Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

17.9.2014

Osteopaatti, Ruutin ruutujekut vol 2. ja kuvailuja

RASMUKSEN OSTEOPAATTI, ti

Rasmuksella oli nyt kolmas hoitokerta Carita Reijosella. Muisti jo namijemman ja meni ennen hoitoa sellaista kerjäämään. Kukapa tuollaista söpöä vanhusta voi vastustaa? ;) Viimeksi Rasmukselta käytiin läpi niska, nyt se oli hyvässä kunnossa. Vuorossa tällä kertaa lapojen takaa. Rasmuksella on pienempi kipukynnys ja inisi ja valitteli kyllä hoitoa. Ruuti ei oikein koskaan vinkunut, saattoi vilkaista vain. Nyt pitäisi herran olo olla taas astetta parempi. 2vk päästä uusiksi.TOKO KLAUKKALA, ti

Mentiin Klaukkalan tokoihin, siellä olikin porukkaa paljon paikalla. Pimenemistä vastaan kilpailtiin.

Tein Ruutin kanssa pidemmän kehääntulon (kerran palkkasin ja sain toisaalta välillä toistaa käskyä eli huono se..) ja sain meille ruutuun liikkurin. Merkiltä lähtiessä hau. Ruutuun sivusta sisään. Viime kertainen ongelma siellä maahanmeno sentään sujui. Kun lähdin kohti niin Ruuti lähti ruudusta! Sika possu! Tota se on tehnyt viimeksi voi:ssa, joka oli silloin kisaongelma. Pääsimpä puuttumaan. Näköjään testasi nyt toista jippoa. Sitten uusiksi, nyt meni suoraan ruutuun ettei sivusta sisään. Käskin maahan ja menin palkkaamaan.

Seuraus: jätin pallon maahan ja tehtiin seuruuta. Aika edistämistä, ei meinannut korjata kuin lopussa. Vapautus seläntakana olevalle palkalle. Teki aika hiljaa. Yksin tehdessä unohdin tietty sivuaskeleet, hitaan ja juoksun. :D

Kaukoissa nousi taas istumaan, kun jätin. Annoin palautetta niistä ja palkkasin hyvät. Ainakin, jos lähdin kiireemmin sivulta niin nousi helpommin. Pitää muistaa tehdä näitä paljon! Tehtiin parit yksittäiset siirrot.

Muistin muistutella Ruutille mitäs "liki" sana tarkoittikaan. Sivulla ja seuratessa. Se tarkoittaa siis päällä reiteen koskemista. Näin sain paikkaa taas lähemmäs oikeeta ja muisti pitää sen. Ton opettaminen oli kyllä niin tehokasta joskus. Enään ei tarvitse kosketuskeppiä, kun tietää käskyn idean. Kun muistaa välillä vaan muistutella.

Ihan treenien loppuun istuminen n. 2min. Hyvä oli tarkistaa, miten koira on kun ei näe kuin mustan kasan. Istui se nätisti. Palkkasin, kun vieressä muita käskettiin maahan jätössä. Sitten tein yksin vielä pikku makuun, menin piiloon, olin siellä hetken ja tulin takaisin.


Gavan kanssa tein kahteen otteeseen.
Seuraus: naksutun käteen koskeminen sivulla. Sitten liikkeessä, palkkasin myös hyppäämiset. Lopussa sain palkattua pelkästä suorasta päästä, ilman hyppyä. Jos yhtään pidempää menin ja unohti käden näin nyt selkeesti, mihin se pää tippuu ja kiertyy. Näitä kahteen kertaan. Molemmilla naksuttelin vain päätä. Tässä vois käyttää kotona myös peiliä. Ja pitää saada eroteltua kumpaa haluan. Leikittiin, myös kun jaksoi tehdä jonkin aikaa ja sitten taas naksuttelua ja sitten leikkiä. Kumpi vaan kelpaa aina. :)
Gava ei myös ottanut häiriötä muista koirista, yksi juoksi ruutua myös lähettyvillä. Viimeksi oli tuolla 4kk iässä ja on edistystä huomattavissa. Varalta pidin treenitaluttimessa, muttei tehnyt karkaamisyritystä kertaakaan. Talvella meillä on tunnin vuoro neljälle jaettuna Sporttikselle, vaihtelen siinä koiria ja Gavalle tulee treenattua siellä hallissa häiriössä ja ilman.

Maahanmenot: näitä tehtiin lelun kanssa, käsi menee aina maahan näyttämään. Välillä palkka vaikka takamus vähän jäi ylös.

Paikka ja kii: Testasin, että pysyykö paikallaan vaikka peruutan ja roikotan lelua edessä. Hienosti odotti lupaa tulla leluun kiinni! Luulin, että olisin joutunut paristi muistuttamaan. Vika n. 3m luoksetulo ja jalkojen välistä palkka. Tuota pitää jalostaa pidemmälle matkalle ja että käännän selän ja seuraavaksi lähden sivulta.

Yksi eteen: jätettiin lelu ja n.8m eteen juoksua.

Tuli tässä mieleen, että pitää muistaa tehdä pelkkää kehumistakin ja sen jälkeen palkka. Tai parista jutusta hyvät kehut ja sitten vasta palkka. Oon niin huono muistamaan, että sitäkin pitäisi vahvistaa. Vois tehdä ihan vaan "istu" vapauttaa ja kehua, sitten käsitten uusiksi istu ja sitten kehu + palkka. Jonkun helpon kautta.
Lisäksi puun kierto, tunnarin etsiminen, kaukot, kapulan luovutus, stoppi yms. Juttuja vois treenailla.


METSÄLENKIN KUVAT, ke

Samoiltiin tunti Karakallion metsissä. Tuli mieleen, kun mietin mummon palvelutalon läheisiä metsiä ja tuolla yläaste aikaan oli jotain suunnistusrasteja. Kivan iso metikkö! Uusi palkinto puolikastreenitasku ja wubba bubba pääsi kokeiluun. Keli oli haastava, joko synkkätausta tai palaneet valkoiset osat.

- metsäkuvia

 
Kuvia blääh! ja Ruutin tuijotusta
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!