Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

9.6.2014

Rentouttava (?) mökki viikonloppu sis. pohdintaa

Mökillä pikainen viikonloppu. Oikeastaan siivoustyöleiri :D Piti saada mökki kuntoon tuleville viikonlopuille, ikkunanpesua, luuttuamista, terassin huoltoa, pyykkäystä, lakanoiden vaihtoa, haravoimista, frisbeegolfkorin kasausta.. kolmen ihmisen ja 2 koiran voimin.

Ruuti keksi uuden tempauksen päivällä, kun koirat saivat luut. Ihmeteltiin terassin pöydästä, kun Ruuti kiertää terassin, käy Rasmuksen näköetäisyydellä, saunamökin takana, saunamökin edessä ja jää sen nurkalle. Kaivaa nurkan hiekkaa, tiputtaa luun ja työntää kuonollaan hiekan kuopan päälle. Siellä on sitten luu nälkäpäivän varalle. Onneksi se on ehkä vähän sateensuojassakin. Sinne jäi mökin "hautaan" tokokoepalkinto luu.


Itikoita riitti


- Mökkikuvia

Sen lisäksi nähtiin Sysmällä asuva Kiia & tuonti bc Gus 2,5v (Killiebrae Gus). Keli näytti alkuun huonolta satoi vähän, kaatamalla ja sitten kun alkoi olla aikaa niin sade lakkasi! Alunperin piti nähdä myös Kiian toinen bc Ilo 10kk (Kilpop Scarlett), mutta se loukkasi jalkansa pahasti metsässä ja sai kipsin jalkaan. Oli myös aika sattumaa löytää Sysmästä työlinjaisia bortsuja, miten muuten kuin Facebookin kautta remmikauppoja tehdessä. :D

Käytiin ensin lenkillä mulla Ruuti ja Rasmus mukana. Alkuun hihnassa ja siinä Rasmus olisi halunut moikata toista ja katsoa onko se tyttö. Vielä vanhat tavat muistissa. Aukiolla ensin vapaaksi pääsi Rasmus ja Gus. Ruutia vähän epäilin, onneksi Gus oli myös leikattu. Eipä mitään Ruuti ja Gus juoksi rallia minkä jaksoivat. Kerran leikin ohessa Ruutilta tuli komennusta, kun meinasi mennä liian läheiseksi painiksi.Rasmusta ei saanut suostuteltua leikkeihin, siltä tuli vain arvokkaat murahduksetPoikettiin vielä pienen saaren kautta, johon oli silta. Kaunis paikka. Poseerauskuvissa Rasmus istui kuin tatti keskellä. Rasmus sai yhden lipaisunkin Gussilta kuonolle, kuvassa näkyy pienen eron mutta poseeraus ei kärsynyt. ;) Ruuti ei olisi niin chillisti ottanut. Rasmus päätti myös löhöistua jalat levällään, joten on pienemmän näköinen.Katsottiin lopuksi vähän tokojuttuja lähinnä tokon alon opettamiseen liittyvää: sivulletulon paikka, katsekontaktia häirittynä, patoaminen lelulle, seurausta (imutuksella, häivytys ja käännökset), jäävien opetus sitten myös kaukojen opetustapaa (avo-evl). Sain itse näyttää Gussin kanssa mallia ja sitten Kiia kokeili. Ihastuttava poika: ahne, leikkii hyvin, "moottoria" löytyy, nopea yms. Ehkä joskus mullakin tuollainen! Kun vaan kärsivällisesti odottaa Ruutin painajaista. ;)

Rasmus sai näyttää evl zetan, luoksetulon, kaukot (kaikki muu sujui, paitsi jumitti istumasta seisomista, joka sitten läheltä sujui) ja vähän seuraamista. Ruutikin teki vähän seuraamista. Nähtiin myös Kiian käppänä tuttu, joka näytti niiden seuraamista (alossa kisannut). Rasmuksen mielestä toi oli kuitenkin liian vähän treeniä tai sitten lisää nameja, kaapi aina mua tassulla jos unohdin sen istua nakottamassa siinä vieressä. Toi on juuri ero noissa Rasmus on vieressä "mitä sitten mitä sitten?", kun Ruuti on "okei, tästä varmaan saan lähteä katsomaan muita hoidettavia asioita, sä varmaan ilmoitat kun pitää tulla takaisin". Jos on tollereista tai bortsuista ennakkoluuloja, niin mä luulisin että noiden pitäisi olla juuri toistepäin? ;D

Sovittiin, että kun on Sysmässä käyntiä koitetaan treffailla lenkin ja tokon merkeissä. Annan aina läksyjä tulevalle ajalle, kiva tuollaista onkin koutsia kuin vaikka mihin rahkeita.

- Kuvia Ruuti, Rasmus & Gus

Rasmus alkaa olla kohta tervein paperein! Lääkekuurit on jo jonkin aikaa sitten syöty. Takamus alkaa olla kohta rupea vaille kunnossa. Kastraatiohaava parani tosi nopeasti.

Mökillä oli yhtä puuhakas kuin nuorena poikana (marraskuussa 11v). Aika hyvin pystyi olemaan ilman kauluria, vain yksinolot ja yöt kaulurilla. Ruuti ja Rasmus nukkui mökillä samalla kahden istuttavalla sohvalla, samassa sängyssä (porukoiden riesana) ja autossa Ruuti nukkuin ihan Rasmuksessa kiinni! Aiemmin sai pelätä autossakin, kun ne laittoi ilman väliseinää autoon, että tuleeko tappelua. Rasmus oli niin poikki mökkeilystä, että nukkui mökki-koti matkan kyljellään (2,5h) liikahtamatta.

Pakosti tulee aina mieleen, mitä sitten kun ihanaista Rasmusta ei ole. Onneksi se voi elää vielä 14-16 vuotiaaksikin. Äiti ehdotti, jos Ruuti olisi silloin tullut eläkkeellä niille kuten Rasmus jäi. Tosin itse ajattelen, että Ruuti olisi vaikeampi jos en pitäisi sille kuria. Vaikkakin se pärjää aina lyhyempiä aikoja hyvin porukoilla tai muiden hoidossa. Ja viihtyy porukoilla, ennen se oli aina eteisessä ettei vahingossa unohdu, nyt välillä saa suostutella sen matkaan. Rasmus on myös asunut yhtenäisesti samassa talossa porukoilla ja on haukkuherkkä kerrostalossa, kun taas Ruuti on sopeutunut hyvin. Ruutin kanssa pitää myös osata ennakoida kaikenlaista, Rasmus on taas kuin antaisi automaattivaihteisen auton kytkimellä toimivan sijaan. Koira, jonka kanssa ei tarvitse pelätä mitään ongelmia.
Pohdittiin myös, jos porukoille tulisi pentu. Äiti on joskus sanonut, että toinen tolleri olisi kiva ja tykkään itsekin kovasti rodusta. Jos asuisin vielä lähellä pitkään niin voisin harrastaa koiran kanssa ja äitikin voisi käydä tokokurssilla, ehkäpä sekin innostuisi kouluttamaan alusta pitäen (Rasmuksen kanssa on tehnyt opetettuja liikkeitä vain). Rasmuksen ottaminen oli vain kahden puhelinsoiton päässä, nyt se ei ole niin yksinkertaista pohtimista ja netistä löytää hyvin yhdistelmiä. En ole niin tollereita seuraillut pariin vuoteen kuin nyt lähiaikoina. Pitääkin pitää taas silmät auki ja ehkä treffailla jotain livenä. Ei ole yllätys, että tällä hetkellä täydellinen tolleri olisi tummanenäinen, vaaleinmerkein ja Rasmuksen korvin (kulmikkaat, ei pyöreät), suhteellisen siro. Sukupuoli taas ei ole niin jyrkkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!