Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

10.7.2014

Mä ja broidi biitsillä, treenitasku itsetehty

Aamupäivästä koirien kanssa Haukilahden rannalla. 12:30 alkoi sinne tulla jo liikaa porukkaa niin lähdettiin pois. Ruutin kanssa saa olla tarkkana, kun se ei välitä vieraista koirista, jotka tulevat iholle. Pois- käskyä totteli aika hyvin ja vältettiin useamman lähestyneen uroksen kanssa konfliktit. Gava leikki useamman eri koiran kanssa, parhaimmat hipat 5kk x-rodun kanssa. Pyysin luoksetuloa aina vieraiden koirien kanssa oltua tai leikin kesken. Hienosti tuli!
- kuvat

Gava on välillä keksinyt vahtia sisällä ulkoa kuuluvaa ääntä. On kiitelty huomaamisesta ja sitten sanottu, että riittää.
Uimarannan parkkiksella oli skootteri autojen välissä parkissa, ompa epäilyttävää! Luulin ensin, että lähelle parkkeerattu traktori oli se outo juttu. Käytiin katsomassa eikä enää kiinnostanut.

Tänään koitettiin treenata istumista paikallaan. Se on niin fiiliksestä kiinni. Pysyy kotona välillä eikä mitään ongelmaa (yksi treeni). Ja sitten porukoilla tänään ruuan yhteydessä harjoiteltiin, jos astuin askeleen taakse peruuttaen niin lähti musta pois päin. Jännä, kun Ruuti tuli aina mua kohti perässä. Lähtee vähän kuin vähän pakoon ilmeellä, että kohta käsketään takaisin tai sitten kuvittelen vaan. Sain palkattua sitten, että liikutin yhtä jalkaa. Tänään tarjosi myös mennä maahan. Lopuksi oli sitten helpompi maata, liikuin vähän lähellä ja heittelin päiväruokaa.
Vähän samaa on tullut, kun porukoilla pyytää vapaana ollessa autoon tai mun lähelle, että nostan (hyppää itse, jos näyttää namin). Kun pyydän luokse auton vieressä tai vähän tiukemmin, katsoo vain että en tule. Sitten lähtee kävelemään pois. Kävelin rauhallisesti kiinni ja talutin pannasta autoon, yritti vähän kävelle edelleen poispäin. Porukoilla myös pihalla ollessa, kun kielsin ettei naapurin pihalle lähdetä niin vilkaisi vain ja kipitti sinne (edellis kerralla). Tänään uskoi, eikä lähtenyt sinne.
Valokuvatessa myös, jos neitiä ei huvita ja palauttaa aina paikoilleen se niin kokoajan on valmiina että milloin käsketään odottamaan ja livistää heti. Paras on kuvata, kun se itse pysähtyy. Ruutin taas hakisin heti pois pannasta/niskasta ja se pysyisi, mutta vaikea sanoa Gavan kanssa pitäiskö olla kovempi vai kiltimmin komentaa..

Illalla ennen mun agilityn koulutusvuoroa Gavan kanssa
- katsekontaktia naksutellen, kentän ulkopuolella ja sitä puolella
- vähän seurausta imutuksella
- leikkiminen: taistelua, irti (pannasta pitäen vietin lasku) -> kii jne.

Sitten Gava aitaan kiinni. Koira aksakentällä treenasi lähtöä. Palkkailin kun makaili. Meni aika nopeasti maahan, menin kauas ja piiloonkin. Sitten makuulta vapautus ja leikittiin. Välillä maahanmeno leikin yhteydessä. Sitten Gava kiinni. Taas makuulta vapautus, leikkiä. Gava kiinni ja taas leikkiä ja autoon. Tavoitteena, että aina pääsee treenaamaan vasta, kun on makuulla. Ei haukkunut kertaakaan odottessa, joten on edistytty!

Aksaa kouluttaessa auto oli niin, että veräjästä näki kentälle (varjopuoli). Kahteen otteeseen Gava haukkui. Huusin silloin sen nimellä ja hiljeni. Sai seurustella myös monen eri cockerin kanssa.

Gava löytyy nyt koiranetistä!

Muutoksia vielä treenitaskuun, tein uuden vyönkin vanhasta vetovyöstä. Ja tämä oli periaatteessa ilmainen, kun kaikki materiaalit löytyi ennestään. Testattiin jo illalla. Toiseen taskuun pallo ja toiseen namit. Lisäksi tein vetoketju taskun avaimille yms. Treenitaskun saa myös irti ja vaihdettua tavalliseen vyöhön tai molemmat taskut siirrettyä taakse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!