Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

8.7.2014

Mökkeilyä, tokot ja paimennus kuvitettuna

Kuvavaroitus!

Viikonloppuna oli Gavan eka mökkiviikonloppu meidän mökillä. Nukuttiin saunatuvassa ja Gava otti pedikseen tuolin. Päivät sisälti noin 5 kpl nukkumistaukoa 1-2h ulkona puuhailun jälkeen. Käytiin myös kerran kumiveneilemässä ja tassuja kasteltiin rantavedessä kalastellen oksia tai kasvillisuutta."Yksi pusu!"

"Heti aurinko meni pilveen!"
"Missäs ne mustikat on?"


 

Lauantai iltana nähtiin Kiia & Gus bc sekä Heta & Vinski käppänä. Käytiin lenkki Ruutin ollessa mukana ja yksi kaverini. Tokoilussa koirat sai odottaa autossa. 

Gava pääsi tekemään imutusseurausta ja leikkimään. Muuten koulutin ja tehtiin Vinskin kanssa palloa tai namirasiaa kehän ulkopuolella olevalla palkkana ja siirtymät ideana. Gus teki seurausta imutettuna neliössä käännöksiä ja palkka sivussa seurausta.


Gava & bc Gus
 
Neiti Monica

- MÖKKIKUVAT 

Sunnuntai iltana paimentamaan Siuntioon Päiville. Mentiin sinne Inkan & Sätkän kanssa. Gava bongasi heti lampaat ja oli kiire vain sinne. Ekassa setissä alkuun hihnassa ja sitten hihna perässä. Kehuttiin työskentelystä ja yritin saada lampaat liikkeelle. Muutamia kertoja hihnalla vienti lampaiden taakse aidan väliin ja flankki. Päivi tuli tässä auttamaan, kun piti ehtiä koiraa vastaan toiselle puolelle lampaita. Muuten meinaisi vaan pitää lampaat paikallaan kiinni aidassa. 

Toisessa setissä tehtiin taas flankkejä. Testasin yksin lähettää sen hihnan kanssa kiertämään, hihnasta piti päästää heti kun lähti oikeaan suuntaan. Paristi sai lampaat hajoamaan ja yhdessä juoksi ihan kiinni. Välillä Gava heilutti häntää lampaille samalla kytätessään. 

Kolmas setti ihan lyhyt alkoi näköä väsymystä kun kuumui enemmän. Pari lampaiden kiertoa ja jätettiin siihen. 

Treenin loppuessa pitää opetella, jokin sana. Käytin nyt "riittää" sanaa. Kuulemma pentuna voi sytytellä muutamia kertoja (Gavalla nyt 2 kertaa), 7-8kk iässä alkaa kouluttamaan. Ajattelin jos kuukauden päähän kerta. Sitten kesäkauden lopussa käynti ja ensi keväänä. 

Gava käyttää ainakin nyt voimakkaasti silmää. Myöhemmin näkee jumittaako silmän käyttö vai ei. Enempi silmä helpottaa lampaiden kanssa. Tyypiltään se ainakin nyt haluaa vain pitää lampaat paikallaan seinän vieressä.
Lopussa molemmat korvat nousi pystyyn, liikaa taisi tulla kierroksia
Sätkä näytti mallia!

- PAIMENNUSKUVAT


Maanantaina tokoiltiin Suvin ja bc Zoomin kanssa Pasilassa. Zoom oli kolmannella viikolla tiineenä. Ruuti ja Gava mukaan. Huh helle + pennun kanto osan matkasta! Noutajatalutin ja Ruuti sopi hyvin yhteen ei saa talutinta kaulasta ja ei pysty kiskoa kovaa. Ruuti siis pelkää junalla matkustamista. Gava ei onneksi välittänyt sen käytöksestä ja meni edeltä junaan. 
Hiekkakentän viereisillä tekonurmilla oli taas monet futisturnaukset käynnissä ja katsomot täynnä. Ohikulkijoitakin vähän väliä. Välillä kuului huutoa, torveen puhaltamista yms. Pieni häiriö Gavalle, Ruutia ei hätkäytä. 

Paikka istu: hyvin. Ehkä lyhyempi aika. Gava haukkui odottaessa, kun ei nähnyt meitä, sitten rauhoittui. 

Palkkailin Gavaa odottamisesta ja hengailin lähellä. 

Gava hommiin: luoksetulo kiinni pidettynä. Zoom karkasi mun luokse ja tilanteen ollessa hallussa kutsuin Gavan. Hienosti tuli ja palkkasin ekaa kertaa jalkojen välistä. 
Naksuteltiin katsekontaktia ottaen koirahäiriötä ja kävelin ihmisten läheltä. Hienosti piti kontaktia (20-30cm päässä). Ei huomannut ohi menevää koiraa ja palloilijoitakin meni ohi.

Ruuti, ruutu: yksi palkka merkistä. Ruudussa jäi nauhojen etureunaan. Toistolla parempi. 

Ruuti, tunnari: Gavalle välipalkkaa. Ruuti toi ensin väärän, sitten oikea. Toistolla löytyi oma. 

Zoomin tehdessä olin koirien lähellä. Komensin, jos G alkoi haukkumaan julksin äkkiä kohden vihaisena. Lopetin kun väisti. Muutamaan otteeseen, kun komensi oli jo hiljempaa. Kaikki palkka kun makasi odottaen. (Mutta siitäkin pystyi haukkua) Kaukojen hinkkaamisen alussa meinasi hakkua komennus ja sitten oli hiljaa. 

Gava sai tehdä imutusseurausta lyhyt pätkä ja lopussa meinasi olla vähän vino. Vielä suorana korjaus. 
Liikkeestä maahan vielä vähän miettii ennen kuin menee maihin. 
Kahden lelun leikkiä, kii-sanasta vaihto. Myös treenin aikana yhdellä ja hyvin palautui lelu. 

Kaukoista Ruuti mokasi eka m-i vaihdon katsoessaan liikkuria, jonka pyysin metrin päähän nostelemaan käsiä. Palkkasin yksittäisestä siirroista. Kerran ennakoi m-i siirron.  

Molemmat joi hyvin vettä. Gavasta ei huomannut helteen vaikutusta. Ruutikin aika hyvin teki. 

Bc Zoom

Seurausta imutuksella
Vauhtia maahanmenoon

Kahden lelun leikki

- TOKOKUVAT

Kotona vielä
- sivulletuloon liittyen käsi imutusasennossa sivulla. Naksuttelin kaikkea sivulletulo asentoon päin kohdistuvaa liikettä. Myös paristi vähän kättä nostaen istui.
- aamulla tasapainotyynylle etujalkoja tarjoten
- maahanmenoja namilla ja lelulla. Ekaa kertaa testasin lelua takapalkkana, varmuudeksi pieni ote niskasta ja käsiavulla maihin.
- Leikki -> vietin lasku ja irrotus -> kii -> leikki
- kaukoja oon pohtinut. Viimeksi teki luonnostaan etujalat paikoillaan siirtoja. Nyt ei taas tehnyt, vaan takajalat paikallaan oli helpompi :D s-m-s siirtoa meni paremmin kuin viimeksi. s-i siirrossa vähän meni taaksepäin.
- yksinolo 4h Ruutin kanssa, hienosti! 

2 kommenttia:

 1. Vitsi miten siistiä, että jo tuollainen pikkutirppana tietää verenperintönä, miten lampaiden kanssa toimia! Ihmeellistä. :) Kivoja kuviakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se oli kyllä siistiä. Ruutia taas sai sytytellä, eikä tajunnut mitään, ja toinen vasta tuossa iässä tajusi homman idean. Näytti niin vakavaltakin lampaita kytätessään.

   Kameran kanssa on saanut uutta puhtia pennun takia ja ihanien kelejen. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!