Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

26.6.2014

Ostoskeskuksessa ja videomateriaalia

Aamulla heräsin Gavan olevan valveilla klo 6. Mentiin ulos. Vatsa möyrysi kauhean äänekkäästi sillä. Klo 8 se oli kakkinut sisälle, huomasin siinä olevan matoja (suolinkainen)! Yäk, ekaa kertaa sellaisia näkee, luulin naruksi. Täytyy madottaa Ruutikin varalta (sai kuukauden sisään viimeksi. (Suolinkaisesta: Pentuun ne tarttuu emän istukan tai maidon kautta ja aikuiseen toukan syömällä. Jos emää ei ole hyvin madotettu tiineyden aikana tai pentuja useampaan kertaan ennen luovutusta.  Voi olla myös vakava ja esiintyä ripulia, oksentelua ja yskää, meillä ne onneksi puuttuu. Suolinkaiset tarttuvat ulosteen välityksellä, toukkina. Matojen ulostulo on merkki madotuksen tehoamisesta ja 2vk sisään toinen kuuri, ettei aikuiset ehdi munia. Gava sai viime viikolla ja nyt uudestaan. Osa tulee ulos ulosteen mukana ja osa hajoaa sisälle. Ulosteet tärkeä kerätä pois. Munat näkee vain mikroskoopilla ja 2vk kestää niillä kehittyä koiraan tarttuessa. )

Apteekista haettiin Axiluria, jota syötetään 5pvä. Olo helpottui lääkkeen jälkeen selvästi ja sen vaikuttamisen jälkeen suostui syödäkin. Kaksi ruokaa söi aivan itse ruokakupista ja kuppi tyhjeni!! Aiemmin se on mielummin lähtenyt nukkumaan tai napsinut pari.

Porukoilla hengailtiin vähän pihalla. Vähän epäluuloisesti vilkuili välillä kauempana pihasta meneviä autoja. Sai syötyä vähän ruuasta. Totuteltiin myös metallihäkkiin ja jätin sinne + Ruutin paikalle viereen ja olin 5min pois. Ei ongelmia siellä odottaa. Sitten sisälle ja aloin ompelemaan. Onneksi pentu nukkui aika pitkään, ei tullut sotkemaan kankaita yms.

Ompelin Gavalle takin, josta tahalleen reilun. Halusin juuri ton värin meidän jämäkankaista niin sai tyytyä tuohon leveyteen. Tein rinnasta ja vatsasta hyvin säädettäväksi. Testattiin, kun oli riehakkaalla päällä ja alkoi pomppimaan ympäriinsä. Muutin testauksen jälkeen vielä vatsaremmiä. En tehnyt tavallista peittävämpää manttelia kasvamisen takia, ostin kyllä hienot palakankaat sitä varten jo. Vilinkin vanha takki oli aikas sopiva nyt vähän aikaa.
Muutakin sitten innostuin ja keksin ommella kuten kakkapussi pussukat (alue valtauksena nahka ja tekonahka) sekä jatkopala. Kakkapussukoihin mahtuu koko rulla, mutta tykkään ottaa vaikka 5-10kpl pusseja rullasta ja tehdä niistä pienemmän rullan, on silloin kevyempi hihnan päädyssä. Ompelin myös toiseen Gavan remmiin heijastimet, se hyvä valjaiden kanssa, kun ei jousta yhtään.

Testattiin Vilin takkia iltakäytöllä (unien jälkeen). Ei reagoinut oikein mitenkään takin pitämiseen, vaikka se kahisi päällä, kun istui mallintaan kuitenkin vähän huonosti (sille tehty takki parempi). Otin sen pihalla pois ja ravisteli vaan sen jälkeen.

Mobiilikuvia:Tekonahka + heijastin


Gavaa alkoi kyllästyttää myöhemmin nukkuminen. 

Kylässä voi tehdä löytöjä

 
Metallikuppi ja nahkarätti + puolikurkkarin ketju. Kyllästyi jo palloon ja vinkuleluun. :D 

o o o o o


Ruutilla ja Gavalla ehkä edistystä. Hississä Ruuti uskaltaa olla lähempänä. Oon koittanut, joko kehua tai komentaa. Ruuti on saanut palkkaa välillä, kun väistää ja kestää Gavan ohittamisen läheltä. Ei myöskään niin herkästä komenna menemään pois ja hampaiden näyttö on vähentynyt. Paristi Gava ottaa sitten Ruutin kohteeksi ja koittaa vaan mennä lähelle. Tänään Ruuti komensi kerran, mutta ihan hillityn näköisesti. 

Aamukäytöllä totuteltiin työmaan vilinään, että leikittiin nurtsilla, Ruuti sai leikkiä jos Gava keskittyi muuhun. Sitten rauhoituttiin ja asetuttiin maahan. Ruuti oli lähellä Gavaa ja vaikka Gava pötkötellessään potki takajaloilla Ruutia, se ei hermostunut. Aamukäytöllä kuultiin poraa, ruohonleikkuu trimmeriä, rekka meni työmaalle ja junan ääniä + näki pikku pusikon läpi. Illalla nähtiin painepesurilla aitoja pesevä mies, alkuun vähän outo ääni, mutta äkkiä totesi ettei erikoista. 


o o o o o
SELLO TRIP
Iltapäivästä mentiin Selloon tapaamaan kaveria. Junalla sinne 1 pysäkki ja takaisin, molemmilla matkoilla erilaiset junat ja kulki sylissä. Takastullessa annoin kävellä ulos junasta. Mentiin Gavan itse kävellen hissillä tunneliin, ei arastellut. Tunnelissa vähän ihmetytti haitaria soittava mies. Yksi koira oli pelottava tunnelissa, kun alkoi haukkua kauempana. Otin syliin. 

Gava pääsi leikkimään käytävällä. Mentiin sylissä rullaportaita ja seisoskeltiin vaan hengailemassa niiden lähellä, kunnes ei enään ihmetellyt niitä. Käytiin Faunattaressa katsomassa kaneja ja marsua, yritti hyppiä niitä kohden. Sitten mentiin hissillä alas ja ulos. Hissiin kulki ovien eteen, josta tuuppasin sen sisälle asti. Ulkona katseli ympäriinsä (ylös ja sivuille) ja teki pissit valmiiksi märälle kivilaatalle. Pysähdyttiin hetkeksi pohtimaan, minne viedä pissille. Ei siitä siinäkään ole haittaa, fiksusti katsoi kuitenkin, että nyt ollaan ulkona! Käytiin lähempänä autotietä, joka jänskätti. Sai vähän leikkiä hanskalla, vesipullolla ja omalla lelulla (=unohti jännityksen, kun pystyi leikkiä). Lapset potkulaudalla oli hauskoja, oispa päässyt mukaan leikkimään. 

Kauppakeskukseen takaisin eri liukuovien kautta. Kun käväisin yhdessä kaupassa lähellä neitiä alkoi turhauttaa pelkkä seisoskelu ja kaikki ihmiset vaan menee ohi (kaveri piteli). Sitten alkoi haukkumaan, kun ei muutakaan tekemistä ollut. :D Välillä syliin ja mentiin nyt bussi/juna-aseman puolelle Selloa. 

Ihmeteltiin ensin aseman puolta kahden liukuoven takaa. Sitten liukuovien välieteisessä. Kaveria seurattiin pihalle. Busseja meni hyvin harvakseltaan. Bussin kulkiessa ohi ei mennyt paniikkiin, vaan saattoi pari askelta peruuttaa ja istua katsomaan. Bussitkin tulivat yksi kerrallaan. Annoin nameja ja kehuttiin paljon. Kahdesti bussi tuli lähilaiturille. Junaa pystyi ihmetellä pidemmän matkan päästä. Sitten pentu syliin ja ehdittiin juuri junaan pysäkki kotia. Junasta jäätyä jäätiin sivuun, itse kyykyssä. Kehuin paljon ja syötin. Tehtiin imutusta ja pari väljää sivulletuloa (kotona vähän paremmin). Kuitenkin pystyi syödä! Ei lähtenyt pakoon, kun juna lähti, vähän jännittyneenä vain katsoi sitä. Tosi lyhyessä ajassa siis edistystä! Asemalla bussit ei aja niin kovaakaan. 

Koko reissun ajan oli tosi reipas pentu! Hyvä, että oli nukkunut tätä ennen ja sai olla vain "kotona"= porukoilla. Oli myös vähän nälkäinen ja ei pahemmin ehtinyt riehumaan ennen lähtöä. Täytyykin vierailla useammin Sellossa, sinne pääsee lyhyen matkaa bussilla tai junalla. Kun Sellon varikko ei enää jänskätä niin taas keskustaan. Keskusta on vielä vaikeampi, kun siellä on liikennettä vielä enemmän ja ratikoita. Metrossakin pitää mennä käymään. Meitä voi siis treffata siellä. ;) Ja hurjalta tuntuu ajatella, että se on ollut mulla vasta 4 päivää. Tosin on pakko totuttaa näin nopealla tahdilla, koska niin paljon "hyvää sosialistamis aikaa" jäi käyttämättä. 

 
Junassa on pinkkiä, mun takissa on pinkkiä ja Gavalla on pinkkiä ;) 
 
o o o o o
TREENAILUJA
Tänään ruui'lla Gava sai tehdä kaukoja ja muuten vaan popsia ruuan itse. 
- Tehtiin leluilla kahden lelun leikkiä. Kerran sain komentaa, kun joka kerta osui käsille, sitten petrasi ja keskittyi. Sujui hyvin. 
- Sitten päätin koittaa ekaa kertaa, kun kerran ollaan kii- sanaa nyt opeteltu (kahteen kertaan). Että testataan "noutokapula" lelulla, millä Ruutikin pentuna harjoitteli. Juoksi lelukapula suussa mun ohi ja sitten tuli hakemaan lelun. Karvalelusta irrottaminen oli vaikeempaa. 
- Tein myös taistelua. Lelu kuolee. Heti "kii", kun irrottaa. 
- rauhoittumista, Sellon jälkeen alkoi taas hirveät leikit ja keskeytin ne laittamalla sen nukkumaan kevythäkkiin. Vähän oli vastustelua, mutta odotin niin kauan että rauhoittuu ja vahdin portsarina. Kuiskailin "nukkumaan" ja lauloin nukkumattia. :D Ralli yritykset saa aina mielummin harhauttaa taisteluleikkeihin (paitsi videolla nyt pääsi juoksemaan olkkariin).


Kaukot (välillä menee lonkalleen) muutamaan otteeseen tehty. Oikeat liikeradat ideana. Ja jos vahvistaisi oikeaa istumatapaa.

Metallikuppi hepulit (ei Ruutikaan tosin, tossa iässä osannut ällötellä metallia)Nouto (Ruuti yritti pentuna varastaa kaikki lelut itselleen ja toi aina pallot metrin päähän. Ja vahti hirveästi ruokaa. Gava ei onneksi.)

Gava ei ainakaan säikähdä, jos hyppää ovea vasten ja se pamahtaa seinään. Ja en ole huomannut niin suurta eroa siinä onko Ruuti mukana tai Gava on yksin sen rohkeudessa. Pahvilaatikko on kätevä, jos tekee mieli johonkin upottaa hampaansa. On testannut myös tuolin jalkoja, jonka alla on karvapehmuste ja kerran eteisen kulmaan -> äp, lopettaa ja keksii sille lelun tilalle. Yhdet pissit tuli tänään eteisen lehdille, en tajunnut kiikuttaa ulos ruuan jälkeen. Toinen korva oli tänään vähän kevyempi (vasen), jospa ne pysyisi samanlaisina. 

Kotisivut kohta olla valmiit, uusi ulkoasu julkaistavaksi. Mutta ongelmia palvelimen päivityksien takia. :/ -> nopeasti onneksi korjasivat ongelman.

Gava 13vk, 6,8kg & 37-38cm


KUVAT
- Gava 13vk (useammalta päivältä ja osa kännykkäkuvia) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!