Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

30.7.2014

Pentutreeniä: paukkuja, tottista ja agilitya

Tänään oli Gava-päivä. Ruuti saa syyttää itseään siitä, ettei päässyt treenaamaan nimittäin se olisi paineistunut niin paukuista ja illalla jyrähteli pariin kertaa ukkonen eikä se olisi silloinkaan pystynyt tehdä mitään. Siitä mäkin voin syyttää itseäni, kun Ruuti ei aiemmin reagoinut, mutta sitten tuli äkkiä päälle ukkos + salamamyrsky pari viikkoa sitten ja nykyään stressaantuu ukkosestakin. Sama virhe kävi pentuna ilotulitusten kanssa ja porraspelkoon& korkeapaikan pelkoon riitti pelkäävä hoitokoira. Sen parhaaksi jäädä kotiin.

Aamulenkillä/käytöllä nähtiin Gavan kanssa kissa ja illalla siili, remmissä onneksi molemmat.

Aamusta Viikkiin tottistelemaan Emmin ja bc tyttöjen kera. 

Ammuttiin pennuille. Gava ensin ja ampuja oli kentän sivussa 20-40m päässä? (kentän lyhyt sivu) Leikin ja nostin käden kun sai ampua kaksi laukausta. Ekasta katsoi ja tokasta ei jaksanut enään välittää. Heti ampumisen jälkeen vielä treeniä. Seuraavalla kerralla voisi tehdä jotain namilla, kun ammutaan.

Luoksetulo: Emmi antoi nameja ja Gava istui. Kutsuessa vapautin leluun noin puoli välissä. Eka jalkojen välistä lelun otto oli vähän huonompi. Toistolla parempi.

Eteenmeno: Tehtiin ekaa kertaa. Otin meidän jalkkiksen kokoisen siili-lelun mukaan. Alkuun leikin vähän sillä. Sitten lelun heitto kahteen otteeseen pannasta pitäen ja "eteen" ja kehuja, kun saavutti lelun. Sitten niin, että heitin lelun ja Emmi heitti sitä vähän lisää. Lisää näitä, lujempaakin pääsisi ja varmuutta näihin lisää.

tauon jälkeen

vähän seurausta ja sivulletuloa. Namit ei kiinnostanut niin paljon ja vähän vaisu. Myöhemmin selviskin, että masu oli kipeä, mitä lie syönyt. Sivulletulot ihan hienoja, välillä ekalla vino.

metallikapula: Alkuun naksuttelin suun laittoa kapulaan ilman nostoa maasta. Heitin jokaisessa välissä kapulan metrin sivuun. Lopuksi oli kapulan nosto maasta ja palkka. On se vähän ällöttävä. Jännä, kun metallikupeilla oli taas kiva riehua vielä viikkoja sitten. Ruuti taas pentuna ei arastellut, mutta myöhemmin sitten tuli metalliällötys. Otin nyt kapulan autosta sisälle, jos muistaisi naksutella.

------------

Illalla agilityn kouluttamisen jälkeen Gavalle vähän pentuaksaa

Gava hihnasta kiinni ja paristi palkkasin makaamisesta (käy siihen). Sitten vapaa sanalla hommiin.

hyppytekniikka: ekaa kertaa tehtiin 5 askeleen välein perussarja, 5 speedbumpia. Leikittiin. Sitten jätettiin lelu ja lähetys, kun katsoi leluun. 4 toistoa. 2 hyvää täydellistä ja kahdessa osui vikaan ja toisessa niistä kahteen vikaan. Näitä voi tehdä alle 6kk iässä kerran kuussa.

putki: viimeksi on tehty Gavan ekalla viikolla mun kanssa silloin agikentän putki oli liian jännä mennä läpi ja pihalla uskaltautui leikkiputkeen. Nyt haettiin kahdesti lelu puolen metrin päässä putken sisältä "suusta". Sitten jätettiin lelu ja pannasta päästin, kun katsoi putken läpi leluun. Reippaasti juoksi läpi. Putki oli niin lyhyellä kuin sen sai. Uskaltaa testata toistekin ja vähän pidentää.

keinu: alastulo taas 10cm irti maasta. Ekalla kertaa teki vahingossa täydellisen 2on2offin! Sitten sai tarjota ja pamauttaa laudan maahan. Toista kertaa tehtiin ja nyt varmasti aina painoi keinun alas.

Lopuksi sai leikkiä uuden pentukaverin tiibetinterrieri Dalin 13vk kanssa. Alkuun meni nöyristellen luokse ja sitten löytyi kivaa hippaseuraa. - kuvia leikeistä 
Treenisuunnitelmana Gavalle
- eteenmenoja lelulle /"ruutuun"
- katsekontaktin tarjoaminen
- metallikapulan pito ja nosto
- vauhtinouto
- puun kierto
- laatikko 2on2off
- joku Trkmanin kurssin temppu
- kaukojumppaa
- paljon luoksetuloja vapaana ollessa tai hihnassa (arkiluoksetulo)
- jäljen teossa ryhdistäytymistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!