Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

8.7.2014

Gava 15vk ja tokotreffit

Gava tänään 15vk! Eli viikkoa vaille 4kk. Gava on ollut mulla nyt 2 viikkoa.

Aamusta tehtiin ensimmäinen jälki n. 4m pitkä ja nami (aamuruokaa) joka askeleella. Lopussa jackpot. Alkuun meinasi mennä toisen namin ohi, sitten namit löytyi jarruttamatta. Ruuti oli kade ja olisi halunnut tulla ajamaan.

Namipussi maahan odottamaan ja kävin sieltä poimimassa lisää nameja, kiltisti jätti pussin rauhaan pyynnöstä.
Lisäksi sai tehdä katsekontaktia ohikulkeva koira häiriönä (kun oli mennyt jo ohi). Se räyhäsi ja Gava sanoi takaisin. Sain sitten rauhoittumaan.
Sivulletuloa namikäsi paikoillaan ja tarjoamista kääntyä sivulle päin. Vähän vaikeempaa ulkona kuin sisällä, paristi vilkaisi työmaan traktoria tai sieltä tullutta meteliä.
Seuraus: Imutuksella vähän. Sitten namikäsi paikoillaan sivulla ja naksaus, kun tuli oikeaan kohtaan (tuli mun takaata, kun jäi syömään namia).

Annoin ensimmäisen matolääkkeen ja sitä myös kahtena seuraavana päivänä. Ens viikolla toisille rokotuksille.

Uutena asiana on tullut
- rapsuttelun ja haukotusten yhteydessä ääntelyt. Aamulla tai päivälläkin. - video
- julkiset kuten juna ja ratikka ei enään jännitä
- kulkee kaikkialla reippaasti
- nähnyt kahdesti lampaat ja kovasti intoa
- koittanut paimentaa sen jälkeen paimenkoiria, jotka vapaana
- hihna kytkettynä haukkuu välillä, kitkeä pois!
- tarjoaa paremmin. Ekalla viikolla meni välillä vain makaamaan, jos odotin tarjoamista.
- on ollut yksin useampia tunteja, Ruutin kanssa ja ilman
- linnut kiinnostaa

Gava 15vk, paino 7.1kg, korkeus 40cmGava oli jo useamman tunnin ajan puuhastellut porukoilla ollessa kaikenlaista. Kipukoukkua, nahkakenkää, sandaalia, ovistopperia siirrellen ja taiteillen 15cm kapealla hyllyllä.. Lisäksi ulkona se keksi, että naapurista kuuluu lasten huutoa mä meen sinne. Kahteen otteeseen juoksin perässä hakemaan pennun sieltä. Kun ei kuunnellut kieltoa sinne lähdöstä. Siinä ohessa tökkäsin toisen silmän paljaaltaan oksaan, kun käännyin äkkiä perään. Hieman aristaa ja kipeä painettaessa, mutta katsotaan jos se menisi itsekseen ohi.

Ompelin äkkiseltään vyöhön laitettavan  namipussin (esim vetovyössä). Kiinnityslenkit olisi voinut toteuttaa vain eritavalla. Muodikkaampi housun vyössä ja osittain paidan alla. ;)

 

 
"Kokeile mitä haluat, älä vain haaveile.
Saattaa olla, ettet pysty tekemään samaa asiaa enää myöhemmin uudestaan." 


oo oo oo oo oo oo

Illalla tokoiltiin pitkästä aikaa Mian ja Kio bc:n sekä Ready kelpien kanssa. Mia otti ystävällisesti Gavasta ylläolevat seisotuskuvat, kiitos! Kiosta kuvia täällä.


Gavan mielestä Ready kelpie oli tosi kivan ja kiinnostavan näköinen! Sinne olis pitänyt päästä.

Paikalla makuu: Ruuti ja Kio paikoilleen. Gava haukahti kerran tai kaksi (hihnalla kiinni puussa). Muuten kävin kahdesti palkkaamassa, kun makasi. Näki meidät piilosta. Palkkasin Gavan kahdesti.

Gavan ollessa makuulla vapautus hommiin.
Luoksetulo: 2kpl. Molemmissa kova into tulla luokse. Nyt odotin, ettei rimpuile ja käsky heti kun rauhoittui odottamaan. Yritin taas jalkojen välistä palkata, meinas juosta toista jalkaa päin. :D Mutta sain lopulta lelun perässä vedettyä sieltä.
Imutusseuraus: oli taas vanhenevaa leikkelettä mukana, nam! Hirveän ahneesti veteli sitä alas. Tehtiin parit sivulletulot myös.

Ruutille
luoksetulo: ensin läpijuoksu, sitten stoppi. Alkoi nostaa röyhkeästi takamusta, kun käännyin. Hyysin hyi. Takapalkalle kääntyi stopista heti, vaikea tietää miten nopea se sitten oli..
ohjattu: tein vaikeasti kapulat vähän ylämäkeen, nurtsi oli keskipitkää. Ja kapulat varjossa, merkki auringossa. Ekalla kertaa juoksi väärälle luoksetulonmerkille. Toistolla lähti merkiltä merkille. Sitten läheltä ja heti haki oikean suunnan. Sitten vielä kisamainen ja hieno ohjattu.
Tunnaria olis pitänyt tehdä, se kahdessa treenissä ollut ongelmana. Välillä palkkasin Gavaa, kun oli nätisti. Ei riuhtonut Ruutin luoksetulossa, taisteluleikki oli vain vaikein.

Gavalle posekuvat. Maahanmenoja vauhdista, hienosti ja oli ryhdikäs ja suora. Vähän imutusta. Loppuun oikealla kädellä imutus, vasen rapsuttaa ja jackpot lopussa.

Gava odotti tänään hihnassa aikas hienosti. Oli tosin varmaan vähän väsyneempi, kuin suoraan unilta otettu. Mutta haukkui ainakin paljon vähemmän. Tai sitten viime kerran kovistelu auttoi. Palkkailin usein kun makoili tai huusin kehuja tai komensin.
Gavan treenissä tajusin, että mun on vaikein muistaa yhdistää käskyä eri liikkeisiin. Helposti tyydyn vain käsiapuihin ja suullinen sana unohtuu. Istumisen osaa ilman käsiapua ja luokse käskystä. Paikallaan oloa voisi myös treenata (luoksetulo, valokuvaus).

Lopussa Kio ja Ready leikkivät keskenään. Gava meinasi paimentaa niitä ja menettää korvansa (hihnassa). Heitin Ruutin hihnan ja kamat, Gavan kanssa peruuttelin niin pitkään ja käveltiin myös poispäin, että tarjosi kontaktia ja kuunteli. Sitten lähestyttiin taas, aina välillä kutsuin luokse palkaten ja nyt pysyi kuulolla. Tämä oli nyt toinen kerta, kun yrittää paimentaa bc & ak koiria.


Tänään tilattiin panoksia starttipistooliin, joka on Emmin kanssa puoliksi omistuksessa. Pe mennään kuuntelemaan ampumista, alkuun tosi kauas ja mahdollisesti paukkuvarman koiran kanssa. Ruuti ei pääse koko treeneihin, koska siihen vaikuttaa ne pelkästään autossa.

TREENAA
Ruuti: tunnari, ohjattu haasta, koira istuu ja muut häiritsee
Gava: katsekontakti koirien ohitus ja istuen. Paikallaan istuminen + käänteinen houkuttelu? Muista käskysanat. Kehuilla palkkaantuminen ja ilman lelua leikkiminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!