Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

17.8.2014

Duracel-pupu, ihottumaa ja käsitöitä

Lauantaina treffattiin Taina ja pikku pentu Mozart 9,5viikkoa! Bluemerle bc oli hän. Gava oli ollut jo aamun kunnon riehakas ja tavastaan poiketen aloitti leluilla leikkimisen heti ruuan jälkeen. Normaalisti se jatkaa unia. Nähtiin Ojangossa (missä oli myös rally-toko kisat) ja paljon rakastettavia ihmisiä ja koiria Gavan mielestä! Dog-Cat telttakierros, ei löytynyt muuta kuin ideoita ja Gavalle pusuteltavia.

Mozart oli ensin unelias häkistä tullessaan. Ja Gava taas meinasi olla villi koipijalka. Tavastaan poiketen se ei myös lähestynyt nöyristellen tai nätisti miten se oli Dracun pentujen kanssa aina. Alkaakohan siitä tulla itsevarmempi ja nöyristely muille koirille vähenee.. Leikeissä pidin siksi remmiä, ettei se runno ihan pikku pentua (kuvien näköhaittana).


Sadekuuroa suojassa
Ennen Mozzin moikkaamista Gava teki sivulletuloa ja vähän seuraamista. Ihan lopuksi taas menin pentukentälle agilitya ottamaan. Siellä keinun rämäyttäminen alas ja koitin poimia 2on2offiin liittyvää. Käveltiin kerran matalammillaan oleva keinu namittaen. Ei haitannut.

Suora putki, sitten sininen vähän mutkalla ja lopuksi musta vähän mutkalla. Neiti oli niin vauhti päällä niin kannustuksilla ja kun putkea taputti niin meni hienosti putkeen! Jätettiin lelu putken päätyyn ja myös niin, että heitin sen kädestä. Kuviin tauon jälkeen onnistui tarjoamaan sisäänmenoa vähän pimeästä kulmasta. Sitten pingottiin kilpaa putken suulle ja räps räps kuvat. :D

Ensimmäistä kertaa myös takaakierto. Siivekkeen taakse (rima maahan) lelu ja sitten ohjasin kiertämään. Gava halusi tuoda lelun mulle aina siivekkeiden välistä oikea oppisesti. Molemmin puolin.

Ruutin kanssa pentuna tehtiin paljon irtoamista vain lelulle (suoraputki, 2 hyppyä rimat maassa). Niitä en oo vielä tehnyt, mutta jossain vaiheessa kun on useampaa estettä. Yhtenä esteenä treeni on tuntunut tarpeeksi pieneltä. Irtoamista ihan ilman esteitäkin lelulle pitäis muistaa treenata!
Ruuti sai vähän hömpötellä. Siivekkeen kierto silmukkana, sitten putkeen pimeäkulma ja Ruuti kääntyi oikein putken "nurjalle puolelle". Aluksi kepit niin, että seisoin alkuun lopetti kesken, koska hui verkot oli laitettu puolikkaille kepeille. Vaati vähän kannustusta tehdä loppuun kepit verkkojen alkamisesta huolimatta. Sitten ohjauksena siivekkeen kierto, putki ja kepeille 90asteen kulmasta. Itse liikuin minimalisesti.

- Ojangon kuvat


Päivällä käsityökärpänen puraisi ja ajatuslähti ensin fleecelelusta, joka on letitetty. Siihen Kierrätyskeskuksesta ostamat 70snt kaksi turkispalaa per lelu. Onneksi oli takkia varten (tulevaisuuden varalle) ostettu pinkki fleecekin, joka viimeisteli väriloiston! Nämä kaikki olemassa olevista materiaaleista (porukoilla hyvä käsityöpaja ;).

Gava osasi tänään (su) pyytää uloslähtöä, meni istumaan partsin oven eteen. Muutenkin se on tajunnut, että avainten laittaminen kaulaan tai eteiseen meno voi tarkoittaa ulos lähtöä (tai vessaan menoa). Gavan alakulmuri heiluu, mutta vielä sinnittelee (jo viikonlopun ajan).

Gavan järkytykseksi se joutui eilen ensi pesulle! Tärisi kylvyssä ja halusi puristaa etutassut mun käden ympärille tai olkapäälle. Prinsessasta se oli kovin järkyttävää, oikea nöyryytys.

Ruutilta oon löytänyt ihottumaa paikoittain. Ensimmäistä kertaa. Kyynerpäissä ja takajalan anturan päädyssä ja yhdessä varvas välissäkin. Lueskelin itsehoito-ohjeita kokeillaan niillä ja jos ei niin lääkäriin. Puhdistusta Betadinella, rasvana Vetramil hunaja-yrttivoide (mahd. bacibact, jos ei ala tepsiä).

Gava muutenkin nykyään haluisi ulkona leikkiä hihnoilla

Fleecetalutin heijastinnauhalla ja letitetyt turkislelut
Vanha lelu sai uutta ilmettä, ei tarvii enää koskea kuolaiseen palloon.
Jokaisen nauhan kohdalla mietin, voisinko pitää sen itse. :D
Toinen turvalukollinen. 

2 kommenttia:

  1. Voi vitsi! Mä niin haluisin meillekin tuommoisen fleece-taluttimen! Tuntuisi niin kätsyltä idealta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä saa Berralta tai sitten jos tilaan lukkoja niin voin tehdä teillekin 10e:lla. Tai jos on vanha remmi mihin ompelee yläosaan kiinni 2-3 fleeceä ja letittää ne hihnan kanssa. Tajusin kotona, että tuohon tuli yksi extrafleece kuin mitä berran hihnoissa mistä oon ottanut mallia.

      Poista

Kiitos kommentistasi!