Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

1.7.2014

Wow se paimentaa! 14vk! Kotisivut julkaistu!

Gava täyttää tänään 14vk! Jos huomenna saisi otettua kriittiset mitat ja avustettuna kuvat. 

Aamulla suunnattiin Shantin & Wiccan sekä toisen Dracun pennun Zenan ja Tuuli omistajan kanssa aussiepaikkaan paimentamaan Inkooseen. Tai me lähdettiin vaan katsomaan ja ihmettelemään alunperin. Iso aussie uros haki lampaat ja lampaiden tullessa pyöröaitaukseen Gava jo suhahti aidan välistä aitauksen sisään. Sai mun kuvauksen ajan olla Shantin pidettävänä ja yhdessä aitatolpassa. Siellä välillä hyppiloikkia, mutta muuten istui ja katsoi. Taisi olla ihan hiljaakin, menin metsän puolelle kuvaamaan n. 20m päähän.

Hauska oli nähdä erilaista aussiepaimennusta, toki varmasti siinä samoja ideoita. Pitäisi jostain lukea ja perehtyä enemmän asiaan.

KUVAT
Gava paimentaa
Aussiet paimentaa ja Gava katsomossa
Miks mä en pääse?

Wicca
Xena

Ihan lopuksi Gava sai ystävällisesti luvan mennä katsomaan lampaita. Jännää. Mentiin alkuun hihnassa, mutta kun se oli nätisti, otettiin irti ja paljon kehuja. 

Alkoi heti käyttää silmää ja meni kyyrymmässä. Eniten se olisi vaan tuijottanut lampaita, mutta välillä liikuttikin.  Paimentaminen oli niin kivaa, että mun huhuilu tulla lähemmäs aitaa ja lampaiden taakse meni kuuroille korville. ;) Gava halusi pitää ne siellä nurkassa lähinnä. Ollenkaan ei pelännyt edes niiden juostessa. Lopussa se erehtyi hajottamaan lauman ja oli pulma tilanne, kun lampaita oli molemmin puolin aitausta. Kun lopeteltiin mun piti pyydystää se kiinni ja vastahakoisesti tuli pois. Ulkopuolella taas tarkkaili. 

Olipa siistiä katsoa, että 14vk tajuaa heti mitä pitää tehdä! Heti heräsi itselle innostus lajia kohtaan. Sellaista on kiva tehdä, mihin koiralla on palava into. :) Katselinkin jo seuraavaa paimennuspaikkaa!


Mitäs nyt tehdään kamut?
Illalla suunnattiin vielä Helsinki cityyn ja nähtiin lukioajan kaveria. Mentiin sinne junalla. Gava oli osan junalle kävelymatkasta kassissa (600m). Junaan uskalti kävellä itse, näytin nakkia edessä. Junassa oli kaksi kivaa tätiä, jotka rapsutteli. Muut ei lämmennyt katsekontaktista huolimatta. Ihmisvilinässä junasta pois, palkkailin kontaktista tai sanoin nimen ja palkka. Bussiasemalle lataamaan lippua, sinne sai alkuun kantaa ja uskalti kävellä pois. Ei kuitenkaan tärissyt. Junassakin meni chillisti, eikä se jännittänyt kuten viimeksi teki. 

Tunnelin kautta Foorumille ja Kamppiin. Suurimman osan matkaa sylissä, huh kävi kunnolle ja muutenkin takki päällä! Asematunneli oli esitys, joka oli aika jännä. Mies ison hulahulavanteen sisässä. Kampissa käytiin eläinkaupassa ja sitten Subiin. Subissa pentuli leikki lelullaan ja lopussa alkoi haukahdella tylsyyttä. Käveltiin Kampin alakertaa ulospäin ja sinne tuli pisut, ehkä se haukkuminen oli sitä. Olis pitänyt tajuta mennä suorinta reittiä ulos, oli niin pitkä aika viime ulkona käynnistä. Nenäliinoja löytyi onneksi taskusta..

Pentu kassiin ja sitten käveltiin asemalle. Yhdessä vaiheessa laitoin nameja nurtsille ja ihmeteltiin vilinää. Mm. ratikoita. Kassissa syliin ja nukkui kotimatkan ja kannoin kotipihalle. Huima edistys kuitenkin ekaan kertaan! Vielä uudestaan. Kassi oli sen verran kiva, että kun sen laski maahan, pennun sai houkutella sieltä pois. 

Tässä reissuneiti:
 
 
Kotona treenailuja vähän imuttamista ja sivulletulot oli aika vinoja, ei niin hyvin imuta kättä, että suoristuisi käden asennolla. Pitää alkuun palkata vain kääntymisestä oikeaan suuntaan. 
Iltaruualla ulkona Gava kiinni oven kahvaan remmistä (kerhohuoneen edessä katosta). Ruuti sai seurata & tehdä kaukoja (erityisesti kauko seiso-istu ja seuraus sivuaskelia). Aina välissä vaihto, Gavalle tuli aina lyhyt motivoitunut treeni. Otin aina paljon ruokaa käteen ja käsikupilla imutin, lopussa sai jackpotin, toinen käsi rapsutteli. Odotti aina nätisti istuen kiinni olo ajan. Tehtiin lähinnä oikeaan kääntymistä ja pari vasemmalle testiä, niissä ei meinaa kääntyä. Koitin palkata ihan pienestäkin takapään käytöstä. Temputkin varmasti auttaa..

Uudistetut kotisivut julkaistu! (viime uudistus 4v sitten) 


2 kommenttia:

 1. Hienot uudet kotisivut!
  Terkuin Katja ja karvakorvat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä, kun joskus jaksaa ne uudistaa ja nyt oli aiheestakin. Vaikka projekti alkoikin ennen pennun tuloa. Terkkuja sinnekin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!