Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

20.5.2014

Tokoo, jänisharha jälkeä ja sateenkaari

 

Mentiin Klaukkalaan tokoilemaan, kuulin että ainakin yksi olisi tullut. Mutta ketään ei sitten tullutkaan. Aloitin hetken odoteltua (+ Ruutille palloa). Tekemällä jäljen viereiseen luonnon tilassa olevaan peltoon. Vanheni tokon ajan. 

Paikka istuminen 2min: hyvin (näin piilon seinän reiästä)
Paikka makuu 3min: hyvin, jätin vinoon piiloon nähden. Ei se yksin mokaile.. 

Ruutu: vähän pallon heittoa. Sitten siirryttiin laidalta. Ensin "mennäänkö?" (tarjoaa jo siitä tulla sivulle odottamaan) ja "tule" (seuraamaan). Seurasi kivalla vireellä. Nyt näytti siltä miltä pitääkin! Palkkasin siitä. Merkin hinkkaamista. Käskin korjaamaan vinouden.  Useampi toisto, lopussa parempia. Harjoittelin sanoa siinä myös pysy. Itse ruutuun ihan suoraan. Häiriönä oli 2 muuta merkkiä ja tunnari rasia lähellä ruudun ulkopuolella. Ruudussa oli alusta, meni sen viereen, ei ensin huomannut sitä, vasta ihan ruudussa. Hyvä. Vapautus ja sitten kehut, tule ja siirryttiin seuraavan paikkaan. Kun istui perusasennossa, palkka!

zeta: kehut ja siitä siirryttiin tekemään virittelyt liikkeeseen. Tein seisomisen. hyvin meni, ei edistänyt niin, onkohan se liikkurista johtuvaa.. Vapautus, kehut ja siirtymää, josta palkka. 

merkki: tehtiin yksi toinen merkki. Se oli hyvä. 

tunnari: tehtiin siirtymää merkin kohdalta ja siitä palkka. Itse tunnari ympyrässä oma keskellä ja laitoin rasiaa taas häiriöksi. Toi oman lähellä olevan toisen, kun ei tajunnut omaa kannen alla. Torut ja sitten lähti uudestaan etsimään. Palkkasin kun toi oman. 
Sitten uusi missä oli vähän rasian alla oma, taas meinasi tuoda vaan jonkun läheltä. Sitten vasta käytti nenää kunnolla. Loppuun ihan normaali. Pitää tehdä ihan häiriötön vielä jos ehtii ennen koetta. Tunnarille mentiin myös viistosti ruudun poikki, sekin ihan kiva haaste. 


Treenien lopuksi peltojälki. Unohdin katsoa kauan tarkalleen vanheni. Mutta 20:10 sen tein ja varmaan klo 21 mennessä lähdin jo kotiin. 40min? Jäljen teossa kesti 5min, en muistanut trackeriä jäljen ajoon. Pituutta n. 300m. Keski välillä oli alamäkeä ja sitten taas ylämäkeä, ei ollut pelkkää suoraa polkua ja aluksi metsää sivuilla. Esineiksi laitoin kangasta, 2x luonnon keppi, tunnari ja remmin jatkoheijastin pala eli 5 esinettä. 

Huomasin jäniksen, kun olin lähtemässä jäljelle, se juoksi keskivälistä jäljen poikki. Ihan tuore riistan harhajälkisiis. Hukkasin mun aloitus merkin ja Ruuti sai etsiä mistä jälki lähti. (ei ollut mitään normi jälkikamoja mukana) Jälkeä oli tähän asti ehkä pisin matka ekaan keppiin. Alussa meni kivan rauhassa ei kiskonut. Jokaiseen kulmaan (3kpl) laitoin kaksi namia. Ekasta kulmasta namit löytyi ja muista ei malttanut. Namien jälkeen lähti pyörimään ja etsimään, sai max 1m remmiä seikkailla. Sitten eteenpäin, kun jälki löytyi.

Sitten suoraan jäljestystä, yksi vähän kosteampi kohta. 1. esine luonnonkeppi löytyi, olisin muistanut että oli ihan toinen esine.  Ruuti oli jokaisen ilmaisun vaan vähän kaarella ja pikkusen vino, muttei täysin väärään suuntaan ole. Se olisi muuten kepin päällä, kun kestää hetki miettiä. Meinasi lähteä jäljestämään korkealla nenällä, jota en sallinut. Käskin takaisin kepin kohtaan ja vasta kun hyvin sai jatkaa. Toisesta 90 asteen kulmasta saisi saada hajun. Teki sen siististi ja aavistuksen oikoen (metri?). Sitten tuli vähän pyörimistä ja meinasi ottaa korkeaa nenää, komensin ja en antanut liikkua kuin matalalla nenällä. Tässä vaiheessa kiskoi jo. Kolmas 90 asteen kulma taas oli ihan nätti. Välillä jäljesti ruohotupon väärältä puolelta muuten ihan hyvin. Silloin jarruttelin vähän. Seuraava esine 3. oli kangas, se ilmaistiin hyvin. Vähän tiuhemmin kuin aiemmat, seuraava esine 4. tunnari. Sekin ongelmitta. Viimeinen esine 5 oli vähän ylämäkeen. Ruuti olis jatkanut alempana menoa, ja vähän pyörimistä että paikansi mihin sittenkin mentiin. Ilmaisi hihnapalankin hyvin (lisä heijastinosa). 

Yhteenveto jälki: 
+ 2 hyvää kulmaa
- huonoa oli parissa kohtaa pyörimiset
+ esineet ilmaistiin tosi hyvin! Vaikka aavistuksen vino
+ en huomannut mitään reagointia jäniksen harhaan

Pois ajellessani näin Nurmijärven Teboilin lähellä myös luonnon pellon isomman ja toinen oli edellisvuoden niittämisestä vielä vanhat oljet (ei uusia alkuja). Tässä nykyisessä pellossakin olisi ollut varaa vielä toiselle osiolle. 

 

Jänis vasemman kuvan keskellä

 

Kun ajelin kohtiin, Leppävaarassa bongasin sateenkaaren. Kotona harmittelin, kun ne ei näkynyt ja en saanut kuvaa. Hetken päästä kotona huomasinkin, että ne näkyi näin hyvin! Kun otin kuvaa tunsin pari pisaraa, vaikka lähempänä oli auringonlaskua. Varmaan mun ainoat sateenkaarikuvat!

Tuossa vasemmassa laidassa on myös toinen haaleampi

Siellä se Vili ja kaikki muut rakkaat odottavat sateenkaarisillan toisessa päässä! <3

2 kommenttia:

 1. Oi, oot törmännyt meidän pupuun :D. Täällä on kyllä puput ihan pöhköjä, eikä pelkää ollenkaan ihmisiä eikä koiria. Meillä on agi tiistaisin mut torstaisin voitais treenailla jos jaksat vielä tänne ajella! Kiva katsella kuvia omista lenkkimaastoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se siellä pomppelehti ja zoomailin kyllä tohon. Ruuti on niin torvi, ettei tajua niistä mitään.

   Mulla on ke ja to agissa kiinni (toisena koulutan). Mutta joku ma tai pe voin ajella. Ajattelinkin, että voisin siihen Nurmijärven Teboilin viereen (matkalla motarille sieltä päin) tehdä jäljen, sitten tokoilla ja sen jälkeen ajaa jäljen. Jos siellä on jotain muuta hiekka/nurmialuetta niin saisi uuden treenipaikan.

   Poista

Kiitos kommentistasi!