Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

4.5.2014

Lisää nollia (tällä kertaa ei toivottuja)

Eilen oli Herttoniemessä tokokoe. Ei mennyt niin nappiin. Tuomarina Pirkko Bellaoui. Tuttujakin 5hlön kokeessa oli Claudia & pyrtsi Flamma ja Emmi & bc Step. Hirveä jännitys oli kisoihin ajaessa, onneksi se siitä vähän laski. Ja vielä lisää kun sai paikalla olot ohi. Pidin ruutia käy siihen - käskyn alla kentän laidalla. (auto kauempana) Niin se on aina treeneissäkin yleensä, jos ei auto satu olemaan lähellä. Eipä tainnut sillä olla niin hirveätä eroa, olisihan se kevythäkkikin.

Paikalla istuminen 0: Ruuti rapsutteli itseään ja meni maihin. Tämän oli tehnyt parissa treeneissä. Joissakin kokeissa tein aina lyhyen valmistelevan paikka istumisen ennen kehää, senkin voisi tehdä aina..

Paikalla makuu 0: yllätyksenä tuli, että Ruuti oli noussut istumaan rapsuttelemaan ja sitten mennyt maahan. Lisäksi meni kaksois käskyllä maahan ja nousi ylös Emmin sivu-käskystä. Tuttujen sanomia paikkaolon sivu ja maahan käskyjä pitää treenata, onneksi kokeessa harvemmin on joku tuttu mukana. (testattiin niitä ennen kehää ja Ruuti totteli Emmin maahanmenoja)

Zeta 5,5: Eka pätkä oli huonoa seuraamista ja jäi istumisen sijaan seisomaan. Sitten oli maahanmeno ja seisominen.
Video: kontakti ekalla pätkällä katosi kerran. Seuraamaan lähtee ennakoiden? muuten ok. Eka vasempaan käännös vähän huono.

Luoksetulo 6: Vaati kolme käskyä saada Ruuti maahan! Eka kerta varmaan, koskaan luoksetulossa. Stopit aika sitä mitä normaalisti. Sivulla ehkä vähän vajaa.
Video: nytkähti vähän jostain aiemmasta käskystä. Nuuskii, kun kävelen pois. Lähtee lujimpaa ekalla luoksetulokäskyllä. Pysäytän vähän myöhään. Seisomasta ja maahanmenosta aika samaa nopeutta luokse.. pitäiskö niistä ottaa välillä vauhtiluoksetuloja..

ohjattu 8,5: tässä ei tullut ääntelyä. Saatiin vasen, lähti eka kohti toista merkkiä ja korjasi kapulalle. Nosti kapulan takaakierrolla siististi. Aika tasaista vauhtia.

tunnari 6,5: Ruuti meni hidasta ravia kapuloille tai melkein käveli. Oli ympyrä ja oma oli klo 8 kohdilla. Olin vähän epäileväinen, mutta oikea oli. Nuuski aika pitkään, tarkisti ympyrän ulkopuolelta ja toi oman heti kun löysi. Ravilla palautus. Suht suora sivulla.

---
seuraus 5,5: Kaaviossa tuli käskyt tosi tiiviisti, vaikka olin sisäistänyt sen niin oli vaikea totella niitä heti! Sellainen tosin oli parempi Ruutille. Ruuti aloitti heti kehään päästyä tasaisen piippaamisen, joka lähti vasta kun poistuttiin kehästä. Seuraus oli siis täynnä ääntä. Vähän pientä haahuilua ja lopussa iski kutitus. Hitaassa vasta kontakti katkesi, vasempaan käännös huono ja täyskäännöksen improvisoi "saksalaisena", kun myöhään tajusi. Ilman ääniä näyttää hyvältä (eikä ne varmaan kuulusikaan). Karu totuus on, jos koeseuraus näyttää hyvältä = piippaa, jos koeseuraus sisältää haahuilua = ei piippaa.

ruutu 6: sain Ruutin katsomaan vain merkkiä virittelyllä. Merkki ok. Ruutuun juoksi sisään sivusta. Monilla oli ongelmia, kun ruutunauhat valkoiset ja molemmin reunoin oli valkoiset kehänauhat n. 1-2m päässä. Maahanmenoon tarvisi kaksi käskyä, ensin istui ja sitten meni maahan (mikä lie ajatus?). Merkille vähän hitaampilaukka kuin ruutuun. Seuraamaan tuli ihan hyvin, ihan lopussa kerran katsoo muualle, ei lenkittänyt eteen.

kaukot 5,5: sarja alkoi s-i-m.. Ehkä tuplakäskyllä maahan? m-s moitteeton. s-i toinen tassu liikkuu 5cm. i-m nousee vähän seisomaan ja menee maahan. Kaikkein helpoin siirto. m-i-s-m taas sujui liikkumatta. Lopussa kun kävelin sivulle nousi ylös. Tätä se on joskus kauan sitten tehnyt, jos loppupalkka kehän ulkopuolella tai vaan paineistunut..

hyppy 5,5: Tässä tuli hau esteen yli hypyn jälkeen. Ällöttely myös metallia, (oisko ollut kylmä?) ja toi kuitenkin. Ehkä jotain ininää samalla? Ihan nätti luovutus. Mietin kun ääni tuli, että hitsi, oisinko voinut siihen jotenkin puuttua. Ehkä huutamalla vihaisesti nouda.. kerran muutenkin oli jo kaikkea alla.. Mutta olisin reagoinut liian hitaasti tai jos olisin osannut reagoida ja huutaa sen pois sieltä ja keskeyttää liikkeen. Pitäisi olla etukäteen suunnitelma.
Yhteensä huimat 164,5p. Ei ylletty edes 3.palkintoon 192p.

Toisessa kehässä oli liikkeiden välillä myös ääntelyä. Kun se menee päälle, niin vaikea saada pois. Ja useimmiten voi olla enemmän tokassa kehässä. Ehkä seurauskin, jos on alkupäässä koetta ääntää vähemmän, mutta voi taas haahuilla. Kehissä en jännittänyt kauheasti, kun tein treenimielessä.

Hyvää oli, ettei ruudussa ja ohjatussa tullut haukkumisia, ne on tullut tätä aiemmin varmaan aina kisoissa. Treenattiinkin näitä, kiitos Veera ja Tiina! Estehyppyä pitäisi saada tehtyä samaan tapaan, jossain jännässä tilanteessa. Yksin tehtynä tai pienellä häiriöllä ei yleensä äännä.. Toinen hyvä, juttu on vaikkei Ruuti ollut niin jee tehdään töitä moodissa, niin ei nollattu mitään muita yksilöliikkeistä! Voisin olla seuraavaksi fiksu ja etsiä vaan niitä lepsumpia tuomareita.

Kehän ulkopuolella seuruutin sitä ja teki ihan äänettä. Pirulainen!

Emmin äiti kiltisti videoi meidän molempien suoritukset, niistä ainakin mulle tulee aina tunne, ettei se niin hirveetä ollut kuin jäi muistikuva. Koitan tänään ahkeroitua ja editoida ne! Vaikka alkuun ajattelin, ettei Ruutin video ainakaan tule mihinkään.. Ehkä sen voi katsoa jos harmittaa tokokoe tai on tulossa ja pelottaa miten sujuu. Voi aika varmasti sujua paremminkin!
- Ruutin video EVL0 virheillä
- Stepin video EVL2 (tunnari 0)

Treenaa:
- paikalla olo, häiriökäskyt (maahan, down, sivu, sivulle)
- istumista häiriköitynä
- seuraus hidas vikana
- ruutu, siellä maahanmeno (erillisenä), seuraamaantulossa joku häiriö kun seuraa
- hyppy, puuttuen haukkumiseen (jos saa tulemaan esiin)
- kaukot i-m ja s-i.

Tuohon rapsutteluun pitää keksiä jotain. Syönyt nyt nutrolinia viikon, aiemmin oli muita öljyjä ja biotiinia. Ruoka on vaihtunut tässä kerran, molemmat ruuat oli yhden säkin verran syötettyjä. Niitä ennen laadukas lohi light ruoka ja Acanaa. Ehkä pitää ostaa Acana tuon nykyisen perään.. Nykyisen ruuan pitäisi tosin olla herkemmällekin koiralle ja vähä allergisoivaa, allergioitahan Ruutilla ei todetustu ole tai ainakaan aiemmin huomannut. Ruokamerkkiäkin on vaihdeltu aina välillä. Punkkimyrkky laitettu, joka häätää kirputkin.
Mietin onko jotain rasva/öljysuihketta suoraan ihoon tai jotain.. pitää googletella.
Tai sitten se menee vain hitaasti ohi. Lisääntynyt rapsuttelu alkoi maaliskuussa kun pesin koirien marketti Luomu shampoolla, tosin samaan aikaan alkoi karvan lähtö. Välillä kutisee hännän päältä, kainalo tai niska.
- Rasvahapot Nutrolin (eri omegoja, nykyinen ruoka sisältää rasvaa 10%)
- Biotiini forte (sinkki, metiooni ja biotiini)
- lisäksi kotona löytyikin Dorwest herbs Keepers Mix, sekoitus yrttejä ja kasviksia, mineraaleja ja vitamiineja. Turkinkasvuun, lihaksistoon yms. Tupla-annosta 2x2mitta lusikkaa vois syöttää 2 viikon ajan. Nyt on syöty oikeastaan harvemmin puolikas mitta.
- lisäksi oli luontaistuote missä oli pinaatti, persilja ja vesikrassi, voiskohan ihan ihmisten pinaattia ja persiljaa laittaa ruuan joukkoon.. Ruutille persilja ruukkukasvamaan ;)
- lähde, jossa suositeltiin kuivan ja kutisevan ihon shampoota. Se toimii paremmin kuin voide ja kerta viikkoon voi pestä. Ja mahdollisesti laittaa suihketta ja loppuun hoitoaine. Pitää hommata joku sellainen. Ja vähän lisää. Apteekissa on Virbac merkkinen shampoo ja esim Vetriderm/Virbac suihke. Oon kohta apteekin kanta-asiakas, niin paljon tarvinnut allergialääkettä, flunssalääkettä, punkkiaineet. + hakea matolääkkeet varalta ja nämä shampoo/suihke.

*lisätty*
Hiukan kirpaisee. Onneksi ei ole pysyvästi näin kuiva ihoinen koira ja noi kestää jonkin aikaa. Apteekista
Virbac Epi-soothe 17,40e
Vetriderm intensive softener 17,47e
Drontal matolääke 8,69e

-tokokokeesta kuvia ja penneistä

Pois lähtiessä piipahdin Purina-areenan maxi3 kisoissa ottamassa pari kuvaa. Ihan kivasti Nikon D7000 ja 85mm 1.8 pystyi hallikuviinkin. Opettelemista on vielä, että saan tarkennuksen täydellisesti kohteeseen. Editoimalla saa jotain pelastettua.

- aksakuvia Purinalta
Jos löytää kuvia omasta koirastaan niitä saa käyttää, kun näkyy kuvan copyright tai kuvaajan nimi.Tällaisia söpöliinejä, Kiri & Fizz
auspai Sara
borcol Max
borcol One
kelpie Visa
kelpie Ansa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!