Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

3.7.2014

Pentutreffailua

Päivällä metsäretkelle ensimmäistä kertaa. Metsä ei ollut ihmeellinen, joku epäilyttävä ääni tuli jostakin opiskelijatalosta, joka sitten unohtui. Lentokoneita ei noteerannut.

Poseerauskuvia: saatiin harjoitella ensin askel taakse, palkka. Sitten piti opettaa, että kun meen kyykkyyn ei saa nousta. Sitten alkoi sujuakin. Kolmessa kohtaa otin kuvia ja kolmannessa alkoi mennä jo mielenkiinto tylsään istumiseen. Ja välillä meni maahankin istumasta. Kyllä se pikku hiljaa oppii valokuvaukseen, siihen on kaikki mun koirat tottunut. ;) Ruuti löysi kepin, jonka kanssa puuhasteli.

Kannoin Gavan kassissa kotia (meidän lähin metsä).

- kuvat

 
Iltapäivästä tapaamaan Fizz bc:tä lähes 17vk eli 3vk ikä ero. Vaikea, kuvitella että 3 viikossa Gavakin voisi olla jo sen kokoinen. Leikkiessä pieni koko ero (n. 5cm) ei haitannut. Ekat pentupainit sai aikaan kävelyllä, johon mentiin treenien jälkeen.

Tokotreeneissä Gava sai ekaa kertaa olla monen vieraan koiran kanssa kytkettynä hihnassa odottamassa. Ollaan tehty vain Gava kiinni ja Ruuti hommissa. Ei vierasta häiriökoiraa lähellä odottamasa tai hommissa. Kun liikkuroin ja kun Ruuti teki, haukahteli välillä. Olis pitänyt alkuun ottaa aikaa vaan ja palkkailla, kun istuu/makaa. Myöhemmin sitten palkkailin. Kerran se alkoi haukkua vaan turhautumistaan, kun halusi Fizzin luo.

Ruuti, ruutu: merkki hyvä. Ruutuun juoksi kovaa, mutta arvioin väärin pysäytyksen ja stoppasin sen liian aikasin. Pyysin siitä korjaamaan oikeaan kohtaan.

Ruuti, ohjattu: vasen. Vähän vilkaisi keskimmäistä. Toi oikean kapulan kiertäen kapulan takaa.

Gava: Kaksi luoksetuloa. Avustaja piti. Juoksin 15m päähän. Käännyin ja ilman apuja huusin tänne, hetken päästä lelu esiin ja toisella kertaa muistin huutaa myös kii. Voisi alkaa opettaa myös etujalkojen välistä juoksemista.
Namikäden jahtaamista, kädessä nameja ja sai aina jahdata käden kiinni, toinen käsi rapsutteli. Yksi hieno sivulletulo namilla vieden.
Leikkimistä leikki tosi kivasti ja pienlentokoneet ei haitannut. Lähellä myös jalkkistelijoita.

Huomasin, että Ruuti on vähän pulskistunut. Pitää nyt olla tarkkana, kun välillä saa penturuuasta jämät, parina päivänä luuta ruuan lisäksi yms. Ja liikkunut nyt vähemmän.

Gava pääsi leikkilenkille lähtiessä ekaa kertaa kävelemään koirakavereiden kera hihnassa. Alkuun kiskoi paljon, kotona kävelee taas nätisti. Palkkailin muutaman kerran kutsuen luokse. Katsekontaktia pitää muistaa palkkailla hihnakävelyssä. Leikkilenkin lopussa Gava alkoi näykkimään muita, selvä merkki, että se oli jo väsynyt reissusta. Niin se tekee kotonakin ja puree käsiä herkemmin.

- kuvat

Gava 14vk/ 39cm/ 6,9kg


Fizz, Tending Piraya

Gava ja Sara, piti antaa pusuja
Väsyneenä ei jaksa ahdistelevia poikia
Kaunokainen <3
Syötiin iltaruoka ulkona. Mentiin vähän erikohtaa talon lähistölle. Vuorotellen molemmat koirat kiinni aidassa. Ruutille tein seurausta ja kahden puun kiertoja. Niissä haukkuu, jota Gava vähän aristaa. Pitääkin sitten tehdä Ruutin kanssa haukkujuttuja enemmän. ;) Lopussa ne ei enään haitannut. Tänään treeneissäkin vaan Ruutin haukku häiritsi (Fizz treenasi samaan aikaan). Ruuti sai tehdä myös 2on2offia nurtsin ja asfaltin väliselle kynnykselle sekä peruuttaa useaan kertaan pikku mäen ylös (2m matka).

Gava teki motivoivissa lyhyissä pätkissä lähinnä namikäden kiinniottoa. Reilu kasa ruokaa nyrkkiin ja härnäsin kädellä, hieman hetsaten alkuun. Sitten kääntymistä ympäri ja oikean suuntaan ja siinä sai kiinniottaa sivulla kättä ja lopussa sai koko käden ruuat tai osan. Juoksin itse käsi "seurauksen imutuskohdassa".  Teki innoissaan ja söi ahneesti. Tavoite, että haluaa varastaa ruuan. Näitä pariin otteeseen aina välissä tauko.
Parit maahanmenot. Remmissä ollessa näytin kädellä maata ja odotin, naksaus kun meni.
Katsekontaktia kävelin vain kävelytietä (ei autotietä lähellä) ja Gava vapaana. Jokaisesta kontaktista naks ja nami. Meinasi olla vähän tylsää. Parempi olis varmaan leikki kontaktista tai parempi nami kuin oma ruoka.

Kiinnitin myös huomiota mun äänensävyyn, liikkumiseen ja mielialaan. En voi opettaa, kuten Ruutia nykyään pitää rauhallisesti ja eleettömästi vaan puhuin ja kehuin "jännitettä" luovalla tavalla. Sillä oli selvä vaikutus. Oon opettanut myös suhinaa aina kun leikkii, että sillä saisi nostatettua.

Lopuksi Gava olis halunnut leikkiä, mutta lelut oli kotona. Talutteli sitten vähän Ruutia.

Kotona vähän lepäsi ja taas leikki. Tehtiin siellä nännikumin noutoa. Lelun irrottamista vietin kautta, aina irti käsky. Paremmin jo sujuu.

Tarjoaminen on edelleen vaikein. Naksuttimen kanssa ja lelun kanssa, sanoin istu ja odotin. Heti kun istui niin bileet. Saattoi vaan seisoa ja ihmetellä. Lenkiltä tullessa hyvin tekee istumisen käskystä. Loppua kohden jo paremmin. Kerran meni maahan, mutta kelpuutin senkin, koska teki jotain ja käsky ei niin varma. Lisää naksutteluja!

Treenisuunnitelmaa
- remmissä odottamista, että Ruuti haukkuu ja Rasmuskin voisi tulla häiriöksi.  Alkuun vain kauempana. Treenikentän laidalla. Sitten, että Ruuti tekee jotain vauhdikkaampaa.
- Rasmuksen kanssa lenkkipolulla, palkkailla hihna kävelystä
- yksinolo, kotona jättää lapsiportin taakse nukkumaan. Nyt on ollut yksin kauppareissuja ja Ruutin lenkkejä. Sitten venyttää pidemmäksi odotusaikaa. Tämä on unohtunut, vaikka ennen vannoin että teen näitä kokoajan kasvattaen.
- Kun ei enään reagoi ulkona mihinkää ääniin niin kaukana aloitetaan paukkujen harjoittelu. Niitä ei ole varmaan vielä koskaan kuullut. Joillekin pennuille, kun ammutaan jo ennen luovutusikää.
- Lelun kanssa tokojuttuja
- Käänteistä houkuttelua
- lähistöllä kulkevien koirien ohittaminen alkuun namilla vieden. Lenkillä (talon lähistöllä) ei moikata vieraita.
- Treenikentällä: rauhoittumisesta töihin. Katsekontaktia, josta naksaus ja leikkimistä.


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!