Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

11.7.2014

Pentutreeniä (sis. video) ja aksaa

Tällaista treeniä on nyt tehty Gavan kanssa tokossa -  video
Ja vähän jotain muutakin. Aika paljolti se osaa käsimerkein asiat ja käskyjä on alettu yhdistää.

Paikallaan oloa treenaattiin taas tänään. Kahteen otteeseen ihan pelkkänä asiana namipalkalla. Sujui nyt yllättävän hyvin. Ja sitten valokuvatessa. Alkuun valokuvauksessa koitti livistää, kerroin ja puhuttelin ettei sellainen tule kuuloonkaan. Sitten makasi selällään parin kuvan ajan. :D Pidin kriteerinä, että saa palkkaa kun istuu ja laitan sen Ruutin viereen istumaan. Koitin myös vapauttaa luvalla molemmat istumasta ja jos vapautti itsensä kehuin ja palautin. Näissä oli myös nyt se ero, että tuli mun luokse eikä karkuun lähtemis ilmeellä lähtenyt paikaltaan. Lopussa alkoi väsyttää ja meni maahan istumisesta. Oli niin vaikea saada just molemmilta onnistunut ilme! Se mikä Ruutille toimii niin Gava ei tajua. Ruutille pallo-sana, Rasmukselle frisbee-sana ja Gavalle vinkumisen ja koiran itkun ääntely.

- Päivän kuvia 

Ruutin karva sai ajelun vol 2
Aksatreenit AST:n kentällä
Vauhdikas rata. Kamera oli autossa niin parit kuvat otin osasta ryhmäläisistä. 

Ruutin aksat: Ruuti teki ekan radan (12 estettä) maxeilla. Ekan radan hyppäsi aika ok, mutta pari rimaa tippui. Uusinta kerralla jännäsi jo selvästi hyppyjä, vaikka niitä tippuikin vähemmän. En taas ohjatessa aina niin huomaa. Otettiin putkeen, hyppy ja ekalla kertaa ok. Sitten taas jännäsi. Jätettiin eka rundi siihen. 

Toinen lyhyt rata tehtiin sitten mineillä. Kerran se ei enään kykene menemään maxeja niin tehdään mini/medi hypyillä ja, että Ruutilla on hauskaa. Nyt lyhyen ajan sisään tuo ongelma on pahentunut. Kisaamaan ei enään voida mennä ja hömpötellään sitten menemään matalin rimoin. Odotan ja toivon, että Gavasta saa agilityyn jatkoa. Oon miettinyt treenipaikan luovuttamista tai lainakoiraa, mutta Ruuti nauttii ja oli nytkin niin intona tekemässä. Agilitya tehdessä se pysyy, myös hyvässä kunnossa ja mulle se on kuitenkin ohjausharjoitusta ja sen ylläpitoa. Lainakoiraa ei taida löytyä, Kerttukin on AST:n kentästä ihan eri suunnalla. 

-- -- -- 
Ennen ja jälkeen treenejen Gavalle treeniaikaa. Ennen treenejä syötiin ruoka ottaen namikättä kiinni. Vähän häiritsi suorittava koira ja oltiin välillä autojen takana: hetsasin namikädellä, juoksin käsi alhaalla pari askelta ja kun sai kiinni, sai syödä kaiken. Oon myös käyttänyt jännitettä tuovaa äänensävyä näissä. 

Gavalle treenien loputtua harjoitus. Laitoin Gavan kiinni aitaan ja yhdistin siihen käskyä "käy siihen". Tosi pätevästi tarjosi heti mennä maahan. Alkuun kävelin tai kiersin auton ja palkkasin, kehuin myös kauempaa. Sitten otin ekaa kertaa häiriöksi sen, että pompin ilmaan ja juoksin vähän. Kerran tai kaksi liikahti siitä, mutta tajusi aina korjata. Sai usein palkkaa odottaessaan nätisti. Seuraavilla toistoilla vielä häiriönä Ruutin seuraus ja vaikein oli 2m luoksetulo. Ekalla liikkui ja huusin äp. Meni maahan. Sitten uusi luoksetulo ja nyt pysyi. Heti palkkaus. 
Aina, kun Gava odotti nätisti annoin palkan ja silloin vaihdoin remmin treenitaluttimeen. Leikittiin. Lelusta irrotus ja odotin katsekontaktia, sitten leikittiin. Aloin ottaa kriteeriksi, että ottaa katsekontaktin mahdollisimman lähellä seurauspaikkaa ja saatoin avittaa hihnalla oikeaan paikkaan. Sain pari tosi siistiäkin ja oikeaa kohtaa. Tosi vaikea on katsoa, katsooko se mua vai namikättä (vastakkainen käsi). Muutamaan otteeseen myös leikkimistä, irti, kii, irti.. 
Loppuun vielä pari kaukosiirtoa. m-s-m meni ihan hyvin. Pari hienoa maahanmenoa liikkumatta. Vielä pohdinnassa miten seiso-istu-seiso. Tänään näin, kun se jotain edessään katsoessa teki etupääpaikallaan täydellisen seiso-istu siirron. Treenatessakin varmaan etupainoinen. Testasin sitten ilman mitään käskyä, että istuisi kun söi seisoessaan namia. Käskyllä meinaa taas peruuttaa istumaan. Ylösnousuun tarvitsi käsiapua. Noin namilla ohjaten taas takapää paikallaan on helpompi opettaa, tosin sen ongelmat alkaa sitten kun pääsee pois namiohjauksesta. Olisihan se vaihtelua opettaa etupää paikallaan. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!