Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

24.6.2014

Ensimmäinen päivä

Ensimmäinen päivä ja sitä edeltävät menot.

VIIKONLOPPU
Juhannus oltiin mökillä kaveriporukalla. Ruutin ja Kertun lisäksi Tian Keiko kelpie ja Keesi shipperke. Tavattiin pe päivällä Kiia & Gus bc lenkin ja tokon merkeissä Tian kanssa (Tiia, Tia, Kiia :D). Ruuti ja Kerttu teki pientä. Ruutille mm. ruutu ja kaukot oli vaikeita pallohäiriöllä. KUVAT

Gus ja Ruuti juoksivat rallia


Personal trainer- Lumpeen poiston mestariksi!


ooooooooooooooo

TOKO ma
Ruutilla aamulla tokotreenit HSKH:n kentällä, saatiin hyvät kimppatreenit aikaan.

Tunnari: Ekalla kertaa ravilla ja nuuski metrin päässä maata. Menin hakemaan pois. Toistolla lähes laukalla loppuun asti. Vauhtina palautus. Sitten vielä yksi, missä käskin kapuloille puolivälistä matkaa.

Kaukot: n. 10m matkalta. Palkkailin 1-3 siirroista. s-i huono, muuten ihan hyviä. Totteli myös kaikkia
käskyjä.

Luoksetulo: Läpijuoksu. Avustajalta takapalkka. Läpijuoksu. Takapalkka. Vikaan otin 5-10m pidemmän matkan kuin kisoissa oli parempi stoppi kuin ekassa.

Kerttu sai tehdä keinua kahdessa osassa, oli madallettu keinu. Sekä puomia, 2 kepin hakua ja kaksi putkea.

Sitten porukoille viemään Kerttu siksi aikaa hoitoon ja illalla se haettiinkin kotia. Löysin penturemmin, mikä oli tarkoitus ottaa pennulle ja löysin lukonkin kaappien pohjalta (lainasin sen lukon aiemmin yhteen toiseen hihnaan) ja ehdin ommella sen valmiiksi ennen pennun hakua sekä rapsutella Rasmusta. Ruutilla oli pentuna lila Topcanis venyvä penturemmi ja Gavalla on vaaleanpunainen. Onneksi ennakkoon olin jo shoppaillut nettikirppikseltä tulevaisuuden narttua varten muutamat ostokset. ;)

oooooooooooooo
PENTU KOTIIN
Hain Gavan a'la Gagan yhden maissa. Omaan suuhun Gaga on kiva, mutta kerran se tuttuja on häirinnyt niin menkööt nimi Gavaksi. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja noi niin lähellä toisiaan. Jännitti hieman pentua hakiessa ja onneksi aamu meni puuhissa. Löysin hyvin Marialle, Ruuti jäi autoon odottamaan. Kasvattajan luona kutsuttu Lady oli ensin väsyksiksissä, kunnes heräili. Sen jälkeen tuli rapsuteltua ja nuoltua lattioita, hypittyä kaapeille, maistettua eri pintoja, pallosta kivempi oli heiluva käsi. Kasvattajatädin hiuksia oli kiva repiä papereita katsoessa. Sain rekisteripaperit mukaan, keskiviikkona rokotuksille niin siruntarkistus ja ne Kennelliitolle matkaan.

Ennen autoon menoa hienosti pisut. Autossa hyppi kahteen otteeseen. Ruuti vähän komenti väliseinän takaa. Se ei paljoa häirinnyt. Matkusti kuitenkin ihan hiljaa. Ennen takakontin sulkemista odotettiin, että menee maahan ja tietty nostettiin autoon. Remmi pois häkistä, että se säilyy ehjänä. Kotiin päästyä Ruuti ensin ulos häkistä. Sitten Gavan vuoro, kytkin hihnan ja sitten odoteltiin, että istahtaa (varmuudeksi pidin pannasta ja veräjän ovi auki) istuttua otin tuli luvalla alas.

Kotiin tultiin hissillä. Ennen hissiin menoa syliin, koska hissit on vielä aika jänniä. Kerrostalon rappukäytävä on myös aika erilainen, kuin omakotitalo. Lisäksi meidän lähellä menee junia, on rakennustyömaa ja kahdelle puolen aika usein autoja. Ruuti majoittui makkarin oven eteen ja pentu tutkiskeli asuntoa. Lelukori kiinnosti eniten ja katsastettiin sitten kaikki lelut läpi. Sohvasta roikkui myös joku numerolappu, joka olisi ollut kiva syömisen kohde (siitä viisastuttua leikkasin sen pois). Sitten kutsuin molemmat haukut, Gavan nostaen sohvalle ja siihen se sammahti aika nopeasti.

Parit torkut ehti päivän aikana ottaa. Ennen toisia nokosia leikki itsenäisesti leluilla ja sitten simahti matolle. Kolmannet ja neljännet torkut maistuivat Ruutin pedissä.
Ehdittiin syödä myös kaksi ruokaa veteen liotettuna. Molemmilla kerroilla maistui vähän heikosti, syötin sitten kädestä ja koitin antaa niin, että käsi liikkui ja sai vähän ottaa kiinni sitä. Saa nähdä tuleeko taas lähemmäs Rasmusta oleva koira ruokailuillaan, Ruuti oli pienestä lähtien niin ahne ja hotki hirveää kyytiä sapuskat. Ruokana on Eucanubaa, joka tarkoituksella köyhää, että pentu kasvaisi tasaisesti.

Yhtä reipas on ihmisiä kohtaan kuin Ruuti pienenä. Ruuti oli ahneempi pikkuisena. Gava osaa tosi hyvin rauhoittua, en muista Ruutin niin simahtaneen. Molemmat tykkäsi pienestä pitäen lapsista ja muista ihmisistä. En muista arasteliko Ruuti oikein mitään, mutta sekin voi olla ekojen päivien ujostelua. Ruuti taas huusi autossa ja oli aika rauhaton, Gava matkusti hiljaa.

Käytiin myös porukoilla. Siellä se kävi suurimman osan ihmisistä sylissä ja Rasmukselta sai murahdukset ja kerran ärähti. Rasmus on kuitenkin niin luottokaveri. Täytyy miettiä välillä ottaa Rampea tänne Ruutin tilalle. Ruutista voi myös aistia epävarmuuden rappukäytävään. Porukoilla leikki vinkulelun kanssa. Parit varpaatkin kävivät suussa. ;) Äitin tohveleiden kanssa olisi ollut kiva leikkiä hippaa. Onneksi kotiin ostin laatikot kenkä telineen eteen, ettei houkuta niin kovasti. Kunnon riehuva pentu oli siellä. Ulkona vielä kuvia, onneksi jäi siksi aikaa aina paikalleen ihmettelemään ja ehti pari räpsäisyä ottaa.

Huomenna Gava täyttää 13vk silloin mittaukset, viime viikolla se painoi 6,5kg. Keskiviikkona toiselle rokotukselle ja saan luotettavan painon eläinlääkärissä.

Nyt harjoitellaan luoksetuloa yhdistettynä nimeen ja katsekontaktia. Päivän toisen ruuan voisi ottaa koulutukseenkin. Kivasti vastaa myös kehuihin ja kyykkyyn menoon. Naksutinkin varmaan kohta opetellaan.

- KUVIA


Kännykkälaatua:

 Ennen pissille menoa alkoi katsella ikkunoista ja hyppäsi kohti partsin ovea. Liikkuva ovi tassujen alla ei pelottanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!