Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

5.8.2014

Gava 19vk!

Gava on tänään 19vk. Kohta jo 5kk, viikon päästä!
Korkeus 44cm (sama kuin viime viikolla)
Paino 9kg (noussut 200g viime viikosta)


Pitääkin olla noin monttuinen piha! Molemmin suunnin roskista 
(taustalla oleva rakennus) on ylä tai alamäkeäTänään ei mennyt niin nappiin, mutta tuossa näytettä. Tuo on lähinnä normaalitreeniä. Varmaan vähän helpotusta ja naksutella tiiviyttä. Ja alussa seurauksessa on aika takana ja sitten vähän tulee edemmäs.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Joo kunnon rimppakinttu ja niin kaponen. Noilla kintuilla on myös kiva loikkia ja hyppiä ihmisiä vasten. :D

   Poista
 2. Kiva nähdä näitä pentuvideoita.:)

  Tuli mieleen noista Ruutin kisamaisista. Mä olen nyt kans koittanut ottaa Elsalle joka treeneis pätkän kisamaisuutta, koska silläkin on se palkattomuus ja vireen pysymisen kans ongelmia. No kuitenkin, välillä menee joku liike vähän kehnosti, olen miettinyt et mitä teen jos se esim kisamaisessa osuudessa luoksetulossa törmää? Olen tähän asti kuitenkin palkinnut, koska se tekemisen maku on ollut oikea. Olen koittanut miettiä, että kisamaisuudessa tärkeintä on se asenne ja viilataan sitten sitten liikkeiden osia erikseen. Kuitenkin vähän aina jään miettimään, että teenköhän ihan väärin, kun tulee sosiaalinen palkka vaikka esim törmää tai stoppi valuu tms mitä en sallisi jos sitä osaa erikseen treenailis.

  Hirveen hyvin kyllä on kisamaisuus lähtenyt sujumaan, kun on ottanut vaan rutiiniksi tehdä muutaman liikkeen ketjun aina treenien alkuun. Tätä olisi pitänyt kyllä treenata jo heti alusta asti, mutta kun ei sitä aina kaikkea heti ymmärrä. Onneksi en ole vielä onnistunut pilaamaan koiraa vaikka vein liian vaiheessa olevan koiran kisoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin mietin alkuun sitä, että korjatako kisamaisessa vai ei. Alkuun en korjannut, mutta nykyisin oon vaatinut. Ajattelin sen niin, koska tavoitteena, että koira tekisi noissa kuin kisoissa. Ja ei ole kisoissakaan toivottua tehdä mokia, siellä niihin ei voi puuttua niin milloin muulloinkaan sitten. Ruutilla oli juuri kisoissa keksittyjä ongelmia, mitä ei perustreenissä näyttänyt vaan pelkästään kisoissa tai kun sain narutettua sen kisamaisissa treeneissä. Mutta jos tekee luoksetulon yksittäisenä treeninäkin (ei palkaton) törmäämällä, treenaisin sen erikseen pois. Ja kisamaisessa vaikka jalkaeteen tai lyhyempi matka/vapauttaa ennen sivulletuloa. Mutta jos koiran pitäisi osata ja osaa sen muuten treeneissä. Olisin varmaan "oho mites sä nyt noin, olipa rumasti tehty/oi oi oi" tms (riippuen miten ottaa palautetta, heti kun häntä alhaalla lopeta) ja peruuttaisin pois ettei pääse edes sivulle. Sitten veisin takas ja jos tekee paremmin törmäämättä, kehut ja yksi liike ja palkka. Oon välillä myös yllätyspalkannut kisamaisessa kehässä.

   Yleensä jos oon halunnut vain keskittyä kisamaiseen ja siihen oikeaan fiilikseen koiralla niin oon tehnyt äly helpon harjoituksen vain. Ja välillä sitten palkannut noista siirtymistä. Välillä 2 liikettä, välillä enemmän. Ja ennen kisoja kaikki koemaisesti läpi liikkuroituna. Pitäisi muutenkin pitää vaikka kuukausi katsaus niin, mutta vaikea muistaa tai saada aikaiseksi. :D
   Esim.
   - kehääntulo
   - Seuraus 2m
   - siirtymä 10m
   - luoksetulo 5-10m
   - siirtymä 5m
   - jäävä 5m
   - siirtymä 15m.
   -kauko 1 vaihto
   - kehästä pois

   Poista
  2. Voisin ainakin vielä tehdä kisamaisissa vain niitä liikkeitä mitkä varmasti onnistuu. En vielä uskalla antaa palautetta kisamaisessa treenissä, koska Elsa on niin pehmeä ja jos se tajuaa tehneensä väärin "kokeessa" niin vire laskee olemattomiin ja se alkaa vähän vältellä mua (perusasennossa yrittää mennä mun selän taa ja välttää katsekontaktia, alkaa sijaistoimintona haistelemaan maata ym..). Eli kai tässä pitää nyt luoda hyvä pohja palkattomuudelle ja sitten vasta alkaa moittimaan jos tekee väärin. Eipä tässä ole kisoihinkaan kiire, kun niitä ei talvella taas ole kuin muutama.:D Rakennetaan siis avoa valmiiksi kevään kisoja varten joten aikaa on tehdä kisamaisuuksia monta kuukautta.:)

   Poista
  3. Joo sitten tee vaan helpotettuna niitä liikkeitä. Mulla on liikkeen jälkeen tietyllä tapaa kehut (nostan kädet sivuille ja koira saa hypätä) tai sitten antaa parit rapsutukset. Ja sitten tulee siirtymä. Toi kehu pitäisi normaalissa treenissäkin muistaa ennen palkkausta, mutta useimmiten kiirehtii ja palkkaa heti. :D

   Joo ei kannata sitten antaa ollenkaan palautetta. Voi olla, ettei sitä koskaan tarvitse kun jos koira ei tee sitä tahallaan. Rasmuksen kanssa riitti, että se teki treeneissä oikein, eikä sillä ollut mitään toistuvaa ongelmaa vain kisatilanteessa. Rasmus on noista myös se pehmeä ja aika putkiaivo ja tykkää tehdä niin miten on opetettu. Ruuti taas ollut erilainen.

   Poista

Kiitos kommentistasi!