Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

18.4.2014

Niittykumpu tokoa ja pentuja katsomassa

Niittykummussa tokoa Josefinan ja Mauri tollerin kanssa

Paikka istu 1min + makuu: kurkkasin piilosta ja Ruuti istui vähän lepuuttaen lonkkia. Luulen, että se on jumissa niistä, kun yleensä istumisen on ryhdikkäästi ja agissa tuli rimoja. (Ekaa kertaa ikinä fyssarille ke) Käskyn maahan loppuajaksi ja reilu 2min niin tultiin takaisin.

Ohjatun viereen viljelin häiriömerkkejä parit, en niin vaikeasti eli niin lähelle kuin viimeksi. Ne ei haitannut nyt. Tehtiin oikea, joka oli maalin edessä. Merkki oli aika hieno. Siitä oikea ja odotin, että palauttaa sivulle. Teki hiljaa! Vaikka muistin miettiä sitä ennen, että huudan heti jos ääntää.
Merkki: Vielä merkille uudestaan ja heitin pallon. Sitten 2-3m matkalta hetsattuna ja pannasta pitäen merkille ja pallo. Eikä ääntä! Hienoja oli vau! Jotain jäänyt mieleen ti.

seuraus: tehtiin merkkien lähellä. Nyt olin enemmän pilkun viilaus asenteella. Alkuun sain huomauttaa paristi äänestä. En antanut ääntää ollenkaan. Täyskäännös alkuun juoksusta ja sitten tehtiin niitä vähän lisää. Aurinko paistoi niin, että näki hiekasta tosi hyvin, omat askeleet. Eka mun täyskäännös oli U-käännös noin 30-50cm alueen sisällä. Sitten sain palattua samojakin jälkiä. Pitää alkaa tehdä täyskännöksiä piirtämällä hiekkaan viivan.
Sivuaskelissa yllättävän hiljaa! Vasempaan äänsi ja tajusin heti huomauttaa, ja hiljeni! Seurauksen paikastakin sai pari huomautusta. Ja joku pysähdys oli huono. Aika lyhyt seuraus ja nami palkkaa, paitsi lopussa lelu.

luoksetulo: tehtiin takapalkalla, appari laittoi sen. Ihan ok pysähdys. Sitten toinen niin, että Ruu näki kun jätin lelun ja lyhyempi matka. Aikas kiva. Tuli hyvää vauhtiakin (tai sellaista, että voi pysähtyä suht nopeasti). En tosin tiedä kumpi parempi, toi mikä on nyt tai nopeampi ja stopit vähän kärsii. Vilkaisinkin kaksi kirjattua koetta niin niistä meidän luoksetulo oli 10; 9½, 9, 9, 6½ (kaksi maahanmenoa). Mä oisin muuten sanonut, että saadaan aina 7-8. :0

Muu mikä kokeissa on vienyt pisteitä niin seuraus (ääntely tai haahuilu). Pitäis varmaan kokeessakin koittaa seurauksessa tosi jämäkkää liikkumista ja käskytystä. Sitten hypyn ja ohjatun, joskus ruudun äännähdys. Ehkä ne menisi eteenpäin, jos treeneissä niihin alkaa johdonmukaisesti puuttumaan. Kokoajan mennään parempaan ja työskentely on kivempaa (jos unohdan ma ap treenit ;) Liikesiirtymätkin on mennyt eteenpäin, kun oon muistanut niitä ihan treeneissä vaatia ja ottaa kehäänmeno virittelyn aina liikkurin kanssa.

Ruuti mallikoirana. Treeneissä oli yksi vähän arkitokoillut katsomassa, hänen omalla koirallaan oli varvasmurtuma niin mietin vähän mitä annettavaa voisi olla "kotiin vietäväksi". Ruuti sai sitten toimia harjoittelukaverina häiriökatsekontaktissa, mä häiritsin ja naksutin kun sai palkata, että palkkaa juuri oikeat eikä sitä kun koira katsoo pois katsomisen jälkeen. (Ruuti oli siis käskettynä toisen henkilön sivulle)
Heti kun hommat loppui, Ruuti alkoi haukkuen komentaa, kai hakuhommat vieläkin muistissa jos vieraalla on namia tai lelu. :D
Seurauksessa vähän katsottiin ohjaajan kääntymisiä. Ja kuinka opettaa jättämällä lelun ja koira patoaa seuraus liikkeen. Ja eri pituisilta seurauspätkiltä vapautus.

Sekä pienet 2on2off lattikko-menetelmä sulkeiset. Ruuti sai näyttää mallia. Merkin kierrosta laudalle 2on2off. Persjätössä, valssilla, lelun tiputtaen, lelun heittäen. Valssilla hämääntyi ja lähti pois ilman lupaa.

Ruutin vatsakarvojen + pyrstösulkien trimmiä:


Rassen hieno panta by Taidogas

KUVAT Maurista

Maurikin osaa olla nätti poika!
Treeneissä innostuin kouluttamaan kaikenlaista ja huomasinkin, kun kello läheni kuutta että voi ei klo 18 piti olla jo Vantaalla! No myöhästyin 10min sovitusta ajasta ja hyvin ehdin nähdä penneleitä. Mulle ei vielä tule, mutta pitää toivoa jos tämän vuoden puolella vielä saisi hyviä uutisia. Ihan hyvä jos ei vielä tule niin ehdin panostaa Ruutiin. Ja kyllä edelleen houkuttaisi joku laina agikoirakin läheltä alempiin luokkiin. :D

Emmi tuli samaan aikaan katsomaan Puuman pentuja. Oltiin takapihalla ja sisällä. Hienoja taistelupakkauksia, naskaleita testasivat ahkerasti ja riehuivat, jonka jälkeen unetti sisällä.

KUVAT pennuista
pk trikkityttö
trikki tyttö
pk (pitkäkarvainen) trikki tyttö
trikki tyttö
mv tyttö
päällä poika ja alla pk tyttö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!