Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

31.8.2014

Käsitöitä ja mökkitokoa

Perjantaina ennen mökille ajamista käsitöitä sain vihdoin ommeltua monitoimigrippihihnan ja tein Gavalle pantaan pujotettavan heijastinhuivin (idea tästä). Ruutin huivi jäi vielä vaiheeseen. Täytyy myös tehdä siitä tarrakiinnitysversio tms, kun Ruuti ei käytä tavallisia tai pistolukkopantoja, eikä kapeita pantoja (leveämpi koristeltu näkyy paremmin;).
Lauantaina päivällä nähtiin Kiia, bc:t Gus ja Ilo. Ilo pääsi ekaa kertaa treeneihin saikun jälkeen. Nyt oli auton myötä oikea tokokassikin mukana ja päästiin muutakin  tekemään lenkin jälkeen. Ruuti ja Gava vuorotellen juoksivat kastroidun Gussin kanssa. Kameran virta oli lopussa, eikä niin kuvausinnostusta löytynyt niin ennätyksellisen vähän pari kuvaa Ilosta.
Ruutin kanssa 
Kisamaista: aluksi palkat taskussa. Kehäänmenosta palkka. Sitten pallo kehästä ulos, kaksi miniliikettä siirtymillä ja palkka. Vähän meinasi tulla ääntä seuraukseen. Aikaa taas kisamaisista treeneistä ees näin helpotettuna! Näitä lisää. 

Ruutu: merkki löytyi hyvin. Mutta Ruuti oli sitä mieltä, että oikea paikka on ruudun edessä. Kävin näyttämässä ja edelleen vajaa. Lähempää näytöllä, parempi. Sitten sain käydä puhuttelemassa, kun ei totellut pysähtymiskäskyä! Sitten oli täydellinen ruutu, kisamatkoilla, totteli pysähtyä ja palkka. Tässä muistin mitä Pekka sanoi vaatimisesta ja osaavasta koirasta. Ruuti sai vasta lopussa palkan, mutta helpotetuista pelkät kehut ja hyvin kesti!

Luoksetulo: vammaili, kuten kokeessa sivulta maahanmenossa. Huomautusta. Tehtiin kisamainen luokse, vapautin makuusta. Huomasin taas, että pysäytyskohdat on pahasti pielessä mulla itsellä. Seisomaan pysäytyksessä oon liian hidas ja sitten maahan käskeminen kostautuu. 

Meille tuli yleisöäkin kävelytiellä kävelleestä ehkä 5 koirasta ja omistajista, jotka jäi katsomaan. Ruuti ei välittänyt yhtään ja ei haitannut vaikka puhuin niille. Se ihana piirre, että voi luottaa ettei lähde. 
Mutta näitä häiriötreenejä tarvitaan paljon kivempaa molemmille ja Ruutikin vähän motivoituneempi kimppatreeneissä. 

Gavan kanssa
Ruutu: laitoin lelun ja 5-10m matkalta lähetykset. Hyvin! Oma ryhti vaan kyyry, kun pidän pannasta. Testasimpa, kun selitin kosketusalusta metodia. Ruudussa ensin kosketusalustaa vieressä. Ja sitten Gava ruudun ulkopuolelle ja lähetys. Ja juoksi alustalle! Näitä voi alkaa tehdäkin. 

Nouto: puu ja metsku. Molemmat vauhtina ja hyviä. 

Puun kiertoa (metri puusta) pari lelun heittoa jalkoihin + stop. Ja erillisenä. 

Yksi luopuminen nameista. Sitten käänteistä houkuttelua, yllättävän hyvin pysyi istumassa. Vähän seuruutakin. 

Aamulla neiti vauhdikas hyppäsi sohvan kaiteelta mökin keittiönpöydälle! Siitä tulikin heti sanomista. 
Oli myös yli vaikea tulla ovesta, joka oli kuonon verran raollaan. Pitkään sai suostutella ja neiti meinasi vaan jäädä istumaan kerran ovi "kiinni". Vahingossa sai sitten kahteen otteeseen työnnettyä auki.
Ruuti pääsi kerran uimaan ja Gava juoksi rantavedessä kalastellen roskia. Gava viihtyi myös ulkona kaikkea ihmeellistä ihmetellen.

Gavan hampaiden vaihtuminen on hyvällä mallilla. Viikonlopun aikana lähti toinen kulmuri ja yksi pikku hammas alhaalta, senkin vieressä oli jo toinen. Vielä vitkutellaan taistelemalla toista kulmuria, kun siihen on jo uusi hammaskin kasvamassa. Jos ei ala irtoomaan kai vietävä ell:n poistettavaksi.

Su illalla tunnarirasia lenkille. Ruutille tunnari, seurauksen sivuaskelia ja kaukoja. Gavalle naksuttelin seuruuta, alkuun väljää, sitten vähän lähempänä (en pitänyt kättä reidessä). Saatiin siihen kauempana lapsihäiriötä (lapset on kaikkein kivointa mitä voi olla).
Gava kävi perjantaina porukoilta naapureiden 5v-lapsen synttärijuhlilla pyörähtämällä sisällä asti, sai porttikiellon bileisiin ja kotiin kuljetuksen. Jos lapsen huutoa kuulee naapureiden pihalta, sitten kyllä lähtee vierailemaan. Onneksi aidatut pihat eikä tietä välissä.

Nyt illalla hakemaan vähän käytettynä nettikirppikseltä löydetty potkulauta/pyörä käsijarrulla ja pumpattavilla pyörillä. Ruuti pääsee turvallisesti vetämään. Pyörällä en anna sen vetää ja springeriä, joskus vuosi sitten testattiin, muttei se iso hökötys ollut niin houkuttava. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!