Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

21.7.2014

Koiratanssipäivä, 17vk

Mä sain viime viikolla innostuksen, kun katselin videota alokasluokasta (freestyle). Aloin sitten katselemaan mitäs sääntöjä on olemassa yms. Aiemmin oon ajatellut, että koreografian keksiminen olisi niin ydinfysiikkaa. ;) Freestyle (FS) voi sisältää ihan vähän seurausta muuten kaikkea muuta, temppuja oltava 6-7 ja aika min. 1:50 min. Heelwork to music (HTM) on sisällettävä 75% seurausta 1-2 positiossa (esim normiseuraus, jalkojen välissä ja oikealla puolella jne), sama aika ja koira ei saa mennä 2m kauemmas tai hylkääntyy. Jos alkaa sujumaan ja innostus jatkuu, niin syksyllä voisi kisata jos paikkaa riittää!

Aamulla koirat mukaan lukien Rasmus ja nähtiin Otaniemessä Saila & flatti Aidan koiratanssin merkeissä. Alkuun katsottiin mitä Aidanin freestyle ohjelmaa osissa. Sitten Rasmus ja Ruuti sai temppuilla mitä ne ennestään osaa.

Joo mä kiersin!
Rasmus: muisti mun ympäri peruuttamisen. Opetin sitä, että pyörin samaan aikaan vastapäivään. Kahdeksikko takaperin vaatii kunnon käsimerkit ja välillä menee sekaisin eli ehkä ei sitä. Peruuttaminen poispäin musta oli alkuun ihan hukassa, sitten vähän muistui. Kuitenkin menee yhdellä käskyllä ehkä metrin ja tarvitsee uuden. Kumartamista tarjosi kaukana ollessa, kertailtiin sitten sitä. Sen voisi hyvin yhdistää liikkeenä peruuttaminen + kumarrus.
Jalkojen pujottelu oli muistissa. Sillä tavalla on helppo vaihtaa seuraamispuoli. Tai peruuttaa mun ympäri ja tulla jalkojen välistä jalkojen väliin seuraamaan.
Kieriminen seisaallaan ja maaten, maassa kierimisessä oltava lähellä.
Tassuja osaa nostella vuorotellen seuratessa. Molempien tassujen nosto, kurre oli Rampelle vähän vaikeampi ja varmaan sen selälle huono.  Ryömiäkin on joskus osannut. Tanssia hyppien takajaloilla, sitä voisi helpottaa että on mua vasten.

Rasmuksen ohjelma voisi HTM:ssä sisältää esim normi seurausta sivuaskelia, peruutusta, pyörimistä ja eri nopeuksilla biisin mukaan. Seuraamista välissä, oikealla puolella tai edessä sivuttain (että itse laukkaa sivuttain), täytyy testailla mikä olis sille helpoin. Lisäksi voisi sisältää peruuttamisen ja kumartamisen esimerkiksi ohjelman lopussa. Pikkusen kuuntelin biisejäkin. Esim tuhkimo, 2 ! Ja pitää miettiä siinä miten itse eläytyä mukaan.


Ruuti: Ruuti keräsi vähän liikaa kierroksia ja varsinkin kierroissa meinasi haukkua mur! Ehkäpä sen ohjelmaan ei kannata sellaisia laittaa ettei ääntele.
Peruuttaminen muistui eilisen kertailun jäljiltä. Ei edellään kuitenkaan niin hyvin. Kurre sujui myös paremmin eilisen jäljiltä. Jalkojen pujottelussa meinasi taas välillä mokata, kun tuli niin kiireellä.

Ruutille varmaan sopisi paremmin freestyle ja ohjelmassa voisi olla esim. Sivulta eteen ja antaa seisaalleen tassun. Lähtee peruuttamaan ja tekee kurren. Tulee pujottelemaan. Rekvisiittana Ruuti osaa myös vadilla pyöriä lähellä niin ehkäpä se sujuisi kauempanakin vähällä opetuksella. Tässä olisi jo 5 temppua. Lisäksi seuraten voisi olla pyörimistä. Ruuti osaa myös pyöriä seisaallaan tai jos se kiertäisi ympäri vatia. Biisejä esim Kaija KooHip Hop.

Illalla kavereiden kanssa puistossa. Siellä tein taas vähän Ruutin kanssa tanssia. Peruuttamisessa takapalkkana frisbee ja välillä palkka namilla. Siellä testasin eteentuloa ja tassun antoa (Ruutin lisä ;). Häiriönä oli frisbeetä heittelevät kaverit.

Ympäri kiertämistä
Gavan puuhastelut
Kahdessa paikkaa tolpan kiertoa, sujui jo paremmin.
Sivulletuloa, siinä testasin namisivulletulon jälkeen, että jätin käden ilman namia samaan kohtaan alemmas ja lisäsin namin siihen käteen. Ja aavistuksen nostin kättä.
Illalla yksi normaalisti. Sitten otin namikäteen taas nameja ja laitoin sen kiinni jalkaan vähän alemmas + käsky sivulle. Odotin, että tuli sivulle, vaikka aavistuksen vinostikin, naks ja nami. Näitä useampi. Sitten namikäsi tyhjänä (toki haisee ja mössöä on sormissa). Ja sivulle tultua annoin palkan. Astuin aina pikku askeleen sivulle tai käännyin pienen asteen ja lopussa ihan edestä sivulle. :)
Seurauksessa meni aika nätisti eikä hyppinyt ja suht tiivistä. Perusasennotkin aikas hyviä.
Maahanmenoja, että peruutin ja aina kun tekee pompun käskin maihin. 
Frisbeen noutoa taas muutamaan otteeseen (2-5m matka), aika kivasti palautui, tarvittaessa juoksin pakoon. Liikuin myös välillä siitä poispäin, ennen kuin ehti poimia lelun. Heitin frisbeen eteen (1,5-2m) ja kun katsoi sitä sanoin eteen ja juoksin kohti frisbeetä.
Sohvalla eteentuloa ja sitten seisoen. Sohvalla sen saa kivan lähelle, jatketaan niitä kunnes heti tarjoaa lähelle.
Tasapainotyyny tassujen tarjoamista sen päälle ja koitin nameilla ohjata, että takajalka osuu ja heti naks ja nami. Kun ei tyynyllä tarjoa ollenkaan takajalkoja.
Parit kauko m-s-m, samaa luokkaa ei ihan täydellistä mutta tuliskohan niistä myöhemmin. :0 Istuessa tassujen pientä nostoa palkkaillen myös.
Käytännön luoksetuloja puistossa, tuli vaikka meinasi olla "paimen puuhissa".
Kosketusalustaa sisällä. Alkuun laitoin sen aina maahan ja odotin tarjoamista, nopeasti laittoi tassun. Vaikka olikin vähän unen pöpperössä. Heitin aina namin vähän kauemmas ja tarjosi uudestaan kosketuksen. Sitten laitoin 1-2m päähän alustan ja otin Gavan kauemmas, pidin rinnasta kiinni, käsky "eteen" ja kävelin sitten vähän kohti alustaa, jos ei heti lähtenyt. Odotin, että meni koskemaan alustaan ja palkka alustalle. Näitä pari.
Tuota tarjoamista ja omaa aktiivisuutta haluankin vahvistaa. On se mennyt eteenpäin siitä kun ekat harkat tehtiin. Silloin meni maahan makaamana, jos ei keksinyt mitä tehdä. Kosketuskepit koskeminen kuonolla voisi olla myös yksi hyvä treeni..

Järjestelimpä tänään yhden koiralaatikon, sieltä paljastuikin yllättävä määrä koiran luita eri "merkkisiä", pitääkin muistaa useammin antaa.

Huomenna kakara on jo 17vk! Ja ollut mulla 4 viikkoa!

Gava 17vk (ti)
Korkeus 41,5cm
Paino 8,3kg


ja pääkuva.. eikun hetkinen! ;)


2 kommenttia:

 1. Tuli vielä mieleen että HTM:ssä ei saa mennä 2m kauemmas koirasta, muuten tulee hylky. Eli jos Rasmus peruuttaa niin sun pitää kulkea sen mukana :)

  Kantsii videoida koirien temputtamista ja kattoa, miten niiden liikkuminen sopii musiikkiin. Helpottaa ainakin jonkun verran musiikin valintaa, kun voi ainakin jotkut kipaleet sulkea pois saman tien kun ei vaan sovi koiralle :D Mä teen tosi paljon temppuja napit korvilla samalla musiikkia kuunnellen, niin tulee itsekin liikuttua musiikin rytmiin ja saa helpommin katsottua miltä se näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei hyvä tietää! No sitten peruuttaminen varmaan kokonaan pois tai kuljen siinä mukana.

   Katselinkin jo eilen videoita ja pitää katsella vielä lisää. Varmaan biisin valinnassa sitten harjaantuu. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!