Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

8.9.2014

Koemaiset treenit ja paniikki

Koiratanssi paniikki

Blääh mulla on ollut nollamotivaatio treenata ja keksiä koiratanssia. Vähän kuin koulussa jätin aina kokeisiin lukemisen viime päiviin tai pitkän esseen palauttamisen, jota lopuksi paniikissa väänti. Kuukausi sitten oli kauhea koiratanssi innostus ja ajattelin, että aikaa on niin paljon. Mun aivokapasiteetti ja innostus on sitten rajoittunutta. Kun yrittää tehdä agilitya, tokoa tavoitteellisemmin ja rally-tokoa minimi treenillä. Agility vei kalenterillisesti syksystä eniten aikaa, vaikkei siitä hyödytänkään tuloksellisesti, mutta toki mun ohjaus kehittyy tai pysyy kasassa. Ja siinä ohessa Gava hengailee agikentällä ja saa tehdä jotain pientä.

Lauantaina mennään siis koiratanssikisoihin meni syteen tai saveen. Toivon vaan ettei ihan nolata itseämme ja yritän keksiä ohjelman sieltä missä rima on matalin ja varmin. Suunnillut oon välillä ja tehnytkin pätkiä, mutta ne on kattanut vasta kolmasosan ohjelmasta. Rasmuksella 2x HTM (ap + ip) ja Ruuti 1x FS (ap). Musiikin 1min 30sek x 2 teen tänään ja sitten miettimään.. Teema nyt oli tiedossa ja biisit.

____________

Koemaiset tokotreenit @ Kannelmäki, Trumpettikuja

Tänään koemaisiin tokoihin. Rakennettiin kaksi kehää ja suunnittelin alustavan kehäjärkän. En saanut koemaista fiilistä ollenkaan, en jännittänyt yhtään ja asenne oli enemmän hälläväliä. Aiemmissa koemaisissa on ehkä kisafiilistä saanut sillä kun saa kommentit ja pisteet. Onneksi ei tosin pisteitä annettu.

Yllätyksenä tuli, että Gava pelkäsi kovasti vieressä olevia skeittaajia. Ollaan me yksittäisiä nähty, muttei tuollaisia ramppeja, missä on paljon porukkaa. Räyhäsi remmissä, Ruuti ei onneksi reagoi ja sanoin, että on hiljaa. Laitoin kauemmas kiinni rampeista ja sai kytkettynä seurata niitä ja tokoa varmaan tunnin. Veti melkein paniikin omaisesti pois päin. Pidin myös sylissä ja katseltiin kauempaa. Sitten ennen Ruutin vuoroa mentiin kentän toiselle puolelle skeittirampeista leikkimään. Vähän sai sytytellä, kun mietti myös ramppeja. Sitten alkoi leikkiä ja onnistuttiin namilla ottaa vähän seuruutakin. Nyt siis usein skeittirampeista alkuun kentän mitan kauas. Nyt meidän piti kävellä hiekkatietä ramppien ohi (aita toisella puolella).


Ruutin evl (omat arviot numeroista perässä):
Paikalla istuminen: jätin Ruutin varmaan vähän vinoon, todennäköisempi niin. Muuten hyvä. Ei ollut eka kerta, mulla on joku hahmotusongelma. Välillä katson vaan riviä, mutta unohdan katsoa kentän laidasta kulmaa. 9-9,5

Paikalla makuu: käskin vahingossa eri käskyllä maahan. Meni kuitenkin ja ylös sivulle tuli myös reippaasti. Lonkalla makoili, kuten aina. 9-10

Kehä 1
seuraus: Ruuti oli odottanut pitkään jo omaa vuoroa. Piippausta, edistämistä ja painamista havaittavissa.. Viime kisaseuruussa ihan eri vire. Mulla itsellä jumitti kumpi on vasen ja kumpi oikea. 6
ohjattu: kohti kehä nauhaa. Hyvin tuli ja teki hiljaa (?). 8-9

zeta: kaikki asennot oikein ja hiljaa (?). Ehkä aavistuksen hitaasti maahan. 9

hyppy: hyvä, kun saatiin koemaisesti hyppy. tais tulla pieni ääni, ei sentään haukkua? Takas tullessa kolautti esteeseen. 8

--

Jätettiin ennen tätä 2. kehää treeniliivi ja pallo "ulkopuolelle". Ekassa treenitasku oli mukana kehässä ja palkkailin.

Kehä 2
tunnari: sai hyvin hajun omasta ja laukkasi aika pitkälle kapuloille. Sivulletuodessa irti käskyllä sylkäisi, mutta sain kiinni. 8-9

kaukot: alkuun Ruuti keksi taas joskus aiemmin näkyneen ongelman. Kun jätän sen niin se nousee istumaan. Kerran se on nollannut kisoissa näin. Ja treeneissä yhdessä vaiheessa teki sen, jos sanoin "kauko" lähtiessä. Sitäkin treenattiin ettei sieltä nousta. Ei meinannut myös ekan kerran jälkeen mennä ekalla maahan. Ehdotuksena oli, että avustaja koittaa houkutella nousemaan ja pitäisi sanoa se "kauko" ja ettei sieltä siltikään nousta.
Siirrot oli myös vikaan asti hyviä. Ois pitänyt vaikka palkata ennen! Istumasta maahan kaksoiskäsky. Meni kai seisomaan? Sekin ongelma välillä. Nyt ei näkynyt sitä viime kisan ongelmaa, etten tee lähes mitään 0

luoksetulo: Saatiin neuvotella meneekö maahan vai ei. Viime kisoissakin samaa. Luoksetulon stoppi oli tosi hieno! Niitä on treenattukin. Maahanmeno hitaampi. Sitten pohdittua muistinkin Ruutin ihottumat, varmasti ikävää mennä vauhdista maahan! 0 / 6 (ilman nousemista ja kaksoiskäskyllä)

ruutu: Ruuti oli ehtinyt katsoa muiden ruutuja ja virittelyssä musta hyvin katsoi. Merkki ok. Silti ruutuun käskiessä lähti juoksemaan kohti luoksetulon merkkejä! Pysäytys ja uusi käsky + käsimerkki. Meni ruudun etureunaan ja olis näin ollut nolla. Taas tarjoaa etureunaa vaan. Toi toisto oli lähempää merkkiä. Sitten kisamainen toisto, piti käskeä korjaamaan taaksepäin (yleensä tarjoaa sen ilman käskyä). Ongelmana oli taas maahanmeno, harvemmin tässä ongelmaa. Olisi istunut mielummin. Seuraamaan tuli hyvin ja odotin hetken ennen kutsumista. 0

Yhteenvetona tulos sisältäen 3*0.


Seuraava tokokoe on 4.10 ja siihen on paljon hommia. Mietin, että jättäisinkö maksamatta, mutta ompahan syytä treenata.

Ruuti treenaa top 3:
- kaukot, appari koittaa saada nousemaan ja vaihtelevaa palkkaa
- luoksetulon jättö lähinnä, stopissa seuraavaksi takapalkka/apparilta
- ruutu: kosketusalustalla paikkaa ja naksutellen. Merkkihäiriötä. Ihan hajalla.
- Ruutin iho kuntoon!

Gava treenaa
- skeittaajat: AST:n kentälle mennessä lähtiessä on skeittirampit tai Kannelmäen kenttä tai Sirkun kentän vieressä. Ainakin hyvällä kelillä. Jossain kauempana hengailua ja lopussa helppoa treeniä.
+ aiemmat
- puun kierto kauempaa
- paikallaan olo esim lelun viedessä
- eteentulo luoksetulossa 
- kapulan tuominen 
- seuraus päänasento (
-maahanmeno vähennä apuja
- luoksetulon stopin alkeita 

Huomenna meen aksailee Villen treeneihin Dracun kanssa! <3 Kerrankin vakavemmin otettavan koiran kanssa ja itse saan varmaan juoksurääkkiä. Muistankohan enään, miten lujaa se menikään.

Äsken juuri Gava tuli makkarista suussaan uudehko koiranpedin karva-alunen! Piti kysyä siltä mihin on matkalla, jätti karvan keskelle lattiaa ja painui nukkumaan petiinsä. On aina kova myllertämään pedin. Samoin autossa puolet kerroista myllertää pois tieltä kaikki peitot.

Ti aamutreeninä eteentuloja. Ihmettelin, eka mitä Gava venkuilee, pälyilee taakse tai menee vinoon. Epäilyttävä ääni kotona oli pyykinpesukone, olikohan muistissa ne skeittirampit. Mentiin sitten Ruutin kera eteiseen (lähelle konetta). Ruuti sai tehdä eteentuloa niin jopas alkoi neitikin tekemään hommia. Gavalla mallioppimista, kun toisto Ruutille kapula eteen (toi, kun käskin "eteen" + käsimerkki, muuten tuo sivulle). Sitten Gavan kanssa. Saatiin parikin aika hyvää! Aiemmin ongelmana on ollut, joko Gava peruuttaa istumaan, jos mini matka. Tai sitten jos pyydän kuljettamaan askeleen ja tuomaan eteen, tiputtaa kapulan tuontimatkalla.
Pitäis ahkeroitua taas puuhastelemaan uusiakin asioita ja edistämään mitä on aloitettu. Helposti jankkaa samaa vanhaa.

2 kommenttia:

  1. Sätkä myös pelkäs junnuna skeittaajia. Se oppi pelosta pois, kun opetin sen ite skeittamaan (tai, no, häsäämään skeittilaudan kanssa vähän sinnepäin). Skeittilautatreeni tekee lisäks hyvää pentusen kropanhallinnalle, joten suosittelen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea! Pitääkin kurkata kierrätyskeskuksesta, sieltä varmaan löytyy lauta. Ei taida kenelläkään tutulla olla, mitä kehtaisi kysyä. Gavakin varmaan tottuu, samaan tapaan se reagoi ennen julkisiinkin. Pitääkin niiden lähettyvillä jatkossakin treenailla.

      Poista

Kiitos kommentistasi!