7: Ruuti meinas lähteä, että jee kehä ohi. Ehdin kerrankin tehdä virittelyn. Tunnari kapula oli aika karhea, että luulisi hajujen tarttuvan. Ruuti oli sivulla vähän vinkunut, en huomannut kun keskityin liikkeeseen. Ruu meni laukalla, nuuski ympyrän. (en ollut nähnyt mistä koirat ottaa omaa) Jäi nuuskimaan vähän keskikohtaa, ajattelin jo että löytää jotain nameja taas. Sitten jatkoi ja toi oman. Taas epävarmuutta kisatilanteessa niin varmistelee ja toi nuuskiminen.
- Videolta niin tarkistaa ympyrän ja ehkä yhden uudestaan. Nuuskii vähän keskeltä ja sitten suoraan tuo oman. Oiskohan siis aiemmin jo tiennyt, että siellä oli oma. Jäänyt tavaksi toi varmistelu tai jotain..

kaukot 7: Järkkä oli perus istumisella alkava. Käskin vahingossa down-käskyllä, sillä nousee joskus. Pelotti, että nousee istumaan ja nollaa. Varsinkin kun viikko sitten teki sitä. Tosi kivasti teki. Päästiin vikaan maahanmenoon ja Ruu menee seisomaan. Siitä kaksoiskäsky ja nyt maahan. Tää on joskus aiemmin käynyt. Ehkä teen vikan huolimattomammin? pitää kurkata video. Kahdesti vilkuili taakse yleisöön. Tuomari sanoi, että liikkui vähän siirroksissa, mun makuun kyllä tosi vähän! Jos ei sitten tossa vikassa hämmentyneenä.. Onneksi ei jäänyt tästä kiinni.
- Kaukoihin jättäessä, tuijotti ohjatun merkkejä. Eka s-i, toinen takajalka liikahtaa. s-i 5-10cm vajaa. Vika maahan ok. Syvyysnäkö on itselle vaikein tossa s-i vaihdossa!

Yhteensä siis EVL1, 277,5p, 3.sija. Ruuti kaatoi eka kahdesti namipussin, jonka nostin. Ekassa kuvassa jaksoi olla sivussa, vikoissa se lösähti maahan, laittaen päänkin maahan. "mulle riitti oon jo tarpeeks ollut sivulla". Kuvaa niin Ruutia. :D

Kisarutiineista niin aamulla ruoka, lenkkikisapaikalla. Treeni paikka istuminen ennen. Vähän namilla seurausta yms ennen kehää tai asentoja. Muuten häkissä mutta koiraa ennen pois. Vikan kehän jälkeen sai syödä luun. (uusi palkka) Muistin kehässä kohottaa kädet, kehut ja rapsutusta. Ehkä sanoin tule sanalla liikkeiden välit tai muuten?? Mokasin yhden käskyn kehässä (kauko).

Ruutista näki eron, kun jännitin ekassa kehässä vähemmin, teki hiljempaa. Tokassa enemmän jännitin ja Ruu vastasi siihen enemmän vinkumalla.
Huh huh mikä selviytyminen! Ei yhden yhtä nollaa! Sitä sanotaan, että pitäisi luottaa koiraan, ajatella vaan miten se osaa ja mennä rennosti. Aina ehdin kuvitella kaikki kauhuskenaariot tai kaikki missä voi mokata! Ehkä viime kisat oli siitä hyviä, kun tuli nolla heti niin oli vähän tavoitteet jo heitetty narikkaan.

Oltiin me tähän kokeeseen kyllä ahkerammin treenattu kuin ennen. Meille sopii kyllä se, että lahjattomat treenaa. :D Treenattu noin kolmesti viikossa ja välillä enemmänkin. Kiitos kaikille treenikavereille, teidän avulla oon jaksanut treenata! Yksin treenaamiseen innostun niin paljon harvemmin. Normaalimäärä on kerta viikkoon ja välillä ihan pidempiä taukoja ja ennen koetta paniikki.

Yksi mikä auttoi niin oli varmasti viikko sitten tehty koemainentreeni. Tulee itselle rutiinia ja koira muistaa. Tosin siinäkin voisi palkata. Mutta onneksi tuli puututtua häröilyyn. Pitää ottaa tavaksi 1-2vk ennen koetta kisamainen kenraalitreeni. Pohdinnassa 29.3 koe, sitä ennen oon kyllä 8-25.3 reissussa tai sitten pitää odottaa huhtikuulle..

VIDEO (kaikki liikkeet + yksi siirtymä, numerot ja tiivistetyt virheet)

15.2.2014 Hausjärvi Erikoisvoittajaluokka, Tuomari Marja Ala-Nikkola
LiikkeetArvosana
1. Paikalla istuminen 2min9
2. Paikalla makuu 4min7
3. Seuraaminen taluttimetta7,5
4. Zeta9
5. Luoksetulo10
6. Ruutu10
7. Metallikapulan nouto esteen yli9
8. Ohjattu nouto9
9. Tunnistusnouto7
10. Kaukokäskyt8
Yhteensä: 277,5p, 1-tulos ja 3/9 sija, eka EVL1

6 kommenttia:

 1. Jes! Onnea! Hyvältä näytti :)

  VastaaPoista
 2. Hurjasti onnea! Sieltä ne loputkin ykköset vielä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti vähän helpommin. :D Tiedempähän syyttää vähää treenausta, kun näihin treenattiin niin paljon. Seurausta on ehkä ralleilukin auttanut!

   Poista
 3. Onnea, kohta sulla on valio!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pikku hiljaa ollaan lähempänä tavoitetta. Yhdessä vaiheessa, luulin että ollaan ikuisia VOI- luokkalaisia. Vielä taistellaan ne 2kpl 1-tuloksia. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!