Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

3.4.2014

Tokoa värikässä bc seurassa, aksaa + kuvia

Tokoiltiin Tiltun, Derin ja Mayn kanssa  ke ap Puolarmetsässä. Ihana aurinkoinen keli vaikka vähän vilpoinen. Edellisen kerran ollaan varmaan treenattu 2011 tai 2012, silloin taisin vielä epäröidä meneekö Ruuti ruutuun. Deri oli siro rimpula vielä silloin, nyt on miehekäs.

Kävelytin tule-käskyllä "kehään" ihan nätisti kulki.
Paikka istu: Hyvin pysyi.

Paikka makuu: Maahan meni hyvin. Käytiin piilolla kääntymässä ja takaisin. Ruuti ei hämääntynyt käskytyksistä.

Ruuti teki keskellä kaikki liikkeet eli meni hetkeksi autoon ja Deri treenasi ennen.

Luoksetulo: tässä appari palkkasi seisomisen. Vähän hidasta laukkaa tuli tai sitten se vain näytti. Sitten yksi läpijuoksu. Aavistuksen hidasti, muttei näkyvästi.

Tunnari: taas unohdin ennen tunnarin hieromista viritellä Ruutin! Tehtiin niin, että kapuloita oli Aino-rasiasta kaikki ja ne oli tiiviisti. Se olikin hankalaa. Ruuti tarkasti eka kaikki ja sitten päätti tuoda väärästä päädystä kapulan. Käskin irrottamaan ja uudelleen etsimään. Mietti aika paljon ja lopulta tuli oikeaan loppu tulokseen. Sitten vielä ympyrä, jossa oman lähellä oli vähän väljempää. Nyt tuli nopeammin oma.

Zeta: s, i, m. Alussa käsky katso, totteli vasta toista ja otti kontaktin. Teki oikeat asennot ja tosi vähän merkitkään häiritsi. Aina kun otin mukaan seuraamaan niin tuntui, että kunnolla ryntäsi mukaan. Maahanmenoon taisi tulla liian painoton käsky, ja istui. Toistolla ok. Otin kerran ohituksen ja sitten toistolla vasta seuraamaan, josta heti nami. Tiltu teki pysähtymällä koiran viereen ja käskemällä siitä seuraamaan, sellaistakin voisi joskus koittaa.

Ohjattu: Ensin vasen ja kapuloiden etäisyydet oli 8-10m. Ruutilla vähän hidas merkki, onko mun hienot opettamat merkit unohtunut! Hyvin haki. Testattiin, että liikkuri oli eka oikealla puolella ja sitten meni selän takaa vasemmalle. Vielä yksi toisto hakien oikean, merkki taas vähän hidas. Nyt kapulat oli vähän lähempänä toisiaan ja tuli hyvin oma. Siinä, että pitää ne kauempana toisistaan kuin kisoissa, tulee ainakin hyvä hakukaari, mutta voi olla vaikeampi jos kapulat onkin sitten lähekkäin.. Tiltun Deri oli kuurilla, jossa koira viedään aina merkille, ettei lisää hektisyyttä. Ruudussakin vei seuraten ruutuun.

Seuraus: Liikkuroituna ja palkkasin keskivälillä sekä sivuaskeleista. Alkoi hitaalla kävelyllä, juoksussa hienot käännökset. Mun piti miettiä kauheasti, kun tuli 2 askelta vasemmalle, että kumpi puoli. :D Olin kyllä ylpeä, miten hienoa seuraamista Ruu esitti! Saatiin paljon täyskäännöksiä sekä täyskäännös ja seis. Niin ja Ruuti teki kaikki perusasennotkin aika oikeisiin kohtiin! Seurauksessa huomasin sen, kuten kotona treenatessa. Liikkeelle lähdöissä kontakti tippuu hetkeksi.

Treenaa:
- metsku
- tunnarin kapulat lähekkäin
- zeta, pysähtyen vierelle ja siitä seuraa
- luoksetulon kaikki asennot, voisin joskus koittaa huomauttaa vähän hitaasta nopeutuisko..

Tokon jälkeen vielä lenkki ja aksakentällä käymään.

A-este: tehtiin putkesta ja hypyn kautta. Tein sitä, että heitän pellon kun tulee ylösmenolle. Hyviä. Sitten pari käännöstä, tuli suoraan kontaktin yli, näistä ei kyllä palkkaa. Sitten hyvästä superpalkka.

Kontaktit: Toisella kentällä otettiin siellä A pari toistoa heittämällä pallon. Lähtöä treenattiin ennen puomia. Puomille tietenkin pysähtyi, kun käytiin yksinään kentällä. Keinukin sujui. Treeneissä siis vain noi ongelmat näkyy. Pitää siksi olla tarkkana niissä, vaikka tekis mieli lipsua välillä.

Lähtöä: Lähtöä palkaten pallolla. Heitin pallon taakse kävellessäni paristi. Namilla palkkasin siitä, kun otin askeleen tai pari Ruutin luota pois. Kun tassut pysyi paikallaan. Sitten kauempaa pyysin kurremaista jalkojen nostoa. Painonsiirto ja yhden tassun nostokin riitti. Paristi myös pidemmällä matkalla ja heitin palkan. Yksi takapalkalla, jonka huomasi. Näitä pitäis tehdä paljon, koska veto niin suuri radalle.

Hyppytekniikka, setpoint: Yksi 15cm hyppy, 4 jalkaa ja okseri. Okseri alkuun mininä ja kasvatin 30cm. Sitten takaisin alas. Vaikea katsoa takaa. Videolta sitten näkee tarkemmin. Otin kännykkä maassa, saa nähdä mitä niistäkin tuli. Aluksi Ruuti ei tajunnut putkea ja kaksi toistoa jäi hypyn jälkeen toljottamaan.
Video: Hitsi, kun oli vaikea katsoa hidastuksellakin. Tulin tulokseen ainakin, että kaksi ekaa minillä näytti ihan kivalta. Kamera ois voinut olla niin, ettei siivekkeet peitä noin paljon koiraa. Oli vaikea katsoa notkistuuko selkä, ei samallalailla tolla vauhdilla ja korkeudella.

Toko KUVAT

Deri (Candyman)May, Toberoi IowaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!