Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

13.6.2014

Kisamaista ja täydellinen stoppi! Muisteluita


Rasmuksen ja Ruutin temppuvideo 2014 (Rasmus tästä lähtien)

Suunnattiin aamusta HSKH:n kentälle ja treenaamaan toisen evl koirien ohjaajan kanssa, Pian. Pialla oli kaksi aussia Lumppu ja Miina. Myöhemmin tuli myös paikalle toinen HSKH:lainen, partis Onni ja bc Hurja.

Paikalla istuminen 1min 20sek: Hyvin.
Paikka makuu: käskin ekana maahan. Molemmat hyvin, oltiin vaan hetki piilossa.

Ruutille tein ihan aluksi kehän. Kehänauhaa hskh:n betonipainoilla, ne aiheutti ongelmia viime kokeessa. Suunnittelin myös 3 kisamaisesti ja yksittäisenä sitten vähän muuta. Ruuti aloitti.

Ruutu: tällä kertaa Ruuti ei mennyt lankaan kehänauhahäiriöön. Teki merkin, vähän hitaalla laukalla mutta oikein. Ruutuun hieno paikka myös, nyt ne etureunaan jääden himmaamiset on jäänyt pois. Pitäis jossain vaiheessa tehdä myös, että tarjoaa paikan ilman mun stop- huutoa. Palkkasin kohti kävelyssä. Myös seuraamaan käskyä ennen kehuin ja sitten lupa.

ohjattu: tehtiin kohti kehänauhaa ja vasen, joka tuli 1-2m päähän ruudusta. Ruuti juoksi kiertäen ruudun merkin ja toi kapulan.

kaukot: Ei päästy taaskaan ongelmitta. Otti häiriötäliikkurista hyi ja nousi sen käsien nostosta seisomaan. Pitääkin pyytää toi häiriö uusiksi. Sitten tuli tuplakäskyt mennä istumasta maahan, kun yritti vain seisoa. Useamman sarjana tekee jotain asentoja väärin + liikkuu vähän. Paljon vaan treeniä! Nyt ei saa vältellä kaukoja..

Sitten siirtymää ja vapautin siitä pallolle. Treeneissä on juostu aina palkalle, mutta kisoissa tietää sitten kävellä. Siellä en sanokaan palloa niin aikasin.

mentiin vielä tekemään vähän ohjattua. Jotkut kerrat juoksi ruutuun ja jotkut ei. Loppuun saatiin sitten muutamatkin hyvät. Enemmän häiriötä ohjattuun!

--Ruuti makoili mun liikkuroinnin ajan

estehyppy: tehtiin lämppäpallojen heitossa 2 eri korkuista hyppyä eteenkäskyllä vaan yhteen suuntaan. Hypyn meni nyt hyvin. Sanoin yllätykseksi kii, ennen paluu hyppyä ja sai tiputtaa kapulan.

Zeta: siirtymä kohti merkkiä, siitä pariin otteeseen palkkaa. Ekalla sivulla istu, heti palkka. Katsoin, että seuratessa käytti takapäätä käännöksessä. Seuraavalla sivulla vain seurausta. Sitten seisominen, siitäkin heti palkka. Palattiin takaisin päin ja siellä maahanmeno.

seuraus: seurausta sen verran vain, että tein ilman käskysanaa sivuaskelia, peruutusta ja eteenpäin askelia. Pitäisi muistaa tämä kikka kokeessa! Pitäisi jotenkin palkata noita myös tosi paljon. Ekalla kertaa taisi tulla vinkaisu, sitten hiljeni.

Luoksetulo: ensin kaksi läpijuoksua, lopussa ja alkuvaiheessa vapautus. Yksin tehdessä laitoin sitten takapalkan. Odotin, että vauhti koveni ja huusin top. Vau mikä lukkojarrutus! Onkohan Ruuti tehnyt koskaan niin hienoa. Olisi pitänyt osata vain jättää siihen. Tehtiin sitten vielä pelkkä maahanmeno, jalkojen välistä ja takapalkalle. Sitten tulikin huono stoppi, josta palautin. Ja sitten vähän parempi, muttei mitään ensimmäisen vertaista. Nyt tähtäimessä saada tekemään useammin tollaisia! Ainakin se nyt kertaalleen pystyi ja viitsi.

Ruuti teki kokotreenin ajan hiljaa, jee! Alkaa unohtua myös ruutuun hau hau ja ohjattu hau hau. Erona on juuri enemmän pallo palkkaa ja saa purkaa itseään.

Treenaa:
- sivuaskelissa välillä hiljaa ja palkkaa
- luoksetulo lukkojarrutusten haku, takapalkka ja vauhtiluoksetuloja
- zeta takapään käyttö
- mukavia estehyppyjä ja luottamusta. Vois tehdä ehkä pitkältä matkalta ja välillä vapautus. Yleensä heitän vaan lyhyen heiton.
- ohjattuun ruutu häiriö ja muuta kehänauhaa yms
- ruutu itsenäinen paikanhaku

Kotisivuprojektiin oon sisällyttänyt myös kuvagallerioiden ja videoiden uusimista, niitä on niin monessa paikkaa. Pikku hiljaa hyvä tulee. :D

Rasmuksen kanssa taas vähän takapakkia, se oli aukaissut taas takalistonsa nuolemalla. Maanantaina eläinlääkärille ja katsomaan mitä sanoo. Se aina paranee vähän ja nyt oli melkein ummessa ja nyt taas auki. :/

Muistelmia
Ras ohjattu 9,5 maajoukkuekarsinnat Kirkkis 2007 (muitakin ladattu)
- Rasmuksen seuraus AVO1 kokeesta vesisateessa 2006 (muitakin ladattu)
- Rasmus maxi2 kisat HAU 2007
- Ras agitreeni, myöhässä kaikki ohjaus 2006
- Rasmus noutaa vedestä lokin 2007 (toinen päivä nou-juttuja tehdessä)

Rasmus 1v, 2004

Rasmus 9v, 2013

Rasmus 10v, 2014

2008 Dracu kamppaa Ruutin ja Fisu katsoo vierestä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!